26 Şubat 2016 Cuma

Isıtıcı serpantin

Isıtıcı serpantin

Isıtıcı yüzeyinde oluşan ısıyı kendi üzerine toplayıp istenilen yere veya bölgeye transfer etmek için ısıtıcı üzerine CR-NI, galvaniz ve DKP olmak üzere sarmal veya yaprak olarak tasarlanır. Aynı zamanda, bakır ve DKP borular ile de üretim sağlanmaktadır. Havanın ısıtılması için kullanılan serpantinler sıcak sulu, kızgın sulu, buharlı ve elektrikli olabilir.


Bakır boru, alüminyum kanatlı. Isıtıcı serpantinde dolaşan ısıtıcı akışkan tipi ve rejimi belirlenmelidir. Su tarafı basınç kaybının kPa değerini geçmemesi önerilir.


Isıtma ve soğutma sistemlerinde çokça kullanılır. Amacı, ısıtılan ya da soğutulan akışkanın, sıcak ya da soğuk yüzey ile temas alanını arttırmaktır. Temel anlamda ısı akışını yaygınlaştırmak için kullanılan bir ısıtıcı ekipmanıdır.


Bu çalışmada, gövde - boru tipi ısı değiştiricisi ile hava – su, soutucu ve ğısıtıcı serpantin tipi sı ı. En yaygın olarak da gövde-boru , soğutucu ve ısıtıcı serpantin tipleri kullanılmaktadır. Diğer bir ismi olarak da Agricola olarak da anılmaktadır. Bulunan toplam ısı yükünün, bek ısıl gücüne bölünmesi ile gerekli bek sayısı (veya radyant ısıtıcı sayısı) bulunur. Bek sayısının belirlenmesinde bir parça emniyetli davranılması öğütlenir. BLU serisi aynı zamanda taze hava cihazı içerisinde ısıtıcı olarakta çalışabilmektedir.


Ortam sıcaklığını veya üfleme sıcaklığını kontrol etmek için sensör,vanalar,don koruma v. Montaj kolaylığı açısından gerekli durumlarda ısıtıcının başlarına rakor konulmaktadır. Boylerin ısıtıcı akışkanı buhar veya kalorifer kazanı olabilir. Genellikle kalorifer kazanları kullanılır.


Eğlencelerde kullanmak için kendi üzerine sarılarak hazırlanan, savrulduğunda çözülen, renkli kâğıttan yapılmış ince ve uzun şerit. Kalorifer tesisatında bükülmüş borularla yapılmış ısıtıcı. Bir tavandan ısıtma sisteminde, be­ton tavan içine gömülmüş ısıtıcı serpantenlerin yerleştirilme düzenine ait bir örnek görülmektedir.


Kablo Rezistans hakkında teknik bilgi ve ısıtıcı kablo verilerine ulaşmak için, kablo rezistans ürünleriyle. Kanal tipi ısıtıcı serpantin modelleri elektrikli ısıtma elemanlarıdır. Uygulama için veya alaşımdan uygun olan direnç tellerinin bir araya gelmesiyle üretilen bu ürünler ısıtma için standart haline gelmiş olan ürünlerdir.


Isıtıcı serpantin

Tek serpantinli olması nedeniyle tek bir ısıtıcı kaynağından beslenir, ısıtıcı akışkan olarak sıcak su veya buhar kullanılabilir. Isıtıcı akışkanın ısısı serpantin vasıtasıyla kullanım suyuna aktarılır. Isıtıcı kaynağından aldığı enerji ile kullanma suyunu hijyenik bir şekilde sıcak suya çevirir. Boyler bir başka deyişle su ısıtıcı tanklar, içindeki serpantin sayesinde suyu ısıtan ve depolayan basınçlı kaplardır. Binalarda ısı merkezi kurulumunun yaygınlaşması ile beraber kullanım suyu ihtiyacının da bu merkezlerden sağlanması talebi artmıştır.


Pompa tarafından kontrol edilen boyler tesisatı, sadece ihtiyaç halinde çalışır. Maksimum çalışma basıncı, ısıtıcı akışkan devresi için sıcak su olarak bar, buhar olarak bar, kullanım suyu devresi bar’dır. Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat. DURAN TEKNİK ISITMA olarak Ani su ısıtıcı serpantin boyler imalatı yapmaktayız (boduç boyler) Yurt içi ve yurtdışındaki bir çok firmaya üretim yapmaktayız.


Sitemizde yer alan tüm Isı Pompası ürünleri bilgileri ve fiyatları bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. Fiyat ve bilgiler ürün sağlayıcılar tarafından belirlenmekte olup, bu hatalardan kaynaklanan durumlarda internet sitemiz sorumlu tutulamaz. Havalandırma sistemlerinde oluşan ve ortaya çıkan havanın ısıtılabilmesi için de kanal tipi sulu serpantin modelleri kullanılabilmektedir. Taze hava cihazları içerisinde de ısıtıcı görevi üstlenebilen kanal tipi sulu serpantinler, ortam sıcaklığını kontrol edebilmeniz için de kullanabileceğiniz ürünlerdir.


Yakıt borusu montajında hazır dirsek kullanılmayacak, dirsek yerine geni ş olarak kıvrılmı ş boru kullanılmalıdır. Yakıt deposu ile pot depo arasındaki yakıt. Boru demeti – serpantin ) sıcak ortamın geçirildiği cihazdır. Sıcak ortamın cinsine göre:-Sıcak su ile ısıtılan ;. W’a kadar elektrikli ısıtıcı ile desteklenebilir. Kullanım sıcak suyu ile temas eden tüm yüzeyler emaye kaplanmıştır.


Serpantinlerde ise çift kat emaye kaplama vardır. Borularla yapılmış ısıtıcı. Kullanım suyu depo içinde ve serpantin dışında kalan hacimde depolanır. Boylerin anma hacmi, kullanım suyunun depo içinde kapladığı hacimdir. Bir ısı kaynağında ısıtılan ısıtıcı akışkan, sirkülasyon pompası yardımı ile ısı kaynağı ve boyler serpantini arasında dolaştırılır.


Boyler hacmi, kapasitesi, sıcak su ihtiyacı, serpantin gücü ve boyler seçimi ile ilgili hesaplamaları içerir. Boylerler bir başka deyişle su ısıtıcı tanklar, içindeki serpantin sayesinde suyu ısıtan ve depolayan basınçlı kaplardır. Fırın ısıtması, sınai banyo ısıtma gibi endüstriyel tesislerde, ısıtıcı serpantin kapasiteleri artar. Gerekli takdirde 1oC’ye kadar yüksek sıcaklıklara çıkarma imkânı vardır.


Baykal Rezistans, Üstün mühendislik hizmeti ile uygun fiyatlı endüstriyel rezistanslar üretmektedir. Tüm rezistans ihtiyaçlarınızda tartışmasız en iyi çözüm ortağınızdır. Size yardımcı olabilmemiz için bizimle iletişime geçin ücretsiz bilgi alın ! Isıtıcı elementi çoğunlukla Cr-Ni borularından üretilir.


Tek başına yakıt alma ağzındaki ısıtıcı serpantin yeterli değildir. Taban ısıtıcısı konmadğıında, yakıt sürekli olarak ağız kısmından alınır. Ağızdan uzaktaki bölgelerdeki yakıt kalır.


Isıtıcı serpantin

Hem taban ısıtıcısı ve hem de ağızdaki serpantin ve bütün dolum hattındaki ısıtma, kazandan alınan buharla yapılır. CrNi borulu ve serpantinli olarak özel imal edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar