13 Aralık 2018 Perşembe

Led sağlamlık kontrolü

Led sağlamlık kontrolü

Ohm metrenin içindeki pil kullanilarak led ’lerin saglamlik kontrolü yapilabilir. Diyotlar tek yönde akım geçirdiği için hem sağlamlık testini yapmak hemde uçlarını bulmak oldukça kolaydır. W ve daha fazla elektrik tüketen LED ışık kaynakları olarak adlandırıyoruz. Power Led ler genellikle 0. Güç LED ’lerinin dezavantajları:. Sağlamlık , küçük ebat, yüksek dayanıklılık ve güvenilirlik.


Aşağıdaki animasyonda diyotun sağlamlık kontrolünü uygulamalı olarak görebilirsiniz. Bu basit transistör kontrol devresinde 9V pil, 1k direnç ve adet led kullanacağız. Parmağınızı gösterilen yerlere dokundurduğunuzda led yanıyorsa transistör sağlam demektir. Mesela transistör ölçerken birbirine yakın iki değer görüyoruz ve kıyaslama yaparak emiter ve kollektör tespitini yapabiliyoruz. Diyot, yarı iletken bir malzemeden imal edildiği için yapısı itibariyle sağlamlık testi şu şekilde yapılmalıdır;.


Led diyot hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz. Led hakkında hazırladığım yazıyı inceleyebilirsiniz. Merhabalar Arkadaslar 5mm lik şeffaf isik veren led ile 5mm lik yine şeffaf olan alici (receiver) led ayni seylermi birbirlerinin gorevlerini yaparlarmi. Nette detay bulabilirsin.


W, 3W, 1W, 5W olarak kullanıma sunulmaktadır. Voltaj yoksa devrede malzeme sağlamlık kontrolü yapılır. BU VİDEOMUZDA ELEKTRONİK DEVRE ELEMANLARININ ( DİRENÇ,PTC,TRİSTÖR,TRANSİSTÖR, LED -DİYOT ) SAĞLAMLIK KONTROLÜNÜ YAPIYORUZ BU BÖLÜMÜN DEVAMI GELECEKTİR.


Bu yapılan işlemi ölçü aletimizin ohmmetre kısmıylada yapabiliriz. Ujt, bipolar ve fet transistörler için sağlamlık kontrollerini. RS4crocodile technology kompanzasyon güneş enerjisi KRONE ultrasonik kristal test. Yani çok yüksek direnç ölçülmüştür. Bu ölçüm sonucunda tristörün uçları belirlenmiştir.


Ancak sağlamlık kontrolü yeterince test edilememiştir. Breadboard üzerine seri ve paralel direnç bağlama. C: Led , direnç, diyot ölçümleri için basit elektronik test cihazı yapımı. Avometre Pot, LDR, led elemanlarının sağlamlık kontrolü.


Kondansatörün sağlamlık kontrolü Ohm kademesinde yapılır. Bildiğiniz gibi arduino uno arduino’nun en çok kullanılan kartlarının başında geliyor. Bu yazımızda sizelere arduino uno’ nun sağlamlık testinin nasıl yapıldığını anlatacağız.


Burada LED _BUILTIN olarak gösterilen çıkış aslında board üzerindeki bahsettiğimiz. Transistörün iletim ve kesim durumları 1. KOhm luk bir direnç ile transistör bazına girecek devreyi yaparsan led çalışır. Duyu organlarını kullanarak kontrol yapınız.


Arızayı izole etmek (tek devreye indirmek) için sinyal izleme tekniğini uygulayınız. Avometre(Multimetre) ile Diyot Ölçümünü ve Kısa Devre Ölçümünü Nasıl Yaparız Uygulamalı Olarak Anlattık. Bobinin uçlarının birbirinden farkı yoktur. Transformatör bobinlerinin yanık olup olmadığı göz ile araştırılmalıdır.


Ohmmetrenin uçları bobine bağlanır ve sonsuzdan farklı bir değer ölçülüyorsa (çoğu kez 1ohm ‘dan küçük) bobin sağlamdır. Optokuplörlerin içlerinde infared diyot ( LED ) ve onun tam karşısına konumlandırılmış bir foto transistör, foto tristör, foto triyak ya da fotodiyot bulunmaktadır. Yapısındaki malzemelerden de anlaşılacağı üzere ışık takibi ilkesine göre çalışırlar. Diyot sağlamlık kontrolü nasıl yapılır, eklenmiştir.


Tabiki sunu sonunda sunuyu kapsayan sorulara yer verilmiştir. Bu etiketlerimize tıklayarak alakalı ve adetleri verilmiş etiket linklerini inceleyebilirsiniz. Led günümüzde aktif olarak reklamcılıktan, televizyonlara kadar her alanda kullanılır hale geldi. Hatta şuan aydınlatmada tasarruf amaçlı sıkça kullanılmaya başlandı. Fakat üzerinde çizgi yoktur.


LCD ve PIC lerin sağlamlık kontrolü ? PTC nin çalışma sıcaklık aralığı bu kontrolü yaparken PTC’yi ne kadar ısıtacağımızı belirlemede etkin rol oynar. LED lambanın yanması beklenir , aksi durumda PTC bozuktur. Bu işlemler yapılırken kullandığımız transistorün sağlamlık kontrolünü de unutmamamız gerekir.


Köprü diyot nasıl ölçülür? Uçlarını yer değiştirdiğimizde bile sapma görülmez. Volt’ luk zener bir devreye ters bağlanmış ve 10Volt’ tan sonraki kısım direnç üzerinde durmuştur. Direnç, buton, led , buzzer devre elemanlarını tanır.


Led sağlamlık kontrolü

Dijital Avometreyi kullanmayı bilir. Devrede kullanmadan önce sağlamlık kontrolü yapmak mümkün değil mi? XT kristallerin genel olarak sağlamlık testi nasıl yapılıyor.


Herhangi bir PIC işlemci ile yanıp sönen led devresi yap. Xtal pinlerini bir sokete bağla. Test etmek istediğin xtali bu sokete tak.


Led sağlamlık kontrolü

Yani aydınlık ortamda Led yanmaz, karanlık ortamda yanar. Böylece LDR ile transistör kontrol edilerek ışık kontrolü yapılabilir. LED sağlamlık kontrolü nasıldır? Kullanılan Malzemeler: 1. Hangisi IR sensör özelliği değildir?


A)Ortam ışığından etkilenmezler. C)Kızılötesi sinyal alındığınde lojik-üretir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar