25 Şubat 2016 Perşembe

Kızılötesi alıcı verici devresi

Kızılötesi alıcı verici devresi

Devrelerin yapım amacı uzaktan. Bu devre , kızılötesi verici, foto diyot yükseltme devresi ve ayarlanabilir threshold karşılaştırıcı içeriyor. Ddiyodundan çıkan modüle edilmiş kızılötesi ışık, Dalıcı diyotu tarafından algılanıyor.


ALLAH razı olsun inşaALLAH ama şöyle bir durum var. Kızılötesi Alıcı Modülü Şeması. Kırmızı ledin yanması demek, rölenin iletimde olmadığı anlamına gelir. Verici devresinin khz’lik kızılötesi ışık üretmesi için devrede bulunan 1K’lık trimpot ile ayarlama yapılır. Uzaktan kumandaların önünde ufak bir led lamba bulunur.


Bu ledin adı infrared leddir. Butona bastığımızda belirli dalga boyundaki sinyali tv ye göndermiş oluruz. TV üzerinde bu kızılötesi ışığı alabilmek için IR alıcı devresi bulunur. Bu sayede farklı marka ve model kumandaları kHz taşıyıcı sinyale sahip olduğu sürece bu alıcı ile kullanabilmekteyiz.


Diyot alıcı dalga boyu maç için seçilir. Iki diyotlar fazla çıkış gücü sağlamak ve daha iyi kapsama ulaşmak kullanılır. Yukarıda abimiz elektronik bir proje devresi paylaşmış.


Bu uygulamamızda yapacağımız şey kızılötesi alıcı devresi. Bu devre ile herhangi bir kumanda ile alıcı devresini ve dolayısıyla da sisteme bağlı alıcıyı (örneğin lamba) açıp kapatabilirsiniz. Verici devresinde ne5kullanılacak ve butonlu olacak volt pille beslenecek butona bastigimizda alıcı devresine kızılötesi sinyal gönderecek alıcı devresi veya 4. Bu devreler sayesinde uzaktan röle yardımı ile cihaz kontrol edilebilir.


Ayrıntılı bilgilere aşağıdaki rar dosyasından (1KB.) ulaşabilirsiniz. Niyeki bu bitmez bilmez yaratış, Yok olacaksa birgün her yaratılmış! Alıcı ve Verici Sensörü ürünlerini uygun fiyatlarla Direnc. Infrared Receiver) kızılötesi dalga boyunda ışık yayarak veri transveri sağlayan bir sistemdir.


Arduino ile IR Alıcı Verici Uygulamları. Shield) olsa da bu malzemeleri elektronik devre elemanları satan mağazalarda bulmak mümkündür. Alıcı devresi , verici devresine göre daha basit yapıda.


Alıcı modül olarak TKveya SFH5kullanılabilir. IR kızılötesi Uzaktan Kumanda. Röle sesini duyana kadar Rpotansiyometresini ayarlayın. Bu yazıda sony firmasının protokolünü anlatmaya çalışacağım.


Alıcı - verici sistemlerinde genellikle kızılötesi veya radyo frekans sinyalleri kullanılır. Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. En kısa zamanda yapmaya çalışacağım. Etiketler: alıcı , devre , kızılötesi , verici.


Kızılötesi alıcı verici devresi

You can follow any responses to this entry through the RSS 2. You can leave a response , veya trackback from your own site. Hobi devreleri ile ilgilenmeye başlayanların ilk deneyimleri arasında radyo devreleri yer almaktadır. Radyo devrelerini öğrenmeye başlayan bir kişi, FM radyo alıcı ve verici devresinden RF kontrol devresine, receiver devrelerinden transmitter devrelerine dek birçok devre projesini hayata geçirmeye başlamaktadır.


SELAMUN ALEYKÜM arkadaşlar ben kucuk bir alıcı verici devresi yapmak istiyorum. Baskı devre kalem ve Malzemeler;. IR Led Diyotlar, Foto Transistörler, Foto Diyotlar. MHz’lik RF (radyo frekans) sinyali ile veri iletişimi ve seri iletişim konularında uygulama uygulayabilmek için kullanılabilecek isteğe bağlı bir devredir.


RF verici devresi RF alıcı devresi ile birlikte kullanıldığından, müşteriye ikisi birlikte sunulmaktadır. Aksi halde veri alış verişi olmaz. Ondan kaynaklıdır Projedeki sensörü kullanmanı tavsiye ederim. Bu uçlari anahtarlar yardimi ile sase ile kisa devre edilirse , kisa devre ettigimiz uç örnegin vericide RBise alicida RBiletime geçer. Biraktigimiz anda aliciya yeni bir kumanda sinyali gelene kadar ilgili bacak iletimde kalir.


Kumanda sinyali giderken RAbacagina bagli led yanar. Elektronik malzemesi aldığın yerde rahatlıkla bulabilirsin. Ankarada konya sokakta mesela. IR alıcı verici devresi yapıyorum ama ne yaptıysam alıcı verici arasındaki mesafeyi metreden daha fazlaya çıkaramadım. Bu tür bir uzaktan kontrol sistemini gerçekleştirmek için öncelikle kızılötesi ışık yayan bir verici devresine ve kızılötesi ışığı algılayan bir alıcı devresine ihtiyaç vardır.


Kızılötesi alıcı verici devresi

Uygun tasarlanmış bir verici - alıcı devresi ile 5-metre uzaktan herhangi bir cihazı açıp kapatmak mümkündür. IR Alıcı - Verici (Bariyer) yapıcam ama sunumunu hiç bir yerde bulamadım yardım ederseniz sevinirim. KHz lik bir taşıyıcı sinyal üzerine basılan butonun numara bilgisini ekleyerek kızılötesi ışık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar