5 Ekim 2017 Perşembe

Çizgi izleyen robot baskı devresi

ZGİ İZLEYEN ROBOT YAPIMI. Tanımı ve Çalışma Prensibi: Çizgi izleyen robot , adından da anlaşıldığı üzere, renk farkından faydalanarak bir çizgiyi takip eden robot çeşididir. Bu robot , endüstriyel alanlarda çok faydalı olabilecek bir robottur.


Robotiğe yeni başlayanlar ve robotik eğitimi için uygundur. PIC ile robot yapımı PIC ile Gelişmiş robot yapımı çizgi izleyen devresi robot şemas. Programlanacak mikro denetleyici üzerinde taşıyan kart. Arduino UNO: Robotun ana kartıdır. USB portu sayesinde bilgisayara bağlanarak programlanabilmektedir.


Uygulama kapsamında baskı devre tasarımı ve gerçekleştirilmesi,. Haprox Giriş Çizgi izleyen robotu, robot yapmaya karar vermiş insanların en çok tercih ettiği. Osilatör devresinde Kristal ve seçilen frekansa. Robot gövdesi Epoksi bakır plaket ten oluşmaktadır. D Baskı 3D Baskı Kıyafet Kıyafet Mekanik Mekanik.


Çizgi izleyen robot baskı devresi

Yapboz Çizgi İzleyen Robot. Robotun beyni bu kısımdadır Sensörlerden gelen veriyi işleyip çıkışta motor sürücülere hükmeder. Ve motor sürücünün anlayabileceği dilden veriler üretir. Yazdığımız yazılımla MCU devresini kontrol edebiliriz.


Robotumuz elektronik devre elemanları, şasi şeklinde baskı devresi , motor ve tekerleklerden oluşmakta. Her iki motor için bu devreden birer tane yapılmalı. Aynı şekilde sağdaki LDR devresi soldaki motora kumanda etmeli. Normal aydınlıkta motorlar çalışmayacak şekilde trimpotların ayarı tornavida ile yapılır. PIC16F628A üzerine kurulu algılama için kullanılan sensör CNYMotor kontrolü için L2Kullanılmış.


Çizgi izleyen robot baskı devresi

Baskı devre kağıtlarına göre plaketlerimizi boyutluyoruz. Plaketi maket bıçağı ve çetvel yardımı ile kolaylıkla ebatlayalabiliriz. Ebatladığımız plaketleri cif yardımı ile yüzeyini temizliyoruz. Bu aşamayı bulaşık teli yardımı ile yapıyoruz.


Hızlı Çizgi izleyen robot (PCB gövde). Ama bu çizgi izleyen robot ile rakiplerinizden bir adım öndesiniz. Ayrıca kontrol kartını da kendiniz hazırlayacağınız için yerden de tasarruf sağlamış. Pic i programlarken dil kullanabiliriz. Bunlar Pic Assembly, Pic Basic ve Pic C’ dir.


Aşağıda Pic Assembly dilinde yazılmış örnek çizgi izleyen robot kodlarını bulabilirsiniz. Tabi bu kodları geliştirip daha iyi. Robot çalışmalarımızdan yarışma görüntüleri.


Projemizi aşamada gerçekleştirdik. CNYve 74HCkullanılarak sensörün yapılması. Daha önce yapmış olduğumuz robotumuzda ki bir kaç malzemeyi çıkararak daha kolay ve daha verimli çizgi izleyen robot yapıyoruz. Robotumuzda sensör devresi ve ana kart devresi bulunmaktadır. Ana kart devremizde 16F628A entegresi programlanmıştır.


Çizgi izleyen robot baskı devresi

Arkadaşlar biiz hazır baskı devreli bir çizgi izleyen robot yaptık. Tag Archives: robot devresi yapımı. Birinci tonerin kalitesiz olmasıdır. Başka bir yazıcı deneyebilirsiniz. Ares’de ise baskı devre tasarımı yapılmaktadır.


En basit flaşör devresi 5entegresi ile yapılır. Entegreli devrelere başlangıç için de bu devreden daha uygun bir devre zor bulunur doğrusu. Yapması kolay bir çizgi izleyen robottur. Orta öğretim kademesinde kolaylıkla yaptırılabilecek çalışma.


Tüm malzeme ve baskı devresi tarafımızdan sağlanmaktadır. Bana acil olarak çizgi izleyen ve aynı zamanda arşısına bir engel çıktığında engelin sağından veya solunda sırasıyla geçen (slalom tarzı) robot devresi kodları, baskı devre şeması lazım. Selam beyler, çizgi izleyen robot yapmaya karar verdim hatta malzemeleride aldım ama ben ares kullanmasını bilmiyorum maalesef baskı devresini çıkaramadım bilen arkadaşlar baskı devre hazırlarsa çok iyi olur hem başka yapmak isteyen olursa oda yaralanır. Robot devresi epoksi baskı devre kartı üzerine hazırlanmış ve lehimleme işlemi elde yapılmıştır.


En son kasirgatarafından 16. Bu çift motor sürücü devresi sayesinde derece ve daha fazla açılı çizgilerde daha sert dönüş yapabilmektedir. Devrenin yapımı oldukça basittir.


Ancak amacınız elektronik öğrenerek bu işe temelden başlamaksa mikrodenetleyici olmadan da çizgi izleyen robot yapabilirsiniz. Robot ” adlı bu çalışma Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar. Tasarımda ayrıca bir L2baskı devresi kurmaya çalıştık. Bu devre ayarlanan süre sonunda otomatik olarak kapanma özelliğine sahiptir.


Zaman ayarı 4k pot ile yapılıyor. Zamanı 1dk ile dk arasında ayarlamanız mümkün. Qtr8rc üzerinde tane alıcı verici bulunmaktadır. Otto Robot 3d Baskı Plastik Parçalar Seti 500.


Çizgi izleyen robot baskı devresi

L293D ve L293B MOTOR SÜRÜCÜ ENTEGRE DEVRESİ. Elektronik şeması ve baskı devresının yapımı için proteus kullanacağız. Siyah zemin üzerinde beyaz çizgi takip edecek basit bir çizgi izleyen robot yapımı için belli aşamalar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar