27 Haziran 2018 Çarşamba

Kapasitif ceza

Ceza var ise birşey aNormal olmuş olmalı. Sayaç dahil herşey olabilir, yorum için veri toplamalısınız. Mesela sadece son fayradamı çıktı bu ceza , yeni bir cihaz bağlandımı UPS vs.


Yapışık kontaktörünüz varmı vs gibi. Uzaktan okuma ve periyodik bakım hizmetlerimiz ile sizi reaktif cezalı faturalardan kurtarıyoruz. Görüldüğü gibi cezalı olup olmadığını anlamak için, iki endeks arasındaki farkların oranına bakıyoruz. Sözleşme gücü , kW sonrası için reaktif, kapasitif ölçen kombi elektrik sayacı kullanımı zorunludur. Konut, villa, mesken için abonelerde sözleşme gücüne uygun sayaç takılır, reaktif ve kapasitif ceza uygulanmaz.


Aşağıdaki görselde gerekli bilgilerin faturanın neresinde yer aldığı gösterilmektedir. Bağlantı gücü KVA altında olan tesisler için kapasitif reaktif ceza sınırı 15’tir. Yedek parça dahil servis garantisi. Reaktif Cezalı Fatura Örnekleri. Elektrik sisteminizde kullanılan endüktif yükler endüktif ceza , reaktif cezalı elektrik faturası gelmesine sebep olur.


Kapasitif ceza

ELEKTRİK FATURALARINIZDA REAKTİF CEZA ÖDÜYORMUSUNUZ? Aksi belirtilmedikçe bir fatura dönemi bir aylık tüketimi kapsamaktadır. Sayaç Endeksi Takibinin Otomatik Olarak Yazılım ile Yapılması. Bu hesaplanan oranlar ceza sınırını aşıyorsa tüketilen reaktif enerji bedeli ceza olarak faturaya yansır.


Hem kapasitif hem de endüktif aşmış ise büyük olanın oranına göre ceza uygulaması yapılır. Kompanzasyon her ay gelecek olan reaktif ceza ücretinden çok daha uygun bir fiyata satın alınabilir ve uzun kullanımda maliyeti çok daha düşük olmaktadır. Bu tarz durumlarda endüktif ve kapasitif gücün açılımı ile karşılaşılabilir ve bu durum bizlerin faturasına reaktif güç kullanım bedeli olarak ayriyetten. Sözleşme gücü kW sonrası için reaktif, kapasitif ölçen kombi elektrik sayaçı kullanımı zorunludur. Kurbanda büyükbaş hayvanda iki kişi bir hisseye ortak olabilir mi?


Kapasitif ceza

Takip edilmeyen, bakım yapılmayan kompanzasyon panoları faturanıza ceza yazdırır. Kontrolsüz ve bakımsız panolar sistemdeki tüm elektrikli cihazların ömrünü azaltır ve zarar verir. Yapılması gerekenler, belli bir miktar tüketilen aktif enerjide, reaktif enerji tüketimini engellemektir. Kısa süreli yada günlük yapılan değerlendirmeler sağlıklı sonuçlar vermeyebilir.


Kısa sürede yapılan örneğin saat gibi kısa sürede endüktif kapasitif değerleri aşılıyorsa kompanzasyon sisteminizde acil halledilmesi gereken bir sorun olduğunu göstermektedir. Alttaki faturada, soldan sağa doğru , aktif ,endüktif , kapasitif. Faturadaki bu ceza oranları sabit olmayıp, kompanzasyon sistemindeki sorunlara bağlı olarak degişmektedir. Kademe sayılarıve hareketleri azalacağıiçinbakımve işletmemaliyetleri düşer.


Kapasitif ceza

Mevcut sisteme eklenerek sistem SVC mantığınaçevrilebilir. Kapasitif yüklerde tam olarak kompanze edilir. Bunun sonucunda bu ceza kampüsün kontrol mühendisine bildirilmiş ve sorunun nasıl ortaya çıktığı araştırılmaya başlanmıştır.


Araştırılmalar sırasında trafo merkezlerinde bulunan kompanzasyon sistemlerinin röle ayarları kontrol edilmiş kompanzasyon sisteminin arızasından kaynaklanabileceği düşünülmüştür. Sisteme daha az aktif enerji gücü akışına neden olur 4. Sayacın aşırı kapastif reaktif yazmasının muhtemel sebepleri: 1-Aşırı kompanzasyon,röle set değer hataları. Dengesiz yüklenme olan tesiste tek akım trafolu yada monofaze kondansatör bağlanamayan reaktif röle kullanımı.


Tasarruflu ampüller- UPS’ler. Uzun mesafede enerji iletim hatları kapasitif etki gösterirler. Arzu edilen oran ayarlandığında SET butonuna basılır ve bu değer kaydedilir. Get without the ads.


Durumdan itibarensonuçlar NORMAL veya CEZA olarak görünmeye başlayacaktır. Ankara Kompanzasyon Kompanzasyonu Her Türlü Güçlerde ve Ölçülerde Statik, Dinamik Elektrik Faturalarınızın Düzenli gelmesi Kompanzasyon yapılmazsa kullanmadığınız enerjinin parasını ödemeye devam edersiniz. Eğer elektrik faturanızda endüktif ve kapasitif alanlarında tutar yazılmışsa bu demek oluyor ki sizin biran önce kompanzasyon sistemi yaptırmanız gerekiyor. Bazı durumlarda şebekeden endüktif-reaktif güç çeken şönt reaktörlerin kullanılması gerekir. Bu maddenin (b) bendinde yazılı endüktif ve kapasitif sınırların ikisini birden aşan müşterinin, endüktif reaktif ve kapasitif reaktif sayaçlardan hangisi daha yüksek değer kaydetmişse o sayaç değerinin tamamına reaktif enerji tarifesi uygulanır.


Ceza limitlerinin endüktif ve kapasitif yönde istenilen değerlere birbirinden bağımsız olarak ayarlanabilmesi. Aktif, endüktif ve kapasitif enerjiyi her faz için ayrı ayrı ve üç fazın toplamı olarak kaydetme olanağı. Aktif reaktif kapasitif hesaplama programı indir:. Bu aşamada kapasitif artıyorsa sayaç bağlantısı düzeltilmelidir.


Enerji Dağıtımı ve Yönetimi. Bobinli alıcıolan endüktif alıcılar aktif güç yanında reaktif güç de çeker. Bu nedenle kullanılmayan bu güç, enerji iletim hatlarını, transformatörleri, şalterleri gereksiz yere. If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above.


You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. Dolayısıyla sistem kapasitif durumdayken rölemiz sisteme şönt reaktör yükleyerek sistemi dengeleyecektir. Dağıtım sistemine bağlı genelde özel trafolu müşterilerin ilgilendiği konu olan kompanzasyon oranı yani tek yönlü sayaçta tüketilen indüktif enerjinin aktif enerjiye oranı ve kapasitif enerjinin aktif enerjiye oranı hesaplanarak ceza durumu tespit edilebilmektedir. Hem endüktif olarak hem de kapasitif reaktifinin sınırlarının aşılmasıyla da büyük olanın oranlamasına göre bir cezaya tabii tutulur.


Bu bedele de diğer vergilerin oranlarının eklenmesi de yapılır. Dağıtım firmaları reaktif cezaya girmeyen Serbest tüketicilerin kullanmış olduğu reaktif akımı fiyatlandıramaz. Elektrik faturalarında aktif sütunu dışındaki endüktif ve kapasitif sütunlarında görülen tutarlar reaktif enerjiden kaynaklı bir cezanın bulunduğunu göstermektedir. Ceza kulağa çok hoş gelmediği için endüstrimiz buna reaktif bedel demeyi tercih ediyor. Elektrik faturanıza aktif sütunu dışındaki endüktif ve kapasitif sütunlarında bedel görüyorsanız bu size kesilen ceza miktarını temsil ediyor.


Bizi arayın ve profesyonel , deneyimli teknik ekibimiz hızlı çözümler üretsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar