19 Şubat 2018 Pazartesi

Kompanzasyon akım trafosu seçimi

Akım trafosunu ana şalter çıkışına veya ana giriş sigortalarından birinin ayağına bağlayınız. En çok karşılaşılan hata , akım trafosunun kompanzasyon panosundan sonra bağlanmasıdır. Bu durumda röle çalışmaz. Pratik kompanzasyon hesabı ve kademe seçimi nasıl yapılır? Akım trafosu daima kondansatörlerden önce ve işletmenin ilk girişine bağlanmalıdır.


Kompanzasyon akım trafosu seçimi

Devamını okuyabilmeniz için kayıt olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir. AG ve OG akım trafosu seçerken dikkat edilmesi gereken ilk önemli nokta kullanılaçak olan akım trafosunun ölçme veya koruma amaçlı olarak kullanılaçak olmasıdır. Kullanılması gereken akım trafosu. Enerji Yönetimi Donanım ve Yazılımları. Akım Trafosu Seçimi Nasıl Yapılır?


Ayrılabilir nüveli (çekirdekli) akım trafoları genellikle hali hazırda çalışmakta olan sistemlerde bara veya iletkenleri ayırmadan kolayca monte edilebildikleri için kullanılırlar. Kompanzasyon panosu bağlandıktan sonra akım trafosu bağlanırsa hata verir. Tesisin ilk girişine öncelikle akım trafosu , kondansatör bağlanmadan bağlanır.


Bu makalemizde akım transformatörleri nasıl çalışır? Bunun için akım trafosu , Kontaktör, reaktif röle kullanılır. Merkezi kompanzasyonda gruplardaki kondansatör değerleri küçükse çıkar. Ancak hassas ayarlar yapılabilir.


Dahili ve harici tip olanları vardır. Her bir kondansatör yada kondansatör grubu için sigorta ve kontaktör seçimi yapalım. Kondaş ın web sitesinden kondansatör akımlarını görebilirsiniz.


Kompanzasyon akım trafosu seçimi

Projede trafonun boşta çalışması da düşünülerek sabit kompanzasyon yapılmıştır. Bunun yanında normal çalışması da hesaplanıp ona göre bir otomatik kompanzasyon yapılmaktadır. AKIM TRAFOSU HESABI: Akım hesaplanır ve bir üst norm akım trafosu primer değeri seçilir.


Uygun fiyat avantajından yararlanın. Sistem kurulumu sonrası enerji tüketimleri ve kompanzasyon sisteminde oluşan sorunlar takip edilerek reaktif bedel oluşumu önlendi. Bu projede yatırımının amortisman süresi ay olarak gerçekleşti. Güç Faktörünün düzeltilmesinin faydaları.


Trafo kompanzasyonu için, kullanılacak sabit kondansatör hesabı mı ? Bu etiket değerlerine sahip trafoya KVAR lık sabit kondansatör grubu bağlamak en doğru seçim olacaktır. Trafo yükü arttıkça sargılarıdan geçen akım arttığı için endüktif. Sekonder (ikincil) akımı ile primer akımı orantılı olan ve bu iki akım arasındaki faz farkı yaklaşık 0° olan transformatörlere akım transformatörleri denir. Akım transformatörlerinin primer sargısından ölçülecek yük akımı sekonderinden de ölçü aletleri ya da koruma röleleri gibi aletlerin. Bir akım trafosunu tanımlayan karakteristik değerlerin bilinmesi ve uygulama alanında gerektikçe doğru kullanılması önem taşır.


Kompanizasyon sistemleri ve hesapları, neden kompanizasyon yapılır, kompanzasyon sistem hesaplar. Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur. Bu rölelerin ve kompanzasyon adımlarının seçimi için tesisdeki güç dağılımının tam olarak incelenmesi gerekmektedir. Ayrıca, sık karşılaşılmamakla birlikte, çok uzun alçak gerilim kabloları ile besle- nen tesislerde ise sistem uzun.


Birçok kullanım alanı mevcuttur. T-KON Serisi Kondansatörler Ürün Seçim Tablosu Fazlı Kondansatör Sip. Tip Güç (kVAr) Akım (A) Kapasite Boyut (mm). Buna “Power Factor “ denir. Elimsan OG akım trafosu , kullanılan malzeme kalitesi ve uygulamalardaki titiz çalışmalarıyla, gelen akımı kusursuz bir şekilde çok hassas ölçümleme yaparak değerlendirir, maliyetlerinizi minimize ederek işletme karlılığını arttırır.


Uygulamada ise ENTES R-G 5A. Peki pratik bir biçimde bu seçimi nasıl yapabiliriz? Filtreli kompanzasyon sistemlerinin seçimi için göz önünde bulundurulması gereken bir dizi parametreler bulunmaktadır. Bu oluşan ters manyetik alanı akım trafosu nun uçlarını ölçüm cihazı ile bağlantı yaparak manyetik alanı dengelemiş oluruz.


Kompanzasyon akım trafosu seçimi

Sonraki makale Termik Manyetik Şalter Nedir? LGİLİ MAKALELER BU YAZARDAN DAHA FAZLASI. Teknik olarak idealde gerilim ile akım arasında faz farkı olmaz. Bilindiği üzere kompanzasyon birkaç şekilde yapılmaktadır.


Merhaba OG den çekilen akımı hesaplamışsınız. G takılı Hesabınız doğru fakat OG için çekilen akım O AG için hesaplarsanız sayacın akım trafosunu bulursunuz. Alçak gerilim güç kondansatörleri seçim kriterleri, montaj ve çalışma talimatları. MALZEMENİN SEÇİM CETVELİ, Ana besleme hattı devre elemanları, Normal akım , Bıçaklı şalter, Sabit ve otomatik, kompanzasyon kademe hesabı, kompanzasyon şalter seçimi , trafo sabit kondansatör seçimi , kompanzasyon kontaktörü seçim tablosu, kompanzasyon kontaktör ve sigorta seçimi , motor gücüne göre kondansatör seçimi.


Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar ( vida, cıvata,vb gibi) beraber satılmaktadır. Elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar