23 Haziran 2017 Cuma

Asenkron motor hız kontrol yöntemleri

Asenkron motor hız kontrol yöntemleri

Bu etiketlerimize tıklayarak alakalı ve adetleri verilmiş etiket. M=f(n) karakteristiği gösterilmiştir. Bu ifadeye göre motorun hızı aşağıdaki dört metotla değiştirilebilir. Daha yüksek tork tepki performansı ve yüksek başlangıç torku gerektiren uygulamalarda vektör kontrol yöntemi tercih edilmektedir.


Vektör kontrol yönteminde stator akımı. Soft starter motorun akım ve gerilimini kontrol ederek motorun devreye girmesi sırasında şebeke geriliminin değerinden 1değerine kadar kontrollü bir. Kafesli rotorlu ac motor hız kontrol devresi ayarı için motora uygulanan hız gerilimin frekansını değiştirmek gerekir. Bu amaçla frekans çeviriciler (ac motor hız kontrol cihazları) geliştirilmiştir.


Motor hız kontrol devresi, fazlı asenkron motorlar da kullanılır. Bir fazlı kondansatörlü asenkron motorlarda, frekans. Motorun rotor hızı döner manyetik alanın hızından farklıdır. Motor hızı senkron hız değerine ancak boú çalıúma durumunda yaklaúabilmektedir.


Asenkron motor hız kontrol yöntemleri

Bilindiği üzere asenkron motorun rotor hızı , döner alan hızını (n s). Bu esasa dayanan yöntemler , hızı. Motor hızı uygulanan frekans ile orantılı olan ve tipik olarak nominal hızın ya da.


Bu yöntem yükle kalkınan motora uygulanır. Tek fazlı kondansatörlü asenkron motorlarda, frekans değiştirerek hız ayarı yapılamaz. Motora önce boş olarak yol verilir.


Genelde kafesli rotorlu asenkron motorlarda hız ayarı için düşünülen bu yöntemdeki amaç, motora uygulanan gerilimin frekansını ayarlayarak motor hızının değerini. Değişik yüklerde asenkron motorun devir sayısında değişimi, aşağıda örneği bulunan tork- hız grafiğinde görülebilir. Asenkron motorun hız değiştiricisi karmaşıktır.


Bu durumda hız ayarı mümkün değildir. Hız kontrolü için değişken hız sürücüsü (VFD) ile beslenerek kullanılabilir. KMK tekniği ile gerçekleştirilmiştir.


Açık çevrim skalar kontrolde motor hızı bağımsız bir osilatör ile. SENKRON MOTOR KONTROL YÖNTEMLERİ. Doktora Tezi, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.


Endüstride en çok asenkron motorlar kullanılır. Bu yazıda asenkron motorlarda yol verme yöntemleri anlatılacaktır. Yumuşak denilmesinin sebebi darbelerin minimum düzeyde gerçekleşmesindendir. AC Motor Hız Kontrol Devresi ile bir fazlı asenkron motorun devir sayısının ayarının yapılmasını anlatan. Yani kısa devre rotorlu asenkron motorun kutup sayısını değiştirerek hız ayarı yapılabilir.


Bu hız ayar yöntemi sürekli hız ayarı istenmeyen, yalnız birkaç hız kademesi gereken sistemlerde kullanılabilir. Genelde üretilen asenkron motorların kutup sayıları sabit olmak tadır. Bunu önlemek için aşağıdaki yöntemler kullanılmaktadır.


Direkt Yol Verme İsimden de anlayacağımız gibi asenkron motora direkt olarak yol verebiliriz. Bu işlemkontaktör, paket şalter veya termik şalter üzerinden doğrudan motor çalıştırılabilir. Bir asenkron motor , DC motora çok benzer. Bunların bir mıknatıslama akımı ve akım üreten.


Motorun bu PWM sinyallerine vereceği tepki, motorun yükü ile bağlantılıdır. E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) - Tezler, Makaleler vb. DC motor hız kontrol yöntemleri ‘nden ilki pwm ile hız kontrol yöntemi ’dir.


Pulse Width Modulation” (Darbe genlik modülasyonu) kelimelerinin kısaltılmış halidir. Makine yapısınagöre yol verme yöntemi belirlenir ve kullanılır. Genellikle kafesli motorlarda kullanılan yöntemler bilezikli motorlarda da kullanılabilirken, bilezikli motorlarda kullanılan. DC makinelerin popülerligi AC makineler için vektör kontrollü sürme yönteminin bulunup uygulanmasıyla sona ermistir.


Değişken gerilim değişken frekans yöntemi ile asenkron motor hız kontrolu. Rotor hızının ölçülmesi durumunda bir hız kontrol devresi yardımıyla hızı yükten bağımsız olarak sabit tutmak mümkündür. Böylece özellikle motora erişimin zor olduğu yerlerde motorun uzaktan kontrol edilebilmesi de sağlanmıştır.


Kou Modelleme dersi asenkron motor hız kontrolü sunumu ve pwm ile motor kontrol simulinki 1. Mikrodenetleyici olarak asenkron motor kontrolüne yönelik olarak tasarlanmış DSP tabanlı bir mikrokontrolör olan MC3PHAC entegresi kullanılmıştır. Frekansını Değiştirerek 1. Bu çalışmada sürme yöntemi gerçeklestirildikten sonra hız kontrolü için ayrıca bir kontrol sistemi oluşturulmustur. Kontrol çalısmalarına geçilmeden önce dogal evrim sürecine dayanan stokastik bir arama yöntemi olan genetik algoritmalar (GA) üzerinde arastırmalar yapılmıs ve Matlab ortamında uygulamalar yapılmıstır.


Program hızını kesinlikten ödün vermeden arttırmak için karmaşık algoritmalar uygulanmıştır. Söz konusu yazılım Windows işletim sisteminde ve Delphi 2. Bu nedenle yazılım günümüzün bit ortamlarının doğal bir parçası. Bu çalışma şekli gerçek senkron çalışma şekli olarak bilinir ve pratikte sadece gerilim kaynağı evirgeciyle gerçekleştirilir. Motor milinden alacağın dönderme kuvveti şeklinde ifade edilebilir.


Evet 3) fazlı asenkron motorlar veya servo motorlar 4) Bu tip sürücüler piyasada satılmaktadır. Kapalı çevrim çalışan vektör tipi sürücüler ile tork kotrolü yapabilirsin. Veya servo motor ve sürücüsü ile daha hassas tork kontrolü yapabilirsin. Geliştirilmiş birçok ayar yöntemi arasında son yıllarda endüstride.


Asenkron motor hız kontrol yöntemleri

Bu hız motor olarak çalışmada senkron hızdan küçüktür. Makinenin asenkron olusu bu özelliğinden ileri gelmektedir. External supply for digital inputs : V DC (Hız Kontrol Cihazı - 5kW - 400V trifaze - ATV3(pdf) Tarih 11.


Yıldız Fırsatlar Tüm Kampanyalar Cadde Yurt Dışı Alışveri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar