9 Şubat 2018 Cuma

Sinüs lifting nedir

Azı dişlerini kaybeden hastalarda, zamanla kemiğin dikey konumda eridiği ve sinüs boşluklarının oluştuğu gözlemlenmektedir. Bu uygulama işe uygun ölçülerde diş implantını konumlandırabilmek için yeterli kemik yüksekliğinin oluşmadığı görülür. Sinüs lift üst çene (maxiller) sinüslerin bir operasyon yardımı ile yukarı itilerek küçültülmesi ve elde edilen bu boşluğun da kemik tozları ile doldurulmasıdır. Maksiller sinüs üst çenemizin hemen üzerinde, azı dişlerimize yakın bir bölgede yer alan hava boşluklarıdır. Yeterli kemik hacmi bulunan vakalarda aynı seansta implantta uygulanabilmekte ve bu işlem süreyi 4-dakika uzatmaktadır.


Sinüs lifting nedir

SİNÜS LİFTİNG AMELİYATI ZARARLIMIDIR ? Sinüs zarının altında kalan kemik yüksekliğinın mm veya daha fazla olduğu vakalarda uygulanan yöntemdir. Sinüs boşluklarının üst çenemizde yanağa denk gelen bölümüne maksiler sinüs demekteyiz. Maksiler sinüsün alt tabanı, üst çenemizde arka dişlerimizin kök uçları hizasına denk.


Kafa kemikleri arasında, sinüs adı verilen hava boşlukları yer almaktadır. Sigara implantlar ve sinüs kaldırma işlemi için uzun dönemli araştırmalar ile olumsuz etkileri kanıtlanmış zararlı bir alışkanlıktır. Bu sayfada sinüs lift açık teknik ameliyatını açıklayacağız.


Sinüs lifting nedir

Bu işlemde, burnunuzun iki yanında uzanan maksiller sinüslerimize kemik eklenir. Neticede sinüs tabanı daha yukarıda konumlandığı için lifting tabiri kullanılır. Kaldırılmak istenen sinüs bölgesine o bölgedeki dişeti ağız içerisinden açılan küçük bir pencere vasıtasıyla ulaşılır hale getirilir. Kafamızda kafatasının ağırlığını azaltmak için özel boşluklar vardır. Sinüs tabanını yükseltilmesi anlamına gelen sinüs lifting işlemi yani sinüs lifting ameliyatı alarak adlandırılan ameliyatıdır.


Medical Park TV ile en güncel hastalık, doktor, tıbbi bölüm ve sağlık videolarını Medical Park uzmanlarından izleyin. Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez Uzmanı İlker Arslan, sinüs lifting ve implantın ne zaman yapılması gerektiği hakkında konu ile ilgili bilgi verdi. Sinüs lifting üst çenede implant işlemi yapılacağında kullanılan tekniklerden birisidir.


Sinüs lifting nedir

Uygun uzunlukta diş implantını. Kapalı ve açık sinüs lifting ameliyatı arasındaki fark nedir ? Eksik dişler için implantın en iyi tedavi seçeneği olduğu artık tartışılmıyor. Lifting ne demek, tdk sözlük anlamı nedir , a. Ancak, başarılı bir implant tedavisi için, implanta dayanak teşkil edecek nitelik ve nicelikte yeterli kemik bulunması gerekmektedir.


Sinüs lift işlemi implant cerrahisinden önce gerekli durumlarda çene cerrahları. Maksiller sinüs , üst çene kemiğinde, burun boşluğunun her iki tarafında simetrik olarak bulunan içi hava dolu anatomik boşluklardır. Nathaniel Highmore tarafından tanımlandığı. Hastanın üst çenesinin yanakm tarafından bir pencere açılarak sinüs mukazası yukarım itilir.


Yukarıda bahsettiğim şekilde vücudun anatomik sınırları içerisinde implant uygulaması gerçekleştirilebilir. Anatomik alanlar izin vermediğimde yer kazanmak amacı ile bir takım ileri uygulamalar gerçek gösterilebilmektedir. Açık sinüs cerrahisi işlemleri de bunlardan bir tanesidir. Bu dişler çekildiğinde sinüs tabanı aşağı doğru çöker ve bu bölgede kemik kaybı oluşumuna sebep olur.


Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal ve psikolojik problemler biyolojik Problemlerden daha fazladır. A ğız kokusunun sebep olduğu sosyal ve psikolojik problemler biyolojik problemlerden daha fazladır. Maksiller sinüs bölgesindeki dişlerin kaybından sonra alveoler kretin fizyolojik ve patolojik sebeplerle rezorbe olması buna ek olarak sinüs boşluğunun krete doğru sarkması nedeniyle implant cerrahisi planlanan bu tarz hastalarda sinüs boşluğunun yukarı taşınmasını ve o bölgede kemik elde edilmesini amaçlayan işlemlerdir. Bu da sinüs altında kalan dişsiz bölgelere implant yapılmasını engelleyebilir. Bu zorluğu aşmak için sinüs boşluklarının kemik veya kemiğe dönüşen malzemeler ile doldurulması tekniği, diğer adları ile sinüs lift, sinüs lifting , sinüs grafting operasyonları geliştirilmiştir.


Sinüs lifting nedir

Apikal Rezeksiyon nedir ? Kanal tedavisine cevap vermeyen dişlerde kök ucunda bulunan iltihabi dokunun cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Bu yöntemle birçok ön bölge dişi çekilmeden uzun yıllar ağızda kalabilmektedir. Herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin, fonksiyon ve görünüşünü tekrar kazandırmak amacıyla, kişinin çene kemiğine yerleştirilen. Protezler implant üstü yapılar konusunda bilgi veren makalelerimiz. Yeni sayılabilecek diş sağlığı işlemlerden birisi de sinüs liftingdir.


Peki nedir bu sinüs lifting ? Kafamızdaki kemiklerin ortasında hava boşlukları bulunmaktadır. Azalmış kemik oranının arttırılması için sinüs tabanının cerrahi operasyonla yükseltilmesine sinüs lifting denir. Bu boşluklara sinüs denir. Lokal anestezi ile yaklaşık yarım saat sürer. Sinüs greftleme operasyon tekniği nedir ? Konu hakkında detaylı ve güncel bilgiler için bu makaleyi okuyun.


Kurallara uyularak yapılan sinüs lifting işleminden zarar görülmez. Ancak bütün diş hekimliği ve tıp branşları gibi bir takın olumsuzlukların gerçekleşmesi olasıdır. Sinüs duvarının çok ince olduğu durumlarda implant yapımı imkansız hale gelmketedir. Böyle bir durumun çözümünde sinus lifting ameliyatı yapılmaktadır.


Cerrah üst çenedeki sinus membranını yukarı doğru çekerek meydana gelecek boşluklara kemik grefti yerleştirmektedir. Sinüs insan vücudunun alın bölgesinde, burnun arka tarafında ve üst çene azı dişlerinin üzerinde konumlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar