21 Ekim 2019 Pazartesi

Triyak sağlamlık kontrolü

A2’ye diğer ucu A1’e tutulur. Bu durumda ölçü aleti değer göstermez. G-Aarası her iki yönde de sonsuz direnç göstermesi gerekir. Ohm metre konumunda Xkademesine alınır.


Resmin açıklamasınıda yapayım. Avometre diyot test veya en küçük direnç kademesine alınır. A2-Aarası çift yönlü ölçülür.


Bu basit devrede gate ucuna DC 12V (artı veya eksi) verildiği süre içinde triyak ’ın iletimde kalmalı, tetikleme kesildiğinde ise iletimden çıkmalıdır. Eğer tetikleme için AC akım kullanılırsa yine tetikleme sinyali olduğu sürece triyak iletimde kalır. Kuadrak triyak ile diyakın beraber kullanıldığı devrelerde kullanılabilir ve sembolü yukarıdaki gibidir. Ohm) konumuna getirilir ve multimetrenin iki probu diyakın iki ucuna.


Triyak sağlamlık kontrolü

Güvenilir sağlamlık kontrolü yapmak için diyak devrede, iletimde ve yalıtımda iken yapılacak ölçümle veya basit bir triyak tetikleme devresinde iken deneyerek yapılmalıdır. Her iki yönlü ölçümde yüksek direnç okunursa diyak sağlamdır. Ancak sağlamlık kontrolü yeterince test edilememiştir. GÖZLEM TABLOSU : SORULAR : 1- Tristör uçlarını belirledikten sonra sağlamlık kontrolünü yaparken tristör tetiklenmiyorsa ne düşünürsünüz? Olasılıkları maddeler halinde yazınız.


Ancak ölçü aleti ile yapılan kontrol ölçü aletinin içindeki pil kullanılarak yapıldığından triyak ’ın yüksek gerilimlerde doğru çalışıp çalışmayacağı konusunda tam bir fikir vermez. DC akim ile çalisan transistörlü devreler tarafindan kontrol edilebilir. Aslinda triyak ’lar iç yapi olarak birbirine ters bagli iki tristör’den baska bir sey degildir. Osilaskop ile malzeme testi nasıl yapılır.


Arızalı USB Flash Bellek ve SD Kartlardan Veri Kurtarma Yöntemleri. Yerli Teknolojiler Elektrik Kontakları Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği için En İyi 5. Kuadrak kısaca bir adet triyakın tetikleme ucuna diyakın seri olarak bağlanmasıyla elde edilir. Transistörün ters yönde seri bağlı iki diyot gibi düşünülmesi büyük kolaylık sağlar. Ayrıca neredeyse tüm sayfalarda, devrenin çalışması hakkında açıklamalar var Emeği.


Diyak genellikle triyakı tetikleme amacıyla alternatif akım anahtarlamasında kullanılır. Sağlamlık kontrolü nasıl yapılır? Uygulama alanları arasında çoğunlukla Dimmer uygulamaları ve floresant lambaların ateşleme (starter) devrelerinde kullanılır. Diyak Sembolü: Genellikle diyak triyakın geytine seri olarak bağlanır.


Triyak sağlamlık kontrolü

Tristörün AVOmetre ile sağlamlık kontrolü Analog AVOmetre ohm kademesine alınır. Ohmmetrenin eksi ucu (kırmızı prob) tristörün katoduna, artı ucu tristörün anoduna tutulur. Tristörler ve Temel Tristör Devrelerinin Proteus Uygulamaları. Simdi de baska bir cihaz da BT1triyak var devreden ayirdim. Aile gate arasi 6ohm cikiyor.


Yarı iletken malzeme , ohm metre ile sağlamlık kontrolü yapılır. Adnan Abilin yöntemiyle lamba yaktığınızda. Triyak Kılıf Şekilleri ve Ayak Bağlantıları. Triyakın A1(Anot 1), A2(Anot 2) ve G(Tetikleme) uçları bulunur. Bir an için A- G arası kısa devre yapılıp açılır.


Triyak sağlamlık kontrolü

Gate ucuna verilecek DC veya AC tetikleme sinyali ile iletime geçebilir. AC akimda her iki yönde de iletkendir. Yine tristör’de oldugu gibi triyak da hem ölçü aleti ile hemde basit bir devre ile kontrol edilebilir.


Ancak ölçü aleti ile yapilan kontrol ölçü aletinin içindeki pil kullanilarak yapildigindan triyak ’in yüksek gerilimlerde dogru çalisip çalismayacagi konusunda tam bir fikir vermez. Mesleki eğitimde istihdam garantili mikromekanik eğitimi. AVO metre ile triyak kontrolü. Alternatif akımın pozitif ve negatif palslerinin düşey olarak kıyılması, dolayısıyla alternatif akımın etkin değerinin değiştirilmesiyle kontrol işlemi yapılır. Ppotansiyometresi ayarlanarak lâmbanın parlaklığı azaltılır veya.


Triyak sağlamlık kontrolü

Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? Direncin sağlamlık kontrolü : : İŞLEM 1. Bobin ve kondansatörün sağlamlık kontrolü. Triyakın sağlamlık kontrolü. Diyakın sağlamlık kontrolü : : İŞLEM 1. Diyaklar genel olarak yukarıda bahsettiğimiz gibi triyakların faz kontrol devrelerinde kullanılır. Diyaklar iki yönlü iletime geçebildiği için alternatif akımda her iki alternansta da iletimde olur.


Bunların yanı sıra çift yönlü akım ileten diyak ve triyaklar da tristör çeşitlerindendir. Bunlardan ilki doğru yönde anot katot gerilimini aşarak tetikleme yöntemidir. Bu yöntemde tristörün anot ucuna artı, katot ucuna eksi bağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar