27 Nisan 2016 Çarşamba

Mesnet izolatörü

Mesnet izolatörü

Baraların mesnet izolatörü ile pano içerisine montajı. Alçak gerilimde ve kV’ lik yüksek gerilimde mesnet izolatörü kullanılmaktadır. Mesnet izolatörü vidalı veya vidasızdır. V’ ya gerilime kadar kullanılır. Bu tip mesnet izolatörler orta gerilim bina dışı bara mesnet ve ayırıcı mesnet izolatörü olarak kullanılırlar.


Bunlar ana gruba ayrılırlar. Gövde: İletkenin ve mesnet demirinin tutturulduğu kısımdır. N 80- E 8 N 95- E sembolleri ile anılır), hat sonu veya başlangıcıizolatörü diye iki sınıfa ayrılır. Satışlar sadece E-ticaret üstünden yapılmaktadır. Epoksi reçine döküm mesnet izolatörleri, tüm dahili uygulamalarda kullanılabilir.


Dahili tip ayırıcalrda kullanılan İtici Çubuk İzolatörleri -KV Kapalı Tip. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Kurulduğu günden bugüne A. Bara mesnet izolatörü , kV.


Mesnet izolatörü

Malzeme: Şartnamesine ve standardına uygun evsafta, AG ve OG hava hattı mesnet izolatörü. AG izolatörleri yüksüksüz, OG-VHD tipi izolatörler yüksüklü ve VKS tipi izolatörler, galvanizli altlığı, bağlantı cıvatası, somunu ve rondelası dahil. Tutturma yuvası: İzolatör demirinin izolatöre sabitlenmesi için açılan düz veya vidalı bölümdür. Etek ya da siper (damlalık): İzolatörün elektriksel direnci arttırmak için gövdeye yapılmış bir yada birden fazla kanatlardır. V AKMI TİPİ BARA MESNET İZOLATÖRLERİ.


Tutturma demiri (izolatör demiri): İzolatörü direk veya konsol (travers) üzerine tespit etmeye yarayan demir aksamdır. Ancak dâhilî sistemlerde bara ve ayırıcı mesnet izolatörü olarak kullanılmaktadır. Harici tip izolatörler porselen ve cam olarak üretilirler. VHD Tipi İzolatörlerin Bölümleri. V olan tüm izolatörler üretim programımızdadır.


Hat açı ile ilerlediği durumlarda kullanılan direklere köşede durdurucu direk denir. Nihayet direkleri: Hat başında ve sonunda kullanılırlar. Bu tip ayırıcılarda sabit (dişi) kontak bara iletkenine bağlıdır. Dolayısı ile sabit kontağı taşıyan mesnet izolatörü ve kaidesi yoktur.


Ayırıcı tek mesnet üzerine monte edilmiştir. Ancak dahili sistemlerde, bara ve ayırıcı mesnet izolatörü olarak kullanılmaktadır. Silikon İzolatör Silikon izolatörlerin diğer adıyla kompozit izolatörlerin cam ve porselen izolatörlere karşı birçok üstünlükleri olmakla beraber pahalı olmaları dolayısıyla kullanım alanları azdır. Fiber – glass güçlendirilmiş polyester den üretilmiştir.


Bu izolatörler pirinç kör somunlar yada taraflı dişlere sahiptir. Kompanzasyon panosunda mesnet izolatörü bakır baraları pano gövdesinde taşımak ve yalıtmak için kullanılır. Elektriksel ve mekaniksel dayanımları yüksek olmalıdır. Tek veya çok parçalı olarak cam veya porselenden imal edilirler. Her zincirde kullanılacak zincir izolatörü eleman sayısı ve tipi , hattın gerilimine ve zincirin kullanılacağı amaca göre belirlenir.


B KATEGORİSİ 7KG) BARA MESNET İZOLATÖRÜ (DAHİLİ TİP) Türkiye Elektrik Dağıtım A. Terazi Kolu (Ara Makas) Kurtağızı ve Mafsalı. Gizlilik ve Çerezler: Bu sitede çerez kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bunların kullanımını kabul edersiniz. Dahili Tip Yağlı-Dağıtıcı Trafolar için Geçit İzolatörleri.


Amper seviyesine kadar geçmeli olarak , 6amper ve üst seviyeler için dişli tip bağlantıya sahiptirler. Gergi İzolatörü , asılı bir elektrik telinin ya da kablosunun çekilmesine dayanacak mekanik gerginlikte (gerinim) çalışmak üzere tasarlanmış bir elektrik yalıtkanıdır. Radyo antrenlerini ve havai güç hatlarını desteklemek için havai elektrik kablolarında kullanılırlar. V Dağıtım Trafosu OG Bushing.


Enerji nakil hatlarını ve baraları taşıyan, bunların monte edilecekleri yerlere değmemelerini sağlayan izolatörlerdir. Enerji sistemlerinde travers veya kaide üzerine yerleştirilir. Orta ve Yüksek Gerilim dahili ve harici tip epoksi izolatörler, bushingler, özel parçalarda uzman. Panodan elektrik alınması için bazı panolara üç faz, bazılarına da bir fazlı prizler montaj edilir. Panonun iç aydınlatması için de lamba konulmaktadır.


Mesnet izolatörü

Yazı hakkında düşüncelerinizi ve sorularınızı yazabilirsiniz. Priz ve lambaların sigortaları ayrı olmaktadır. Sitesine Hoşgeldiniz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve diğer idarelerin pozları, tanımları, tarifleri, analiz ve birim fiyatlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Hava hatlarında kullanılan O. TMMOB elektrik mühendisleri odası tesis işletme hizmet sözleşmesini yazımızda detaylıca bulabilirsiniz.


Terimler : bilyeli kauçuk mesnet , çelik takviyeli kauçuk mesnet , deprem izolasyonu, deprem izolatör sistemi, deprem izolatörleri, deprem izolatörü sistemleri, deprem titreşim takozu, kauçuk esaslı sismik izolatörler, kauçuk izolasyon, kauçuk izolatör, kauçuk izolatörler, kurşun çekirdekli kauçuk mesnet , sismik. ARSAN, Türkiye’nin CE sertifikalı ilk ve tek 1YERLİ LRB deprem izolatörü üreticisi oldu. ARSAN, Yapı ürünleri ve Boru contaları konusunda yılların verdiği tecrübe ile uzmanlaşmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar