15 Mart 2016 Salı

Arduino ile uzaktan kumanda

Evinizde veya çevrenizde illaki bir uzaktan kumanda vardır. Bu uzaktan kumanda ile arduinonuzu kontrol edebilseydiniz nasıl olurdu? Hergün televizyon izleyen bir toplum olduğumuzdan kumanda hep elimizin altında olmasına aşinayız. Bu projede uzaktan kumanda ile arduino kartın kontorü gerçekleştirilmiştir. Açık alanda metreye kadar haberleşme sağlanabilmektedir.


Arduino ile uzaktan kumanda

Bu yazımızda Remote Control(RC) araç yapmak isteyen arkadaşlar için basit uzaktan kontrol devre ve kodunu anlatacağım. Bu videomuzda sizlere kızılötesi uzaktan kumanda ile kontrol edebileceğimiz bir robotun nasıl yapılacağını anlatıyoruz. Please assign a menu to the primary menu location under MENU.


TOP Awesome Desktop CNC ! Tankta kumanda için NRF24Lin antenli modelini kullandık. Bu projeleri büyüterek gerçek hayatta kullanırsak ciddi anlamda teknolojiden yararlanmış oluruz. Arkdaşlar NRF ler joyistikler butonlar potlar ile bir uzaktan kumanda tasarlıyorum.


Yani alıcıya programımı ona göre yazıcam. Gerektiğinde bir robot kol, gerektiğinde sadece bir model araba kullanmak için. IR-remote kütüphanesini buradan indiriniz.


Uzaktan kumandalar da kızılötesi ışın kullanılır. Kızılötesi ışınlar insan gözünün algılayabileceği dalga boyu aralığı dışında çalışan elektromanyetik dalgalardır. Our selection of brands is always growing, so chances are your favorite is on AliExpress. Bunun için bize adet arduino ve piyasada çok rahat bulabileceğiniz radyo frekansı ile çalışan kablosuz iletişim modülü nRF24Lgerekiyor.


Evlerinizde veya çevrelerinizde gördüğünüz muhakkak bir uzaktan çalışan kumanda vardır. Farklı kanallarda denedim ve her bir kanal sinyal gönderdiğinde çalışıyor yani arduino ’daki led’i yakıyor. DTMF sinyali, entegrenin nolu ucundan alınıyor. Kablosuz kızılötesi kumanda seti, çeşitli robotik ve hobi uygulamalarında kullanabileceğiniz, kolay kullanımlı ve fonksiyonel bir üründür. Arduino ile nesneleri uzaktan kontrol edebilirsiniz.


Kit dahilinde ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin tümü mevcuttur. Robot Kitini set içerisinde yer alan kızılötesi alıcı modül ve kumandası ile uzaktan kontrol edebilirsiniz. Birbirinden bağımsız buton uzaktan kumanda , ve sırasıyla uygun dört veri biti alıcı kurulu çıkış pini d d d ve d3.


Düğmelerine sinyallerinin iletimi, ilgili veri bit çıkış yüksek. Joystick_araba ares dosyalar. Uygulamamız diğer benzer projelerimde olduğu gibi bir ses sisteminin kontrolü sağlamaktadır. Mini Ince KHz IR uzaktan kumanda ve kızılötesi alıcısı modülleri, Mini Ince kızılötesi uzaktan kumanda ile fonksiyon tuşları, metre kadar mesafede işlev görür, kontrol odası cihazlar çeşitli için idealdir.


Okullarda ve eğitimlerde severek kullanılmaktadır. Kumanda devre elemanları. Bluetooh yerine uzaktan kumanda kodlarını eklemeniz gerekir) Demonte olarak gönderilmektedir, bu sayede kendi robotunuzu yapabilirsiniz.


Arduino ile uzaktan kumanda

Kit ayrıca yeni başlayanlar için çok kolaydır, kit için sağlanan detay kılavuzu. Sıcak satış Diy öğrenme kiti. Rc kumanda ile arduino kontrolü projelerinizde kullanmak isteyeceğiniz bir yöntemdir. Oturduğunuz yerden cihazlarınızı kontrol etmek size zaman kazandırır. Böylece hemen uzaktan kumanda ile kontrol deneyimi yaşayabilirsiniz.


Alıcı modülü ve verici kumanda olarak kullanılır. Datasheette chipimizin diğer bir bacağı SI yani signal in , sinyal gidişidir. Buraya arduino ile uygun sinyaller göndererek tek pin ile tüm devreyi kontrol edebiliriz. Tabi kumandadaki txchipini de arduino ile kontrol edip uzaktan kumanda işlevini kullanabiliriz. Ancak bu tamamen ayrı bir konu olduğunudan konumuza karıştırmayalım.


Arduino ile uzaktan kumanda

Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Eğer devrenin entegre kısmın da bir sorun yoksa arduino kodlarını incelemeliyiz. Ben devreyi yukarıdaki gibi kurdum ve çalışmıştı. Siz anlattığım şekilde devreyi test edin ve sonuçları bana bildirin. Mini Sumo Robot Kitleri Çizgi İzleyen Robot Kitleri İnsansı Robotlar Multicopler ve RC Araçlar Diğer Robot Kitleri Geliştirme Kartları.


Aşağıda şemasını verdiğim devre bir uzaktan kumanda test cihazı devresidir. Devre ile her türlü IR uzaktan kumandaların çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz. PIC programlama ARM Projeleri robot yapım. Saat 15:00’a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGODA!


Arduino ile uzaktan kumanda

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Rf ile uzaktan kumandalı araba nasıl yapılır kısaca onu anlatacağım. Arabanın mekanik kısmı hakkında durmayacağız. Bunlardan birincisi alıcı yani motor sürücü kartı diğeri ise verici yani kumanda kartı olacak.


Onun mantığı seri porttan gelen verileri python ile algılayıp xdotool aracını kullanarak bilgisayara erişmekti. Gorunuş olarak bir hayli amatordu. Boyle birşey yapmıştım ama aklımda hep kumanda ile kontrol vardı.


Andorid ile desteklenmiş olup, projeler AppInventor platformu kullanılarak kodlanmıştır. ARDUINO VE ANDROID İLE UZAKTAN KONTROL SİSTEMLERİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar