12 Nisan 2018 Perşembe

Elektrik ithalatı

Son dönemde elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir. Geçen yıl en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke Bulgaristan oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak daha önce yerli ve yenilenebilir enerji konusundaki hamlelerin meyvesini verdiğinin altını çizmişti. Böylece rakam toplamda seksen beş milyon beş yüz. Milliyet gazetesinde, gazeteci Mithat Yurdakul’un haberine göre, enerji yönetiminin, enerji ithalatına alternatif olarak gördüğü termik santrallerde elektrik üretimi ise azaldı.


Kömür, evlere, ısınma kaynağı olarak dönmeye başladı. Tesla bir Amerikan şirketi olmasına ve araçların California’da üretmesine rağmen ithalatı ABD’den yapılmaz. ABD ve Avrupa araçlarının elektrik donanımları birbirinden farklı. Avrupa araçları trifaz elektriği desteklerken bütün Amerika kıtasında standart olarak monofaz elektrik mevcut. Bu dönemde elektrik ithalatı için ödenen rakam da 3milyon 2bin 3dolardan 4milyon 8bin 9dolara yükseldi.


Elektrik ithalatına yapılan ödeme yüzde 3arttı. En fazla elektrik ithal edilen ülke Bulgaristan oldu. Bu yılın ilk altı aylık döneminde en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke Bulgaristan oldu.


Elektrik ithalatı

Bu miktar için ülkeye milyon bin 1dolar ödeme yapıldı. SON dönemde elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi, elektrik ithalatı faturasının azalmasında etkili oldu. Yılın dokuz aylık döneminde en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke Bulgaristan oldu. Bu dönemde Bulgaristan’dan ithal edilen elektrik miktarı 7milyon 2bin kilovatsaate ulaştı. Yılın ilk altı ayında en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke Bulgaristan oldu.


Dış ticaret istatistiklerindeki veriler doğrultusunda ülkemizdeki elektrik ithalatı , senenin ilk çeyreğinde geçtiğimiz senenin aynı dönemine binaen 6azaldı. Geçen yıl mayısta 2milyon 7bin kilovatsaat elektrik ithal edilmişti. Sınır bölgelerinde elektrik temini amacıyla, teknik gereklilik doğması halinde geçici olarak izole bölge yöntemiyle elektrik ithalatı yapılabilecek Bu yöntemle yapılacak ithalata, Bakanlığın uygun görüşü doğrultusunda kurul tarafından izin verilebilecek. GEÇİCİ MADDE – (1) Senkron paralel bağlantı oluşana kadar ihraç kaydı ile elektrik enerjisi ithalatına Bakanlık ve Sistem İşleticisinin görüşleri çerçevesinde Kurum tarafından izin verilir. Yani elektriği ithal etmek için zorla izole bölge oluşturmak.


Elektrik ithalatı

Gereği derhal yerine getirildi. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek. Geçen yıl şubatta 1milyon 3bin kilovatsaat elektrik ithal edilmişti.


Gеçеn yıl en fаzlа elektrik ithalatı yаpılаn ülke Bulgaristan oldu. Toplam gerileme ise bir milyar altı yüz altmış yedi milyon altı yüz doksan dört bin kilovatsaat olarak kayıtlara geçti. Farklı renklerde iç ve dış mekan şerit ledler, neon ve dijital smd led hortum, led bar. Müşterilerimizin Ihtiyaç ve Isteklerine en uygun çözümleri geliştirerek, her aşamada memnuniyet sağlayarak bugün ve gelecekte müşterilerimize en Iyi hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz. Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!


Elektrik ithalatı

Geçen senenin Ocak Eylül döneminde elektrik ithalatı için 1milyon 8bin 4dolar ödenirken, bu sene aynı dönemler arasında bu rakam yüzde azalış ile milyon 6bin 2dolara geriledi ve milyon 1bin 2dolar yurt içinde tasarruf sağlanmış oldu. Bunun sebebi olarak elektrik üretiminde yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklarının tercih edilmesi olarak gösteriliyor. Sektörde ithalata nazaran ihracatta da tam tersi olarak artış görüldü.


Ayrıca, martta elektrik tüketimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6. AA muhabirinin dış ticaret istatistiklerinden derlediği. Bu yıl ocak-haziran döneminde en fazla elektrik ithalatı ocak ayında yapıldı. Ayrıca enerji verimliliği ile ilgili çalışmalar da enerji tüketimini düşüreceği için direkt.


Türkiye kasasında kaldığını söyledi. Böylece, milyon 4bin 8dolar yurtta kaldı. Yılın ilk çeyreğinde en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke, 2milyon 3bin kilovatsaatle Bulgaristan oldu. BULGARİSTAN LİDER OLDU Bu yılın aylık döneminde en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke Bulgaristan oldu. Enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için yürürlüğe sokulan projelerle birlikte enerji ithalatı gittikçe düşüyor.


Bulgaristan olurken, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi bu alana yapılan harcamalarda kısmen azalma olmasını sağladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İran’dan elektrik enerjisi ithal etmek isteyen tedarik lisansı sahibi şirketlerin, Mart Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurabileceklerini açıkladı. Geçen yıl ocakta 3milyon 8bin kilovatsaat elektrik ithal edilmişti. Bununla birlikte, komşu ülkeler ile elektrik ithalatı yapmaktadır. Geçen yıl kasımda 1milyon 5bin kilovatsaat elektrik ithal edilmişti.


Elektrik ithalatı

Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz. Sanayi ve ticari ürünlerin ithalatı , ihracatı ve pazarlaması alanında faaliyette bulunan, modern pazarlama aktivitelerinin tüm unsurlarını bünyesinde toplamaktadır. Bu yılın ilk aylık döneminde en fazla elektrik ithalatı yapılan ülke ise Bulgaristan oldu.


KAPMAN ELEKTRİK - KAPMAN ELEKTRİK ELEKTRONİK SAN. Son yıllarda elektrik üretiminin yerli kaynaklar üzerinden elde edilmesi meyvelerini vermeye başladı. Mevzuat Değişiklikleri kapsamında görüşe açılan mevzuat taslaklarına ana sayfada yer alan Mevzuat Taslakları sekmesinden erişim sağlanması gerekmektedir. Tüzel kişiler elektrik piyasasında gösterecekleri faaliyete göre elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı , ihracatı ve piyasa işletimi faaliyetlerinin her biri için uygun bir lisans alacaklardır. TSK’da temizlik devam ediyor!


FETÖ’cüye daha ağırlaştırılmış müebbet istemi! Artan tüketim ithalatın artmasını da beraberinde getirdi. Bursa’daki şehir eşkıyalarını meğer polisler korumuş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar