1 Şubat 2016 Pazartesi

1 Ohm direnç renkleri

Direnç değeri = 18×10² = 1. Bu bize Ohm olarak direnç değerini verir. Sonuç: 10- ohm iki haneli ohm (Ω) Son renk kahve rengi olursa yine düşük değerde haneli ohm olur. BANTLI DİRENÇLERİN RENK KODUNUN OKUNMASI. Gelin beraber devrelerde sıklıkla karşılaştığımız bir direnç değeri olan kOhm değerindeki bir direncin üzerindeki renk kodlarını deşifre edelim.


Tekrar sağdan üç sıfır daha ayırırsak eder megaohm. Birinci hane İkinci hane Çarpan Tolerans. Bazı üreticiler renk kodu yerine direnç değerlerini yazmayı tercih etmektedirler.


Bunlardan bir kısmı doğrudan direnç değerini ve toleransını yazdığı gibi, bazıları da harf kodu kullanmaktadır. Yani Ohm ’luk bir direncin Kondüktansı da Mho dur. Bakır en iyi iletkenlerden biridir ve bu nedenle Elektronikte çok.


1 Ohm direnç renkleri

Watt, Watt, Watt, Watt. Daha sonra ise katsayı,çarpan ve tolerans bant değerleri hesaplanır. Katsayı Kırmızı(2) Çarpan. Ohm ‘a kadar olan dirençler için R harfi kullanılır.


R ‘den sonra gelen sayı direncin ondalık. Ohm (Ω) değişeceğini gösterir. Arkadaşlar, ohm dirençin renk kodu koanusunda yardımınızı bekliyorum.


ADIM : Önce, hesaplamak istediğimiz direnç üzerinde kaç tane renkli şerit olduğunu sayıyoruz. Renkler hesaplanırken direnç bacağına en yakın olan renkten okunmaya başlanır. Beşinci renge göre toleransımız ± 2. Karbon dirençlerin değerleri renk koduyla kodlanmıştır.


Bu kodlar sayesinde, direncin ohm değeri öğrenilir. Bu renk kodlarını tabii ki ezberleyemeyiz. Bir direncin toleransı renk kodunun dördüncü bandı ile gösterilir.


Tolerans direnç hassasiyetidir ve yüzdelik olarak verilir. Ohm a kadar olan dirençler için R harfi kullanılır. Renklerin temsil ettiği rakamları uygun olarak sıraladığımızda ve uygun okuma kuralı ile direncin değerini ohm olarak buluruz. Kodlama adımda yapılır: R den önce gelen sayı Ohm olarak direnci gösterir. Resimdeki gibi üzerinde renk bulunan dirençlerin değeri okunurken, 1. Bu ezberi kolaylaştırdığı için direnci okumaya da yardımcı olur.


Sonuçta, direncin ohm değeri 200± Ω olarak belirlenmiş olur. Bu da üretimde yapılan ufak hatalar sebebiyle direncin değerinin 1Ω ile 2Ω arasında değişebileceği anlamına gelmektedir. SMD dirençlerde ise direnç değeri direnç üzerinde yazan rakamlar aracılığıyla bulunur.


Elektronik devre elemanı olan dirençte devrede akıma karşı bir zorluk göstererek akım sınırlaması yapar. Kilo ohm , 000ohm = Mega ohm ve 00000ohm = Giga ohm. Bir elektrik devresine gerilim uygulandığında, alıcıdan akım geçmektedir. Geçen akımı sınırlayan etken ise alıcının. Tablo Renklerine göre dirençler ve alabileceği değerler 1. K Ω ) = 10-Ω ( mega ohm , M Ω) Yukarıdaki formülleri uygulayabilmemiz için devremizdeki gerilim,akım ve direnci ölçmemiz gerekmektedir.


TL Herhangi bir ürün Ücretsiz kargo! Alışveriş sepeti Ürün (ler)-0. KDV dahil fiyatlar Satın Al. Buna göre bir direncin ohm (Ω ) cinsinden değeri üzerinde bulunan bir dizi renge bakarak hesaplanır.


1 Ohm direnç renkleri

Devre ile renk kodlarının elverdiği ölçüde 0. Uygulamada yanlış satıra yanlış renk kodu girilmesine izin verilmez. En sondaki harf toleransý gösterir. Ayarlı dirençlerin 1A akım değerine kadar kullanılanlarına potansiyometre , 1A den büyük akımlarda kullanılanlarına ise reosta adı verilir.


Sayi degeri olarak kahverengi , Siyah olduguna göre sayi degeri 1 çarpan rengi olan 3. Renk kirmizi olduguna göre çarpan degeri 100′dür. Burada sadece Bant ve Bantlı dirençler için hazırlanmış olup girilen değere göre renk verme özelliği kullanılmıştır. Volt’luk bir gerilim uygulandığında bu iletkenden 1A akım geçtiğinde bu iletkenin direnci ohm olarak ifade edilebilir.


1 Ohm direnç renkleri

Gelelim direnç değeri hesapla butonumuzun içeriğindeki kodlara. Madde : İlk aşamada comboboxdeğerlerinin dolu olması gerekiyor. Madde 2: renkdeger adındaki metodumuza comboboxda seçilen renkleri gönderip sayısal karşılıklarını alırız. Program tamamen bana ait olup, herhangi bir virüs veya kötü yazılım söz konusu değildir. OHM DİRENÇ (ADET) OHM DİRENÇ (ADET) , TELEFONDA SİPARİŞ VER.


Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Devre elemanı olan dirençte devrede akıma karşı bir zorluk göstererek akım sınırlaması yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar