30 Temmuz 2018 Pazartesi

Arduino ile bluetooth

Arduino ile bluetooth

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere arduino ile bluetooth modül aracılığıyla verip gönderip almayı anlatacağım. Bu projede android bir cihazdan veri gönderip arduino üzerindeki 13. RX ve TX bağlantıları çapraz yapılır.


Uğraş verici kısım ise başka bir Android gibi bir cihazdan haberleşmesini sağlamak. Bu makinalar farklı şekillerde ihtiyaca göre programlanarak kullanılabilmektedir. Biz de giriş uygulaması olarak bu projeyi ele alacağız.


Aracın Çalışması Telefona yüklediğimiz programla bluetooth üzerinden devredeki bluetooh modülüne komut gönderiyoruz. Play Store’da birçok yazılıp paylaşılmış program mevcuttur. Herhangi birisini kullanabilirsiniz. Sertifika alın, yetkinlik kazanın.


Arduino ile bluetooth

Buradan android bluetooth uygulamasını indiriyoruz ve telefonumuza kuruyoruz. Uygulamaya DC motor kontrolü entegre edilerek uygulamanın bluetooth kontrollü basit bir arabaya dönüştürülmesi mümkündür. Bu yazıda, bluetooth üzerinden ölçüm sonuçlarını gönderen ve arduino ile yapılan basit bir DC voltmetre yapıyor olacağız. Bilgisayarınızdan bluetooth ları taratın.


Bu kaynak kodları kullanarak arduino ile bluetooth üzerinden haberleşme yapabileceğiniz için bir çok projenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bluetooth vcc sini arduino nun 3. Evde kullanıyorum ve bir kaç kişiye de sattım. Bu dersimizde arduino ile bluetooth kullanımını, arduino bluetooth bağlantısını ve bluetooth ile led yakma için appinventor ile uygulama yazmayı öğreneceğiz.


Arduino ile bluetooth

Uygulamamızda iletişim dünyasında popüler olan bluetooth ile tanışacağız. Kontrol için “g ve k” karakterlerini kullanarak çalıştırğını görebilirsiniz. The example given can be tested directly applied. Nabız ölçme işlemini gerçekleştirirken android tabanlı.


Telefonun bluetooth özelliğini açıp çevredeki aygıtları taratalım. Aşağıda arabanın devresi ve kodları mevcuttur. Arduino modülünü telefonumuza tanıtalım. Hazır tekerli araba kiti alıp bunun üzerinden bluetooth kontrollü arabayı tamamladım. Bunlardan en uygun fiyatlı ve en kullanışlı olanı HC-modelidir.


Evet evet bence de güzel olurdu :D işte bu proje ile bluetooth üzerinden android telefon ile kontrol edilebilir bir robot yapabilirsiniz. Android Telefon Kontrollü Robot, android telefondan kontrol sağlamak için bluetooth ile arduino arayüzü etrafına inşa edilmiştir. Henüz tam olarak başaramadım.


Aynı mantığı kullanarak led yerine herhangi bir elektronik aleti bağlayarak (lamba,TV,klimavs)kontrol edebilirsiniz. Bu konumuzda akıllı telefonlarımızdan arduinoya bluetooth modül ile bağlanarak mesaj yazacağız. Modül 5V ile çalışmaktadır. RX,TX ve gerilim pinleri rahat kullanım için kart üzerine lehimlemiştir. Bu yazımda ise nasıl veri gönderileceğinden bahsedeceğim.


Aramalar: arduino ile açı potansiyometre arduino mega hc arduino kiti arduino kablosuz tssop48. Herkese merhabalar bu yazıda android bluetooth kodlarını paylaşacağım ve android ile arduino arasında bir bağlantı gerçekleştirip arduino ’ya sinyaller yollayacağım android cihazımdan. Serial monitoru MIT APP INVENTOR de bir text label a göndererek Hava hız göstergesi oluşturdum. RC (Radyo Frekanslı Kumanda Kontrol) ile çalışmaktadır. Malı olan bu oyuncakların nasıl çalıştığını çocuklar genelde bilmezler.


Add Comment HC-0 HC-modülleri UART’dan gönderilen dataları bluetooth üzerinden yayabilir. Bu modülün HC-0 HC-0 HC-0 HC-gibi modelleri bulunmaktadır. Her bir terminal modülü, algılama kartında karşılık gelen bağlantı noktasına sahip olan VCC, GND ve Output ile bağlantı noktasına sahiptir, düz bir mm çift dişi kabloyla oynamaya başlayabilirsiniz. Az enerji harcadığındandüşükgüç.


Yükleme işlemi, her üç platform için de farklıdır. Labirenti Çözerek Kısa Yoldan Çıkışı Bulan Robot. HC-modülü ile basit elektronik devrelerden robotik uygulamalara kadar birçok işlemi yapabilirsiniz. Bu proje kapsamında android cihazdan veri göndermek için hazır terminal kullanacağım. Perpa , istanbul Saat 15:00’a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGODA!


Bu nedenle, biraz tecrübeniz varsa, AT-ile hızlı bir şekilde başlayacaksınız. Kapıda Ödeme seçeneği ile sipariş verebilirsiniz. Farklı üyelik seçenekleri ile ayrıcalıklı hale gelin. Ancak ben rf modülleri yerine aşağıda yer alan linkteki bluetooth ile yapmayı planlıyorum. Sizce bu daha iyi ve uygun olmaz mı.


The Basic Design of your App. Android uygulama üzerinden gelen verileri alabildiğimiz gibi Bbaglanti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar