26 Kasım 2017 Pazar

Direnç elektronik

Arduino Uno, Arduino Modülleri,Arduino Shiel Arduino. Sensörleri, sensör çeşitlerini uygun fiyatlarla. UF kondansatörler ve çeşitlerini uygun fiyatlarla. Entegre devre, aslında entegre açıklaması ile tamamen aynı. Bu yasa, elektriğin temel yasalarındandır.


Direnç elektronik

Karbon dirençlerin değerleri renk koduyla kodlanmıştır. Basit elektrik devresi Elektrikli her cihaz çalışabilmek için bir elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Devrede akıma karşı bir zorluk göstererek akım sınırlaması yapar.


Elektriksel zorluğu sağlayabilmek için belli bir elektriksel büyüklükte üretilen devre elemanlarına direnç (resistor) denilmektedir. Elektronik elemanlar içinde en sık kullanılan devre elemanıdır. Direnci az devrede elektrik kolayca iletildiği için lamba parlaklığı fazladır.


Direncin çok olduğu devrede elektrik az iletilir. YARI İLETKENLER İÇİN TIKLAYIN DİRENÇ HESAPLAMA. Maddenin elektrik akımının iletilmesine gösterdikleri zorluğa direnç denir. Genellikle bu etki önemsizdir, ancak direnç düşükse veya dirençteki voltaj yüksekse, direnç belirgin bir şekilde sıcaklaşacak kadar büyük bir akım geçirebilir. Bundan dolayı bilgisayarların CPU ve mikroişlemci optimum düzeyde çalışması için soğutulmalıdır.


W’ ın üzerinde olan dirençler büyük güçlü, 2W’ ın altında olanlar küçük güçlü dirençler olarak sınıflandırılır. Elektrik enerjisi, direnç üzerinde ısıya dönüşerek harcanır. Kullanım açısından ihtiyaca göre farklı şekil yapı da ve güçlerde direnç imalatı yapılır.


DİRENÇLER Elektriksel akıma karşı gösterilen zorluğa direnç denir. Belli bir noktadaki elektrik seviyesini sürekli ayarlamak için kullanılır. Ancak kimi durumlarda direnç değerini öğrenmek için avometreye ulaşmak zor olabilir veya avometre kullanımı zaman kaybına sebep olabilir. Bu tarz durumlarda pratiklik kazanmak adına, mesleğinin içinde elektrik - elektronik olan herkes direnç renk kodu okumayı bilmelidir.


Bu yazıda direnç renk kodları, renkli dirençlerin okunması incelenmiştir. Yüksek miktarda akım çekebilirler. Bir elektrik devresinde ilk akla gelen bileşen dirençtir. Omega simgesi ile gösterilir (Ω).


Bir çok farklı amaç için kullanılan dirençler birbirlerine seri ve paralel olarak bağlanabilir. Bir hat üzerinde birbiri ardına bağlı dirençler seri bağlı dirençlerdir. Zengin ürün yelpazemiz ve ürün garantimiz ile dünyanın her yerine online elektronik malzeme satışı hizmeti vermekteyiz. Direnç renkli ise: ilk renk katsayı.


CMOS Serisi 74xx TTL-CMOS Serisi. Asagida çesitli güçteki ve yapidaki dirençler ile temel direnç sembolü verilmistir. SABIT DIRENÇLER Devre akim ve gerilimini belirli bir degerde sabitlemek amaciyla kullanilan, dolayisiyla direnç degerinin. Devreye uygulanan gerilim ve akım bir uçtan diğer uca ulaşıncaya kadar izlediği yolda birtakım zorluklarla karşılaşır.


Direnç elektronik

Bu zorluklar elektronların geçişini etkileyen veya geciktiren kuvvetlerdir. Devrenin ve devredeki elektrik alıcılarının akım geçmesine karşı gösterdikleri direnç , bir gerilim düşmesine sebep olur. Cisimlerin elektrik akımının iletilmesine karşı gösterdikleri direnç , değişiktir.


Bu da daha ziyade bakırdır. Daha önce elektronikle çok az ilgilenmiş birinin bile bildiği direnç elemanı, hat üzerinden geçen akımı ayarlamak için kullanılır. Rezistans (R) sembolü ile gösterilir.


Direnç elektronik

Dirence gelen elektrik enerjisi ısıya dönüşür ve o şekilde harcanır. Ohmun alt katları pikoohm, nanoohm, mikroohm, miliohm üstleri ise kiloohm, megaohm ve gigaohm ‘dur. Birden çok direncin yaptığı etkiyi tek başına yapabilen dirence eşdeğer direnç denir. Elektriksel direnci, uçlarındaki gerilim düşümünün üzerinden geçen elektriksel akıma bölünmesiyle bulunur.


Genel olarak “R” harfi ile sembollendirilir. Aşağıdaki gibi çeşitli sembollerle gösterilir. Aynı gün kargo, mutlu müşteriler. Merhaba arkadaşlar biraz geç yazıyorum ama internetim yok oldugum yerde şimdi ailemin yanındayım burda var şimdi yaziciarkadaş biraz birşeyler yazmış devreyi kurdum çalıştırdım bu power ledi yapmış oldugum radyoda elektrik kesildiğiveya ışıga gerek oldugu zaman kullanılmak uzere yaptım ve kullanıdıgım direnç 27. Uçlarında potansiyel fark olan bir iletkenin içinde, bir uçtan diğer uca hareket eden bir elektron dirençle karşılaşır.


DİRENÇ ürünleri en ucuz fiyatlarla Elektrodepo. Bir iletkenin boyu ile direnci doğru orantılıdır. Yani boyu uzadıkça direnci de artar, boyu kısaldıkça direnci de azalır. Bu nedenle hassas direnç gerektiren elektronik devreler için çok önemli bir dirençtir.


Ayrıca maksimum akımda bile değeri pek değişmemektedir. Resimlerde çeşitli SMD dirençleri ve SMD dirençlerin elektronik devre üzerindeki kullanımlarını görebilirsiniz. SMD direnç sayesinde bir devrede bir çok direnci yanyana koyabilirsiniz.


Parçalar kısmi olarak ergitilerek kaynak için gerekli kaynak banyosu oluşturulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar