19 Eylül 2019 Perşembe

Trafonun görevi

Trafo , içi yağ dolu bir kutunun içine yerleştirilmiştir. Yağın amacı, hem güç aktarımında so­run yaratabilen nemi uzak tutmak, hem de sıçramalara karşı, bobinleri kutu çeperinden yalıtmaktır. Trafolar ­da maliyeti ve ulaşılabilen gerilim dü­zeylerini belirleyen ana etken, bu yalıtım sorunu. Ancak sistemin bazen gerilim seviyesinin düşmesi sırasında trafonun sekonder ucuna bağlı olan tüketicinin sıkıntı yaşamaması için sekonder geriliminin sabit tutulması gerekir işte bunun için de trafolarda kademe değiştirmeye ihtiyaç duyulur.


Trafonun görevi

Güç Trafosu Nedir Tanımı Görevi. Türkiye’de iletim gerilimi 380kV olup indirici merkezlere bu gerilimle taşınır. V transformatör ile sistemin bağlantısı yapılır. Trafonun içerisinde oluşacak lokal bir arıza sonucu meydana gelecek arklar direkt trafo yağına geçer.


Trafo içinde oluşan basınç nedeni ile yağ genleşme kazanına doğru ilerler. Bu ilerleme sırasında gazın yağdan daha hafif olması nedeniyle oluşan gaz Buchholz rölesinin gaz haznesinde birikir. Trafonun sekonderine bir yük bağlandığı zaman hem primerden hemde sekonderden bir akım geçer. R şeklinde bakır kayıpları meydana gelir. Makaralardan birisinin uçlarına değiştirilmesi istenen alternatif gerilim uygulanır.


Trafonun görevi

Bu makaraya ( veya sargıya ) birinci ( primer ) sargı denir. TRANSFORMATÖR ( TRAFO ) NEDİR? C sistemlerde gerilimin seviyesini frekans değiştirilmeden manyetik indüksiyon yoluyla dönüştürmek için kullanılan ve hareketli parçası bulunmayan bir elektrik makinesidir. Transformatör ya da trafo , A. Trafo ,yani transformatör elektrik enerjisinin frekansını değiştirmeden gerilimi yükselten veya alçaltan hareketli parçası bulunmayan elektrik makineleridir.


Tarihteki En Önemli Uzay Görevi. KVA gücündeki tonluk trafonun sahte belgelerle fütursuzca çalındığını. Rektörün dekan eşi, görevden alındı. LKEM ZDEK ENERJ HT YACININ TRAFO SEKTÖRÜNDEK ETK LER VE.


Enerji üretimi-kapasite artışı, trafo artışıyla aynı anlama gelmektedir. Bu aşamalarda güç trafoları görev almaktadır. Your Best Partner in Power.


Trafolar görev yerlerinde çalışırken mekanik ve elektriksel açıdan zorlanmalara maruz kalırlar. Bir güç trafosunun kendisi ve kurulumu çok maliyetli olduğundan işletme ömürlerini uzatmak ekonomik açıdan çok önemlidir. Küçük yerleşim yerlerindeki aboneleri beslemek için tesis edilen bu trafo merkezlerinde hangi elemanlar kullanılır? Direğin altındaki panonun görevi nedir ve bileşenleri nelerdir?


Bu soruların cevabı yazımızda. Yüksek gerilim trafo arızaları, Yüksek gerilim trafo arızalarının giderilmesi, Yüksek gerilim trafo arıza çeşitleri, Trafo Arızasını Tespit Etme İşlemi, Koruma Sistemleri Arızalarını Giderme, trafo görevi nedir, gerilim trafosu özellikleri, yüksek gerilim sigorta atması nedeni, ev topraklaması sağlamlık ölçme cihazı, trafo sogutmalari görsel, orta gerilim. Trafoda içindeki yağın iki görevi vardır.


DİREK TİPİ TRAFO ÖLÇÜM PANO VE MALZEMELERİ 1. Panolarının Görevi Direk tipi trafo merkezlerinde, trafo direğinin yanında bulunan ve tesisin tükettiği elektrik enerjisinin ölçümünün yapıldığı panodur. Burada trafonun görevi ise, santrallerden gelen yüksel voltajlı ama küçük akımlı elektriği dengeleyerek voltajın düşürülüp evlere veya iş yerlerine servis edilecek şekilde akımının yükseltilmesini sağlamaktadır. Trafo yağlarının görevi trafo içerisindeki izolasyonu sağlamaktır. Zamanla çalışan trofaların yağlarında meydana gelen nem yağın izolasyon seviyesinin düşmesine sebep olur. Parafudrlar normal işletme halinde yalıtkandır, ancak darbe aldıklarında iletime geçerler ve aldıkları darbeyi toprağa iletirler.


Trafonun görevi

Böylece işletme kesintiye uğramadan darbelere karşı korunmuş olur. Yani bu trafolar ac işaret genlik dönüşümü yapmazlar. Trafonun kalitesini nüvesinde kullanılan silisli saclar belirler. Arkadaşlar , trafo yerine R-C devresinin de gerilim düşürme görevi varmış.


Seri bağlanmış bi direnç ve kapasitörün nasıl trafo görevi yaptığını açıklayabilir misiniz? Trafonun aksesuarlarını takmak ve teste hazır hale getirmek, f) Aktif kısmın kurutma fırınına yüklenmesi ve kurutmadan sonra fırından çıkarılmasını sağlamak, vb. Trafo tankı ile toprak arasına bağlı bir akım trafosunun sekonderinden enerjilenen bir toprak rölesi montajı ile, sargı tank arasında olabilecek bir kısa devre halinde, kesiciyi açtırarak trafonun korunması sağlanır. Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Görevi.


Böyle bir arıza durumunda, trafonun primer tarafında yer alan bir toprak rölesi de bu korumayı sağlayacaktır. Bu yazımızda ise günümüzde en çok kullanılan transformatör tipi olan fazlı trafo türüne değindik. Trafo , elektromanyetik indüksiyon aracılığıyla aynı frekanstaki enerjiyi akım ve gerilimlerini değiştirerek birbirine bağlayan elektrik aletidir. Bu, bir trafonun ana merkezden elektriği alması ve sonra da şebekelere yayması gibi düşünülebilir.


Bir trafo sayesinde bu frekans onlarin seviyesine indirilebilir ve kişiler de hangi seviye ve frekansta olurlarsa olsun, uyumlanabilirler. Ben BaşMelek Mikail Enerjisi’nde trafo görevi görüyorum. Trafo kazanı içinde kullanılan yağ soğutma görevi de yapar. Böylece sargılara ve nüveye temas eden yağın sıcaklığı artar. Isınan yağ genleşir, yoğunluğu azaldığı için hafifler ve genleşme tankına doğru çıkar.


Trafo merkezleri çok gerekli olmadıkça yaşam alanları içinde yer almamalıdır. Kent alanlarında trafo merkezlerinin yerini belirlemeye belediyelerin karar vermesi gerekirken bunlara elektrik firmaları karar veriyor, diledikleri yere kuruyorlar. Bu apartmandaki trafo da iyi bir örnek. Roleler de olduğu gibi kontaktörler de elektromıknatıs, palet ve kontaklar olmak üzere üç kısımdan oluşur.


Bir trafonun sekonder sargısı gibi. Kontaktör bobinleri de doğru veya alternatif akımla çalışır. Yüksek Gerilim Trafo Montaj İşçisi (İmalat) ne iş yapar,nasıl olunur,maaşları iyi midir,bu meslekte karşılaşılan zorluklar nelerdir,geleceğin meslekleri arasıda mıdır,bu meslekle ilerleme imkanı var mıdır sorularının cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.


Trafonun görevi

Bir diger gorevi de lamba calismaya basladiginda uclarinda atiyorum 80V civarinda voltaj duser. Sebeke voltaji daha yuksek oldugundan, sebeke ile lamba arasinda gerilim dusumu saglayacak bir elemana ihtiyac duyulur. Diger trafolar ortamdaki yabanci degisken alanlardan etkilenir voltaj uretirken toroid tipi trafolar bu alanlardan cok az. Nötr fazlı sistemin yıldız noktasıdır nötr koptuğu zaman bu fazlı sistem seri bağlı olarak görev yapmaya başlar.


TEDAŞ trafodan sonra diktiği her hat sonu direğine işletme topraklaması yapar eğer trafo tarafından nötr koparsa buradan dönüşünü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar