21 Kasım 2017 Salı

Tristörün avometre ile sağlamlık kontrolü

Tristörün avometre ile sağlamlık kontrolü

Ohmmetrenin eksi ucu (kırmızı prob) tristörün katoduna, artı ucu tristörün anoduna tutulur. Tristörün sağlamlık kontrolü nasıl yapılır. X( ;) konumuna alınarak siyah ucu tristörün anoduna bağlanır. Kırmızı uç ise katoda bağlanır. Emiter (Yayıcı), Kollektör (Toplayıcı) ve Beyz (Baz).


Transistörün sembolü yukarıdaki gibidir. Deprem Yönetmeliğine Göre Zorunlu, Elektrik. Kondansatörlerin AVOMETRE ile kontrolü. Dijital ölçü aletlerinin iç dirençleri çok yüksek olduğundan ölçüm sırasında çok az akım harcarlar.


Eğer ayaklarını bulamıyorsak transistörümüz zaten bozuktur. FET ve MOSFET’in avometre ile sağlamlık kontrolünün yapılması. This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Bunlardan en pratik olan yöntem LCRmetre ya da kapasite ölçümü yapabilen avometre kullanmaktır. Avometre ile ancak sağlamlık kontrolü yapılabilir. Direnç üzerindeki renk kodları ile ibredeki direnç değeri aynı ise direnç sağlamdır. Transformatörün sağlamlık kontrolü avometre kullanılarak yapılır.


Bunun için önce analog avometre Xkonumuna alınır ve sıfır ayarı yapılır. Transtormatörün primer ve sekonder kısmı bulunmalıdır ve avometre ile ölçüm yapılırken hiç sapma olmamalıdır. Bu etiketlerimize tıklayarak alakalı ve adetleri verilmiş etiket linklerini inceleyebilirsiniz.


AVOmetre ile devre elemanlarının sağlamlığını kontrol ediniz. Sanahtarına kapatarak devreye enerji uygulayınız. BOBİN yapısı ve sağlamlık kontrolu. Devreyi Bread board üzerine monte ediniz.


Detayina girmeden sadece bilgi vermek amaciyla tristörün transistörler ile yapilmis esdeger devresini asagidaki resimde veriyorum. Thyristörün sağlamlık kontrolü Şekil 1. Iletken oldugu anda üzerindeki akimi katotdan anoda dogru geçirir. Gate ucu ise tristörün iletime geçirilmesi için kullanilir. Eger tristör katot gate’li ise pozitif gerilim ile tetiklenir. Ancak ölçü aleti ile yapilan kontrol ölçü aletinin içindeki pil.


Bu işlem, ölçü aletinde bir sapma görülünceye kadar sürdürülür. Anot ve katotları her iki yönde sonsuz direnç göstermelidir. Pozitif prop anottan koparılmadan aynı anda geyte dokundurulduğunda avometreden küçük direnç okunmalıdır. Diyakın sağlamlık kontrolü.


Bu elemanların üzerinde yazılı olan direnç değerleri ile ohmetrede ölçülen direnç değeri yaklaşık aynı görülmelidir. Problar potun kenar uçlarına dokundurulur) ve 2. Olarak problardan biri elemanın kenar ucuna diğer prob elemanın orta ucuna bağlanır. TRİYAK’IN SAĞLAMLIK KONTROLÜ ve UÇLARININ TESBİTİ. Anot ile Geyt arası yapılan kısa devre açılsa bile ölçü aleti değer. Daha sonra havya, çakmak veya benzeri bir araç ile ısıttığınızda direnci azalıyor ise NTC sağlamdır.


Tristörün avometre ile sağlamlık kontrolü

Bunun dışında bir durum gerçekleşiyor ise NTC arızalıdır. Toprak hattı sağlamlık kontrolü Daha Fazla. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Arduino Nano ile Gerçek Zamanlı Saat Yapıyoruz. PTC’yi Şekil’de görüldüğü avometre uçlarına bağladığınızda avometrede gördüğümüz değer PTC’nin oda sıcaklığındaki direnç.


Tetikleme ucu olmayan iki tristörün birleşmesinden diyak elde edilir. Havaya Yazı Yazma, elektronik devreler, elektrik tesisatı, pic programlayıcı, elektronik projeler, rf alıcı verici devreler,. Sağlamlık Kontrolü Nasıl Yapılır.


Sve Sanahtarları açık iken devreye enerji uygulayınız. LED’ in yanmadığını gözleyiniz. Sonraki İçerik TRİSTÖRÜN SAĞLAMLIK KONTROLÜ ve UÇLARININ TESPİT. Categories sağlamlık kontrolü ,triyağın sağlamlık kontrolü ,triyak,elektronik,tristör,tristör sağlam mı, tristörün sağlamlık kontrolü ,fet,fet sağlamlık kontrolü ,mosfet,mosfet. Your website( tankado.com) opens in 7ms.


Kazanç amacıyla kurulmamış ve ücretsiz yararlanılan bir sitedir. Video içeriklerinde yer alan reklamlar ile. Diyotların sağlam olup olmadığını anlamanın diğer bir yolu ise, diyotları multimetre ( avometre ) ile kontrol etmektir.


Tristörün avometre ile sağlamlık kontrolü

Diyotların sağlamlık kontrolü iki şekilde yapılabilir: 1) Diyotların dirençleri ölçülerek 2) Multimetrenin diyot test modu kullanılarak. Devreden ayırıp voltaj ver çıkış voltajını ölç. Tavsiye edilen bir uygulama değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar