19 Şubat 2020 Çarşamba

Tristör çeşitleri

Tristör çeşitleri

Tristörün birçok çeşidi vardır. Hepsinin de değişik kullanım alanları, farklı özellikleri vardır. Kullanım alanlarına göre çok fazla tristör çeşidi vardır.


Temel olarak iki farklı çeşitte incelenirler: Akımı tek yönde ileten tristörler ve çift yönlü akım ileten tristörler. SCR ( Silikon Kontrollü Redresör) ismi de verilir. KE160A Diode TVS Single Uni-Dir 136V 1. Hepsinin farklı kullanım alanları , farklı özellikleri vardır.


Reverse conducting thyristor, RCT(ters ileten tristör ): Normalde tristörler ters sinyali bloke ederler. Bu tristör ise ters sinyali iletme özelliğine sahiptir. Dotmatrix Display Çeşitleri Digit Display Çeşitleri Led Display LCD Display. Kapıda Ödeme seçeneği ile sipariş verebilirsiniz. Yapılacak uygulamaya göre kullanılacak diyodun özellikleri hesaplanmalı ve uygun diyot kullanılmalıdır.


Tristör çeşitleri

Alternatif ve doğru gerilim uygulamalarında kullanılabilen diyot genellikle kontrolsüz doğrultucularda kullanılır. Bu modüllerde ayrı tristör birlikte kullanılmaktadır. Güç elektroniği devrelerinde kullanabileceğiniz SCR adını verdiğimiz yarı iletken devre elemanlarıdır. Triyaklar alternatif akım devrelerini kumanda etmek için kullanılır. Ters Yönde Tıkanmalı Triyot Thyristörler.


SCR Silisyum kontrollü doğrultucu. SUS Silisyum tek yönlü anahtar. LASCR Işığa hassas silisyum kontrollü doğrultucu. COSCR Komplementer silisyum kontrollü doğrultucu.


GTO Kapalı tetikleyici anahtar. AdaptörPower Supplies,Converters. Programmers , Development Systems. OptoLcd Ve Led Ürünleri.


Genelde tristör , ters yönde bir gerilim uygulanarak kesime sokulur. Contact Yüz Tanıma Algoritmaları ve Uygulamaları Sıcaklık Sensörleri Nedir? Güvenliğinde Ark Flaş Simülasyonlarının Önemi v. N yarı iletkenler kullanılmıştır. Yüksek güçlerde kullanılamazlar. Maksimum 800Volt Amperde çalışan çeşitleri.


Tristör çeşitleri

SUS ve tristörlü tam dalga kontrollü dimmer devresi. Bu tür devreler bir çeşit ayarlı AC gerilim regülatörü gibi çalışır. Yani motorun deviri, üzerine gelen AC gerilimin seviyesi azaltılarak değiştirilir. Doğal olarak güç kaybı yaşarsınız. Geyt ile yalıtkan olan tristör ( GTO ) , ( GCS ) 7) Fototristör 8) Asimetrik çok hızlı tristör ( ASCR ) 9) Amplifikatör geytli tristör.


Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Bunun için özel metodlarla tristörleri yalıtkan duruma geçirmek gerekir. Biz tristör modülü, diyot modülü, scr modülü, güç modülü, hızlı diyot modülü, hızlı tiristor module.


Press-pack yapısı, mükemmel sıcaklık özellikleri ve güç çevrim özelliği. Alışveriş sepeti Ürün (ler)-0. TL Herhangi bir ürün Ücretsiz kargo! Pır Dedektör Pil kondansatör FRT Potansiyometre Ptc Reed Röle Reosta Röle Çeşitleri. Switch TOROiD - KÖMÜR TOS FİŞ Transistör Çeşitleri.


Triac Trimer Trimpot Çeşitleri. Motor Data Kablosu De Morgan Değil Kapısı Desibelmetre Desimal Devir Sayısı DGS dimmer Dinamik Frenleme Direnç Direnç Çeşitleri Direnç renkleri Dirhem Disjonktör Diyafon Diyak Diyot Doğa Doğru Akım Doğrultma Döner Sermaye Dunning-Kruger Eğitim El. Yine de bu devreleri tristör ile kontrol etmenin bazı sakıncaları vardır.


Akımı sadece anottan katota doğru geçirebilir. CD Automation tristör kontrol ünitelerinin genel ürün yelpazesi ve özellikleri aşağıdaki tabloda görülmektedir. Son olarak devreye alma aşamasında,.


Sisteminin Genel Yapısı 2. MODÜLÜN AMACI tristör seçebilecek ve tristör kullanarak uygulama Genel Amaç Bu modül ile gerekli ortam sağlandığında, anahtarlama ve tetikleme elemanlarını tanıyarak katalog bilgilerine uygun olarak elektronik devrelerde kullanabileceksiniz. Değişik güçte tristörler imal edilmektedir. KDV Favorilerden Kaldır Favorilere Ekle. Anahtar (ON-OFF) Çeşitleri Işıklı Anahtar.


Bu tür komütasyon devrelerinde kapatma gerilimi çok fazla olursa thyristör tahrip olabilir. Triyak Kılıf Şekilleri ve Ayak Bağlantıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar