10 Eylül 2019 Salı

Paratoner koruma mesafesi

Her iki paratoner sisteminde de ucu inceltilerek sivrileştirilmiş bir aktif paratoner ile koruma sağlanmakta, paratonerler korunacak olan yapının en yüksek noktasına yerleştirilmektedir. Uyarma mesafesi ‘’ prensibine dayalı olarak elektro-geometrik model yöntemi, korunma seviyesinin güvenilir olarak hesaplanmasını. ALMGSİ alaşımlı iniş iletkenleriyle s koruma mesafesi sağlanarak iniş sağlanabilir,ya da ALMGSİ. Can ve mal güvenliğiniz için toprak ölçümü ve paratoner bakımı, yönetmelik doğrultusunda mutlaka yapılmalıdır.


Paratoner koruma mesafesi

Yapılan analiz neticesinde, 1. Paratoner koruma alanı, 3. Tek bir koruma iletkenin koni şeklinde koruma alanı sağlamasıdır. L: ΔT sürede yıldırımı yakalama mesafesi (yani iyonların yıldırıma doğru kat ettiği mesafe ). Sonucu yıldırım darbesini kendi üzerine çeken bir yıldırımdan korunma yöntemidir. Bu yolla paratonerin uzantısında yükselen iyonize hava kanalı oluşturularak, korona etkisinin başlatılması için gerekli ilk ortamın oluşturulması ve korona deşarj hızının artırılması durumu elde edilmektedir.


Bunların avantajı , özellikle düşük yoğunluktaki yıldırım çarpmaları söz konusu. AL deöerine göre hesaplanmlS koruma yarlçaplarlnl da uygulamada kullandlrmaktadlr. Bu noktada paratonerler geniş koruma alanları sayesinde oldukça avantajlıdır. Ancak paratonerlerin aktif uç olmaları nedeniyle yıldırımı üzerlerine çekmesi ise bir dezavantajdır. Yine paratoner sistemlerinin topraklaması.


Bunun sonucu olarak, gözlemcinin yıldırım kanallarına olan mesafesi ve kanalların izlediği yöne göre farklılık gösteren bir dizi gümbürtü ve çatırdama meydana gelmektedir. Elektrodlara sahip olacaktır. Aynı tip başlık farklı koruma. Bu nedenle hem ekonomik hem de etkin yıldırımdan korunma aktif paratoner ile yapılır.


Aralarındaki mesafe en az elektrod boyunun iki katı olacaktır. Ancak bu sistemle ilgili en büyük sıkıntı henüz yönetmeliklere girememiş olmasıdır. Bu çubuklar aralarında 5mt mesafe olma şartı ile parça halinde ayrı ayrı toprağa çakılabilir. Zemin kayalık ve topraklama çubuğu çakılamıyorsa 50x100cm 2mm kalınlığında bakır topraklama ağları tercih edilecektir. Kafes aralığı koruma sağlanacak alanın özelliğine göre ila metre mesafe ile konumlandırılır.


Bu sayede yıldırımlardan korunma seviyesi de maksimuma çıkarılabilir. Uyarma mesafesi iyileştirilmiş iyon cihazları için uygun olan aktif paratonerler kullanarak daha iyi sonuçlar elde edebileceğiniz gibi standart paratonerler kullanarak da yıldırımlardan korunma işlevini gerçekleştirebilirsiniz. Yukarıdaki ölçümde elektrotlar arası mesafe paratoner yeri için metre olarak alınmıştır.


Bu ölçümde R A-B istikametinde Ohm R A-C. Kurulması ve uygulanması aşamasında belirli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Mesela, s koruma mesafesi , dönüş mesafesi ve bunun gibi teknik detaylar önemlidir.


Yine bu nokta da yukarıda bahsetmiş olduğumuz ‘s’ koruma mesafesi önem taşımaktadır. Faraday Kafesi uygulamasında koruma mesafesi , iletken kroşe mesafeleri, iletken dönüş mesafeleri gibi birçok teknik detay doğru işlenmelidir. Uzman ekipler tarafından yıldırım darbesinin toprağa ulaşması için tasarlanan faraday sistemi kurulumu paratoner sistem kurulumu kadar kolay değildir, çok daha fazla uzmanlık ister. Sektöründeki atılımlarına devam ediyor.


Yeni ürünlerimizi üretimler sayfamızdan bulabilirsiniz ! Dolayısıyla uygun bir projelendirme ile hem ekonomik hem de etkin yıldırımdan korunma aktif paratonerler ile yapılır. Bu aksaklıklar cihazlar için uygun elektrik koruma elemanları (sigorta, KAK (Kaçak Akım Kotuma) vb. Esco, yıldırımdan korunma , topraklama sistemleri.


Paratoner koruma mesafesi

Aksi halde çarpılma ve yangın riski. Kitaplar hakkında ayrıntılı bilgi. Dış yıldırımlık sistemi olan paratoner yıldırımın fiziksel etkilerine karşı koruma yaparlar. Doğal afetlerden bizi en çok etkileyen olan yıldırım doğrudan tesise düşmesi halinde ciddi zarar verebilir. Bu şekilde bina, koruma bölgesi içinde alınmış olur.


S mesafesi bırakarak inip inmediği kontrol edilir. Değişik test raporları, standartlara (ISO ve kendi ülkelerinin standartları) ve yıl gibi bir garantiye sahiptirler. Yıldırıma karşı etkili bir koruma alanı oluştururlar.


Paratoner koruma mesafesi

Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur. Bu parafudurlardan paratoner raporlarında. Fabrika Fiyatına, Dünya Çapında Sevkiyat!


TV Sinyal Amplifikatör Ayrılabilir Kapalı Dijital Anten Booster 2m Kumanda Mesafe Yüksek Performanslı Tam HD US $6. Koruma İletkeninin Kesiti Nasıl Bulunur? En çok bilinen fonksiyon topraklaması paratoner yani yıldırımdan korunma için yapılan topraklamasıdır. Kurbanoğlu mühendislik paratoner ölçümünüzü yapıp denetlemektedir. Bu, yıldırım koruma cihazına, yıldırım akımının toprağa hemen yönelmesi için en iyi şansı verir.


Ankara paratoner raporu nasıl koruma sağlar, paratoner çeşitleri nelerdir? Birden çok sistem bulunmaktadır. Ancak burada uyarma mesafesi diğerine bakış 5- katı kadar daha iyileştirilmiş durumdadır. Bunun nedeni de ark gecikmesinin azaltılmasıdır. Bu voltaj değerin doğruluğu laboratuar test raporu ile doğrulanmalıdır.


Bu sebeple doğrulanması gerekir. PARATONERLER ve PARAFUDRLAR. Temel topraklama kuvvetli akım tesislerinde ve yıldırımdan korunma tesislerinde topraklayıcı olarak uygundur. Bu elektrotlar arasındaki mesafe 5-m olmalıdır.


Barayı mutlaka ayırmak gerekir. Sarı kabloyu potansiyel elektroduna (P), kırmızı kabloyu da akım elektroduna (C) bağlarız. Topraklama barasına yeşil kabloyu bağlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar