14 Mart 2016 Pazartesi

Akü değerleri

Akü voltajı 1ve altında ise bu akünün kullanıma uygun değildir. Akünün kabul kriteri minimum 12. Akü kapasitesinin, deşarj akımıyla değişim değerleri , ilgili deşarj ve kapasite eğrilerinin kullanılmasıyla belirlenir.


VeriBir aküden, deşarjda çekilen enerjinin, şarjda verilen enerjiye bölümünden elde edilen değere akünün verimi denir. Ynt: Doluluk Oranına Göre Deep Cycle Jel Akü Voltaj Değerleri Sanırım doluluk oranı şu şekilde açıklanabilir. Abi benim araç bugün çalışmadı bizim elektrikçi komşuyla akü takviye yapıp çalıştırıldık, sonra çalışır halde ölçtük, 19-çıkıyor, sence normal midir bi de bişey daha, bu ambiyans amaçlı neon taktım ya ben araca kapılara, bunlar aküyü zayıflatıp bu çalışmama problemi ne sebep olmuş olabilir mi, yani bu.


Aküyü şarjdan söktükten sonra gün bekleyin,voltmetre ile ölçün 1Volt veya üzeri değer okursanız akü tam doludur. Fakat her şarj cihazı bu modları doğru şekilde uygulamayabilir. Ortam sıcaklığı artarsa bu gerilimleri düşürmeniz gerekir. Marş Gücü (CCA): Marş motorunu çalıştırırken ani olarak çekilen akım miktarına marş gücü denir. Marş gücü - °C’ de ölçülür ve amper (A) olarak tanımlanır.


Akü üzerinde bulunan etiketlerde marş gücüne ait tanımlar genelde DIN, EN, SAE, TS gibi normlarda yapılmaktadır. Alternatör çıkış voltajının normal bir akü ile ve tam gaz verirken hibrit aküler için 1– 1volt arasında olup olmadığını ölçün, Ca-Ca aküler için 13. V arası voltaj çıkışı uygundur. Genel olarak hem CCA hem de RC değerleri ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.


Akü ölçüm değerleri Merhaba arkadaşlar. Daha öncede sizlere akü hakkında danışmıştım. Aracımın üzerinde orijinal yıllık akü var. Akü satmaya çalışıyor gibiydi. Ancak bana pek inandırıcı gelmedi.


Akü , motorlu taşıtların çalışır hale gelmesini sağlayan parçalardan biridir. Elektrik enerjisini kimyasal enerjiye çeviren akü , ihtiyaç duyulduğunda kimyasal enerjiyi yeniden elektrik enerjisine çeviren mekanizmadır. Voltaj değeri genellikle Volt olmakla beraber amper değerleri araç tiplerine ve gücüne göre ile.


Akü bakımı ve kontrolleri detaylı bilgi için “ Akü Bakımının Püf Noktaları” blog yazımı inceleyebilirsiniz. Takviye yaptım immobilizer aktif hatası aldım. Peki bu cycle değeri neden bu kadar önemli? Dizel araçlarda akü asit yoğunluğu ve gerilim değerleri normal olduğu halde, araç çalışmıyor ise sebebi nedir?


Akü değerleri

Akü kullanılmıyor ise içindeki asit dökülmeli midir? Akü asidi kesinlikle dökülmemelidir. Sosyal medyada bizi takip edin. Akü deşarj hızı akü broşürlerinde C değerleri ile belirtilir.


Hava sıcaklığı ve karter yağı vizkozitesi (akışkanlığı) motoru ilk çalıştırmada akü kapasitesini etkiler. Tam şarjlı aküler 2ºC sıcaklıkta 1kapasite ile çalışırlar. Motor yağı koyu (vizkoz) olduğu zaman, motorun ilk hareketi yavaşlar. Multimetrenin dc volt öçen kısmına getir ayarı, genelde DCV yazar ve soldadır. Motor çalışmazken 1- 1arasında değerler göstermesi lazım.


Akü değerleri

Akü hakkında bilmek istediğiniz, sorduğunuz ve cevaplarını merak ettiğiniz her türlü soruya Mutlu Akü Sıkça Sorulan Sorular sayfasından ulaşabilirsiniz. DIN, JIS ve SAE değerleri , diğer standartları belirtir. EN Avrupa standardı, SAE Amerikan standardı, DIN eski Alman normu ve JIS da Japon standardı olduğunu belirtir.


Akü milletinin en birinci, mühim ve hayati görevi, motoru çalıştırmaktır. Akü alırken, bu görevin önemi UNUTULMAMALIDIR. Akü , takviye kablosu gibi ihtiyaçlarınız için başka yere gitmeyin!


CCA değerleri hep aynı mıdır? Soğuk motor çalıştırma amperleri ve rezerv kapasite değerleri ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Açık sistem akülerde maşalı voltmetre testine ilave olarak hidrometre yardımı ile tüm hücrelerdeki yoğunluk değerleri ölçülür. Kuru tip akülerin kullanıldığı yerlerde havalandırma için ek bir önlem alınmasına gerek yoktur ve ayrıca akü odası bulundurulması gerekmez. Mevcut kurşun asit akümülatörlerin ömürleri tamamlandığında yerlerine bakım gerektirmeyen veya kuru tip aküler tesis edilmelidir.


Akü değerleri 20C derece için verilir genelde. Bunun üstündeki sıcaklıklarda akü nispeten daha verimli ancak nispeten kısa ömürlü olur. Altındaki sıcaklıklarda da bunlar tam tersi gerçekleşir. Akülerin şarj değerleri ve sürelerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Bu ekranda bağlı olan akünün voltajı görüntülenir.


Akü değerleri

Eğer akü takılı değil iken cihaza start verilirse ekranda akü takılı değil uyarısı verdikten sonra saniye sonra cihaz besleme modunda çalışmaya başlar. SET butonuna bir kere basmamız ile ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olur. Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Ah ile 2Ah arasındaki değerleri stoklarımızdan sağlayabilirsiniz.


Otomobilinize akü seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Passat için yerli akü kullanan, 1. Yerli markalar bu özellikte 72A aküyü 2TL civarı satıyor. V un üstünde tam dolu olduğunu gösterir. Yüksek Kapasiteli Akü almanın hiçbir zararı yoktur.


Hatta çok fazla kısa mesafede kullananlar için yüksek kapasite önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar