28 Ağustos 2017 Pazartesi

Arduino kart

Bu kart ve modülleri kullanarak projelerinizi geliştirebilirsiniz. Eğer EEPROM’da UID’si kayıtlı olmayan bir kart okutursak LED’in durumunda herhangi bir değişiklik olmuyor. Arduino Nasıl Kullanılır ? Bu yöntemle projelerinize ses dosyaları ekleyebilir, hatta müzik çalar bile yapabilirsiniz. Wav uzantılı dosyayı SD Kartımızın içine atarak SD Kart Modülüne takıyoruz.


Arduino kart

V”la hem de 5V”la çalışırken Duemilanove sadece 5V”la çalışıyor. DC-DC dönüştürücülü bu kart , minimum of 1. Bluegiga WTmodülü kullanıyor. Bu modül en kaliteli bluetooth. Dragino Lora Shield Screw-terminal breakout shield Adafruit Motor Shield Adafruit Datalogging Shield Yazılım.


Do ğal olarak diğer sürümlere göre daha hızlıdır ve daha düşük güç tüketimine sahiptir. Orta seviye bir uygulama geliştirirken, mikrodenetleyiciyi etkin kullanmanıza yarayacak tüm yan donanımlar kart üzerinde mevcuttur. Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi almaktayım. Bölümüme paralel olarak robotik sistemler üzerine projeler geliştirmekteyim.


Fakat biz burada SD kart bölümünü daha farklı bir amaç için kullanacağız. Web Serverimizi bu SD kart bölümüne takılacak olan SD kart üzerine kuracağız. Bugün sizlerle mikro sd kart modülünün nasıl kullanılacağını anlatacağım. Bu yazıdan sonra günümüzde bütün profesyonel yazımlarda bulunan günlükler (logger) gibi siz de kendi günlüğünüzü yaratıp oluşturmuş olduğunuz sistemin her ayrıntısını size rapor edip depolayabilecek bir düzenek kurabileceksiniz. Micro SD Kart Adaptörü ile hafıza kartı okuma ve yazma işlemlerini yapabilirsiniz.


V ve 5V devrelerle uyyumludur. SPI haberleşme protokolüü kullanır. Ancak MOSI, MISO, SCLK ve CS hatlarının 10kOhm ile 3. V’a Pull-Up yapılması gerekmektedir. Adreslenebilir LED (NeoPixel).


Made for the Boca Bearings Innovation contest - pleas. Open-source electronic prototyping platform enabling users to create interactive electronic objects. Devrenin fritzing çizimini buradan indirebilirsiniz.


Sd kart modül SPI protokolüne göre haberleştiği için arduino modellerinde SPI pinleri değişiklik gösterir. Bu projemizde arduino ile rfid sesli kart okuyucu projesini yapacağız. Rfid ile yapılmış birçok proje bulunmakta.


Arduino kart

Fakat bu projemizin diğerlerinde farkı kimlik tanımla yaparken sesli olarak kartın kayıtlı olup olmadığını söyleyerek kayıtlı ise kayıtlı olan kişin de ismini söyleyerek farklı bir uygulama yapmış olacağız. Dip swiçlerden modüllere bağlantı yapan konumlarıda kapalı konuma alınız. Elbette kart görünüş olarak herkese tanıdık gelecektir. Hatta arduino denilince akla ilk gelen kart UNO dur. Kart beslemesi usb portu üzerinden veya dc adaptör girişinden sağlanıyor.


MHz saat hızına sahiptir. Mikrodenetleyici katında kullanım amacınıza göre tercih edebileceğiniz ATmega1veya UNO’ da da kullanılan ATmega3bulunuyor. V besleme gerilimi ve seri iletişim mini usb portu üzerinden yapılıyor. En çok kullanılan arduino kartlardan bir tanesidir.


Arduino kart

Kart üzerinde bulunan devre elemanlarının görevleri nelerdir? V hattında dahili kısa devre koruması. ARDUINO İLE SD KART KULLANIMI.


PCB, Videolar Projeleriniz İçin Profesyonel PCB Üretin. Makale DS18BSICAKLIK SENSÖRÜ. LE kart üzerinde L ile belirtilmiştir. SD kart modül, SPI protokolü üzerinden SD kartlara okuma ve yazma yapabilen uygun fiyatlı ve kullanışlı bir üründür. Modülü (MicroSD Kart Adaptörü) bir Micro SD kart okuyucu modül ve dosya sistemi sürücüsü ile SPI arayüzü, mikro sistemi Micro SD kart okuma ve yazma dosyaları tamamlamak için.


Volt (LOW) düzeyine getirilmesi gerekir. Kurulumu yaptım daha sonra arduino yu taktım arduino dan driver yolunu gösterdim fakat aşağıdaki pencere geliyor. DFPlayer Mini ucuz ve küçük ebatlı MPmodüldür. Direk hoparlör çıkışı alabilirsiniz. Unutmayın ki elinizdeki kart numaraları kod kısmında yer alanlardan farklı olduğu için önce onları okutup seri port ekranında gördükten sonra değiştirmeniz gerekir.


Wiegand Protokolü Hakkında. Aşağıda elektriksel formatında da görüldüğü gibi Datave Datanormalde yüksek seviyede bulunup bilginin varlığında sıfır seviyesine düşerler. Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.


Elimde arduino ethernet mevcut. Devre çizimleri PROTEUS kullanılarak yapılmıştır. Elektronik devreler el yapımı olup gerekli resim ve dökümanlar verilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar