4 Şubat 2018 Pazar

Elektrik topraklama

Kaçak elektriğin bir iletkenle toprağa verilmesini sağlayan basit bir sistemdir. Meydana gelen kaçağı ve bir iletken vasıtasıyla toprağa iletir ve toprağa iletilen kaçak sayesinde sistemlerde bulunan cihazlar ve insanların çarpılmasının önüne geçerek hayati önlem taşır. SINIF ELEKTRİK TESİSATÇILIĞI ELEKTRİK TESİSAT BİLGİSİ 15. TOPRAKLAMA VE SIFIRLAMA 15. Dolayısıyla sistem ve çevresi hızlı iyon akışını düzenleyecek şekilde olmalıdır.


Bir iletkende elektrik akımının geçişini elektron hareketi sağlarken topraktan bunu iyonlar sağlar. Ayrıca bir sinyali bir yerden başka bir yere iletmede de kullanılır. Bir yalıtım hatasında elektrik devresinin aşırı akım koruma aygıtları ile açılmasını sağlamak için gerilim altında olmayan iletken tesis bölümlerinin topraklayıcılara ya da topraklanmış bölümlere doğrudan doğruya bağlanmasıdır.


Ayrıca topraklama tesisatının çevresinde bulunan ve binaya girmese bile mevcut bütün yer altı şebekelerinden ( elektrik , su, gaz ) mümkün olduğu takdirde km uzaklıkta bulunması güvenlik bakımından gereklidir. Böylece canlıların can güvenliğini sağlanacak ve cihazların zarar görmesi önlenecektir. Deliksiz Ağır Hizmet Tipi Kablo Kanalları. Kontrollerin düzenli periyotlarla yapılması gerekmektedir.


Elektrik topraklama

Resmi Gazete’de yayınlanan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği, 21. En iyi elektrik topraklama seçimlerini, Üreticilerini ve Ucuz Kaynaklarını ve Yüksek Kaliteli elektrik topraklama Ürünleri, turkish Konuşan Market Alibaba. Toprağa karşı yalıtımda, çeşitli sebeplerle, her zaman bozulma ve delinme şeklinde hata meydana gelmesi kaçınılmazdır.


Bu modül içerisinde elektrik tesislerinde topraklamalar ile ilgili, yönetmelikler, standartlar, kuvvetli akım, topraklamalar yönetmeliğine uygun ve hatasız olarak topraklama elemanlarınıseçebilecek, topraklama yapabilecek ve ölçümlerini gerçekleştirebileceksiniz. Yani cihazlar için ayrı bir topraklama iletkeni kulanılmış ve ana noktadan bu topraklama iletkeni topraklayıcı eleman(kazık,çubuk) ile irtibatlandırılarak cihazlar topraklanmış. SMM belgemiz fimamızın adınadıır.


Elektrik topraklama

Ekiplemizle sürekli ve hızlı hizmet vermekteyiz. Konu hakkında teknik detaylar. Statik elektrik topraklama ve topraklama omaj değeri ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. Diğer mesajını kaldırdım umarım daha dikaktli olursun.


EMO bu ekipmanlara yaptığı topraklama ölçüm raporunda bir değer ölçebilmişse toprak bağlantısı vardır yazıyor. Firmamızın Yönetim Sistemi ve Ürünleri ISO ve TSE Belgeleri ile tescillenmiştir. Elektrik Mühendisleri odasına kaydımız bulunmaktadır. Topraklama şerit, çubuk ve levha topraklayıcılarla yapılır. Bu yazımızda topraklama tesislerinde muayene ölçüm ve denetleme noktasında yapılan testleri ve bu testlerin hangi cihazlarla yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Tesislerin girişlerine statik yükü boşaltıcı statik elektrik levhaları ve topraklama sistemleri kuruludur. Kırmızı kan hücreleri topraklama neticesinde daha fazla elektrik yükü alıp birbirlerini itince,damar tıkanıklığı riski de azalıyor. Ayrıca beyinde oluşabilecek,mikro düzeyde pıhtılaşma kaynaklı, beyin dokusu kaybı riski de azalıyor. Programın uygulanmasında elektrik -elektronik teknolojileri alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan, akademisyen vealan öğretmenlerinden, 2. Amper paratonerin çözüm ortağı Amper Enerji ise, topraklama ölçümü, paratoner kontrolü ve paratoner bakımı konularında hizmet vermektedir. RCD tam adıyla Rezidüel (artık) Akım Koruma Cihazı piyasada Kaçak Akım Koruma Rölesi olarak bildiğimiz cihazlardır.


Artık Akım Anahtarı da denir. RCD’ler güvenliğimiz açısından çok büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, standart çözümlerin yeterli olmadığı noktalarda ihtiyaca uygun ortak çözümler üretip, hizmetine sunmaktır. Bu kadar önemli olmasının yanında elektrik gibi detaylı teknik bilgi gerektiren topraklama , iş güvenliği uzmanlarının cevaplamakta veya açıklamakta en çok zorlandığı konulardan biridir. Istankaların üzerinde tutma bölümünü sınırlayan bir disk vardır.


Nötr ile toprağı bağlamak bir şekilde ana elektrik hattından uçlar ters çevrilirse ki bu başıma geldi direkte kopan telleri geri bağlarken faz ile nötr ters bağlayınca. Ve belirli noktalarda topraklama iletkeninden uçlar alınarak bağlantı filizi olarak bırakılır. Bu uçlar, eş potansiyel baralara kadar taşındıktan sonra topraklanmak istenen tüm sistemler bu baralara bağlanır. AG DAĞITIM VE KOMPANZASYON PANOLARI.


Genel Amaç Bu modül ile gerekli ortam sağlandığında, standartlar, kuvvetli akım, topraklamalar yönetmeliğine uygun ve hatasız olarak AG dağıtım ve kompanzasyon pano ve malzemelerini seçebilecek, montaj ve bağlantılarını yapabileceksiniz. Eş potansiyel bara yapılıp tüm topraklamalar bu barada birleştirilir. Bu bakımdan ,güvenilir bir topraklamanın elde edilmesi için bunun iyi hesaplanması ve şartlara uygun bir şekilde tesis edilmesi gerekir.


Elektrik topraklama

Kontrol kalemi ile yanmayanımı kontrol etmem gerek ? Nötr normal günlük dildede var, tarafsız kalmak, boş kalmak. Protonlar atomun çekirdek kısmını oluşturan ağır parçacıklardır. Bu nedenle yük alışverişinde hareket eden (–) yüklü elektonlardır. Kaçak yani fazla elektriğin toprağa aktarılmasını sağlayan topraklama insan hayatını ve cihazların uzun ömürlü çalışmalarını sağlar.


Eğer bir şekilde faz hattı cihazın gövdesine temas ederse, elektrik direkt toprağa doğru akmaya başlayacak ve sigortayı attıracaktır. Trafolarda topraklama işlemini neden yapıyoruz? Tekne ve yatlarda oluşan elektrik kaçaklarının teknede bulunan cihazlara zarar vermeden dışarı atılabilmesi için tekne bünyesinde topraklama hattına ihtiyaç duyulmaktadır. Teknede toplanan kaçak akımlar topraklama plakası kullanılarak deniz suyuna yani tekne dışarısına atılmış olur. TUZLA KONAK OTEL” odalı tesisin tüm elektrik sistemleri ve projelendirilmesi ELKMAR ELEKTRİK tarafından faaliyete geçirilmiştir.


Yönetmelik madde 10-a ‘da açıklandığı üzere her topraklama tesisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar