12 Nisan 2018 Perşembe

Elektrik faturasını düşürmek

Gereğinden büyük televizyon almak hem gözümüzü hem bütçemizi yorar. Durum böyle olunca elektrik faturaları çoğu kez sitem ettirecek kadar yüksek gelebiliyor. Son yıllarda mekanik elektrik sayaçlarının yerini, elektronik sayaçlar. Hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen elektronik aletler tahminimizden daha çok enerji harcıyor.


Elektrik faturasını düşürmek

Peki elektrik faturasını azaltmanın yollar. Tasarruflu ampul kullanın: Bu ampuller standart akkor ampullerin üçte ikisi oranında elektrik tüketir. Evinizde en çok kullandığınız bölümlerdeki ampulü tasarruflu ampullerle değiştirirseniz elektrik faturanızı da düşürebilirsiniz. Bu yöntemleri elektrik tasarrufu için İpucu şeklinde derledik. Yazımızda elektrik tasarrufu için pratik öneriler bulabilirsiniz.


Buyrun, elektrik tasarrufu nasıl yapılır maddeler halinde kısaca bakalım. Peki gerçekten elektrik faturasını evde alınacak basit önlemler ile ciddi manada düşürmek mümkün olabilir mi? Ev kullanıcıları açısından alınacak farklı ve bir o kadar da küçük önlemler ile elektrik tüketiminde yapılacak tasarruflar sayesinde faturalarda bir miktar düşüş elde etmek elbette mümkün. Evde alınacak küçük tedbirler ve pratik çözümler ile enerji faturalarını düşürmek mümkün.


Beklenin üzerinde gelen bu elektrik faturaları için nasıl önlenebilir? Bütün armatür ve ampulleri değiştirdik. LED teknolojisi ile hazırlanmış ampuller hem daha çok aydınlatıyor hem de neredeyse katı daha az enerji tüketiyor. Ev ve işyerlerinde elektrik faturasını düşürmek amaçlı önlemler almak maddi açıdan büyük kazanç sağlar. Ev ekonomisi için de önemli bir yere sahip olan elektrik faturası, alınacak basit önemler ile düşürülebilir.


EMO’nun hazırladığı bu rapora göre elektrik kullanımını 1kilovatsaate düşürmek mümkün. Elektrik ve doğalgaz faturasını düşürmenin formülü. Bu sayede tasarruf yaparak enerji tüketimini kontrol altına almış olursunuz. HANIMLAR: Evde elektrik faturasını düşürmek için bunları. Her an lazım olabilir diyerek sıcak su ayarını her zaman yüksek tutmayın.


Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi ile fırından oluşan ana beyaz eşyada, tasarruflu ürünle bir ailenin yıllık elektrik faturasını yüzde düşürmek mümkün. Bilindiği gibi elektrik faturanız evde çalışan tüm araçlarla doğrudan içli dışlıdır. Onların çalışma sürelerini ve harcadıkları elektriği kontrol etmeyi başaramazsak elektrik faturalarımızı düşürmek bizim için komik bir hayalden bir adım öteye gidemeyecektir. Bu zammın etkisini faturalardan silmenin yolları yok değil.


Dikkat edilecek birkaç küçük detayla elektrik kullanımını yarı yarıya düşürmek bile mümkün. Aylık elektrik fatura tutarı lira ve üzerinde olanlar (bunlara ‘serbest tüketici’ deniyor) elektriği istediği tedarikçi. Akla gelen faturalardan biri de elektrik.


Hem birikim hem de tasarruf yapmak isteyenler ilk olarak faturaları düşünüyor. Yemeklerini fırında yapmak isteyenler için alışılagelmiş metotlardan birisi de fırını önceden ısıtmak. Konu elektrik faturasını düşürmek olunca yemeği fırına koymadan önce boş ısıtmak büyük bir israf. Yaptığı açıklamada, 1liralık elektrik faturasını düşürmek için çare aradığını, küçüklüğünden beri ilgisini çeken rüzgar enerjisi ile bu sorunu çözmeye karar verdiğini söyleyen Resul aylık çalışmanın ardından evinin çatısına kurduğu rüzgar gülü projesini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.


Hesaplamalarımız gösteriyor ki aylık 2TL elektrik. Fakat bu elektrik faturasını düşürmek mümkün. Yapacağınız küçük düzenlemelerle birlikte elektrik faturanızı yarı yarıya azaltabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre evde en çok buzdolabı elektrik tüketiyor.


Buzdolabının yanında aydınlatma, fırın ve çamaşır makinesi de fazla elektrik tüketen ürünler arasında. Su faturanızın çok gelmesinden şikayetçiyseniz bu önerilerle tasarruf sağlayabilirsiniz. Pazarlarda fiyatlar arasında uçurum var. Yayıncılık, Fuarcılık ve Tanıtım Hizmetleri A. Sanayi Mahallesi Sultan Selim Caddesi Şahinler Sokak No: Kat 3-4. EWE Çözümleri hayatınızı kolaylaştırır, işyerinizin elektrik faturasını düşürmek sizin elinizde.


Sektöründe deneyimli ve uzman danışman kadrosuna sahip olan İNDİRİMLİ ELEKTRİK , size ihtiyaçlarınıza göre belirlenmiş fiyat ve ödeme yöntemleri oluşturarak elektrik faturalarınızda. Peki bütçeyi sarsa elektrik giderlerini düşürmek için ne yapmalı? Yılda faturanız bizden! Her ay cep yakan, özellikle yaz ve kış aylarında aile bütçelerini zorlayan elektrik faturasını düşürmek artık mümkün.


Arkadaşlarımız, kişilik bir ailenin kullandığı elektrikli aletlerin ayda ne kadar harcadığını tek tek hesapladı. Ardından da tüketimi düşürmek için yapılabilecek tasarruf tedbirlerini çıkardı. Gördük ki küçük adımlarla aslında elektrik faturasını yüzde düşürmek mümkün. NEMLİ: Basit adımlarla aylık elektrik faturasını lira düşürmek mümkün.


Tasarruf yöntemlerinin tamamını görmek için haberin sonundaki foto üstüne. Doğalgaz Faturasını Yüzde Düşürmek Mümkün. Zamanı inanılmaz hızlı tükettiğimiz modern hayatta saniyenin bile lafını ediyoruz.


Elektrik faturasını düşürmek

Yemek yemeğe bile vaktimiz olmuyor çoğu zaman. Dünden kalan yemeği saniyede ısıtmak büyük bir mutluluk. Mikrodalga sevdamız bundan sonra ikiye. Beyaz eşya ve elektronik eşyalarda uygulanacak bazı yöntemler ile yüksek elektrik faturanızı 50’lere kadar düşürmek mümkündür.


Cep yakan elektrik faturasını düşürmek ve tasarruf etmek için hayata geçirilen inovatif iş fikirlerine gün geçmiyor ki bir yenisi eklenmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar