19 Kasım 2019 Salı

Ups güç kaynağı nedir

Ups güç kaynağı nedir

Line Interactive UPS nedir ? Uninterruple Power Supply’ın kısaltılmışı olan UPS , Türkçeye çevrildiğinde kesintisiz güç kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki kesintisiz güç kaynağı nedir , ne işe yarar? Ancak sadece elektrik kesildiğinde değil, ani voltaj dalgalanmalarında da veri kaybından ve donanım zararından korunmak için, bu tip güç kaynağı kullanmak, daha faydalı olacaktır. UPS akü ( Uninterruptible Power Supply ), genel tanımıyla korunması gereken sisteminiz ve şebeke arasında bulunan donanımlara verilen addır.


UPS , sistem olarak aküleri ile birlikte yıl garantilidir. Böyle bir ortamda UPS ’i ile sene arasında kullanabilirsiniz. Ortam şartları ne kadar tozlu ve sıcak olursa kullanım ömrü o oranda düşer.


Elektrik enerjisi ile beslenen tüm cihazları yada sistemleri meydana gelmiş olan veya gelebilecek kesintiler, voltaj iniş çıkışları, çöküşler, harmonikler gibi gerilim dalgalanmalarına karşı koruyan aynı zamanda, kesinti sırasında enerji üreterek çalışmanın. Ups güç kaynağı nedir Elektronik cihazlar günümüzün vazgeçilmez ekipmanları. Onlar olmadan en basit işlemlerimizi bile yapmakta zorlanacağımız çok bağımlı hale geldiğimiz çok açık.


UPS , kesintisiz güç kaynağı anlamına gelen “ Uninterruptible Power Supply ” kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Geliştirdiğimiz online ve line-interactive ups sistemleri ile değerlerinizi koruyoruz. Online ups , kesintisiz güç kaynağı teknolojisinin en gelişmiş halidir.


Gerilimde yaşanan ani kesintiler birçok sorunu da beraberinde getirir. Bunlardan elektrikli ev aletleri bile olumsuz yönde etkilenirken, daha hassas cihazlar olan PC’lerin maruz kaldığı tehlikeyi varın siz hesaplayın. Elektrik yükünün bağlı bulunduğu şebekede meydana gelen veya gelebilecek olan gerilim dalgalanmaları ( çöküntüler, yükselmeler, ani değişikler ), harmonikler, kısa veya uzun süreli kesintiler v. Herhangi bir çalışma anında aniden kesilen elektrik nedeniyle herhangi bir işinizin yarım kaldığını ya da oluşan hataları gidermek için ne kadar emek ve para harcadığınızı düşünün.


Verdiğimiz teknik hizmetin kapsamını güç kaynaklarının tüm modellerini, kontrolleri ve sizin güç kaynağı için güç arttırımınızı, elektrik kesildiğinde süre. Ups nedir , ups ne demek, ups anlamı, ups hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Elektrik ile çalışan tüm cihazların bağlı olduğu şebekede meydana gelen veya gelebilecek olası gerilim dalgalanmaları. Hassas yükler için direk şebekeden alınan enerjiler problem kaynağı olabilir.


Bu kayıpların önüne geçebilmek için kesintisiz güç kaynağı ürünlerini kullanarak kayıpların önüne geçebilirsiniz. UPS İngilizce açılımı Uninterruptible Power Supply demektir. Ayrıca Türkçe karşılığı KGK yani yine kesintisiz güç kaynağı demek olan bu sistemin üstlendiği çok temel ve önemli görevleri bulunmaktadır.


Ups güç kaynağı nedir

Elektrikli aletleri şebekede meydana gelebilecek voltaj dalgalanmalarına ve kesintilerine karşı koruyan güç kaynakları, aynı zamanda enerji de depolarlar. Böylece ani kesintiler karşısında, iş ya da bilgi. Yapısındaki akü ani bir kesinti veya voltaj değişimi sonrası devreye girer. Satış yetkililerimiz size en uygun kesintisiz güç kaynağı modeli ile ilgili destek olacaktır.


Genel olarak tolerans dışında kalan yüksek ve düşük voltajın gelmesini de önler. Elektrik kesintisine tahammülü olmayan işlemlerde Örneğin Bankacılıkta, Vergi Dairelerinde, işlem sırasında elektriklerin kesilmesi ile tüm sistemlerin kapanmasının önüne. Aynı şekilde elektrik kesintisi sırasında içindeki aküyü devreye sokarak size kesintisiz çalışma imkanı sağlar.


Ups güç kaynağı nedir

Bahçe evi aydınlatma için öneriniz nedir güç kaynağı akü vs en basit ve ekonomik çözüm ne olabilir. Basit ve ucuz olanı evden elektrik çekmektir. Teknolojinin yaygın kullanımı ve çok hızlı gelişimine paralel temiz enerji ihtiyacı giderek artmaktadır. UPS Nedir – UPS Ne İşe Yarar?


Regülatör Nedir ve Nasıl Çalışır? Inverter Nedir ve Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır? Duyrulur Bazı kesintisiz güç kaynağı satan firmalar ekonomik ve piyasanın durgunluğundan dolayı internet, ihale, doğrudan satış vb. UPS ‘ler özellikle bilgi işlem sistemlerinde ve kişisel bilgisayarlarda şebekede bir arıza oluşması halinde o esnada çalışılan bilginin kaybolmaması ve genel olarak cihazın şebekeden gelebilecek bozucu. KGK’lar kritik yüklerimizi şebekeden izole edip, tümüyle kendi ürettiği ideal gerilim(ler) ile kritik yüklerimizi besleyen gelişmiş, güç elektroniği esaslı cihazlardır.


Ups güç kaynağı nedir

Fiyat bilgisi ve hemen satın almak için tıklayın. Uninterruptable Power Supply ” kelimesinin baş harflerinden bir araya gelen UPS sözcüğü, günümüzde hepimizin ömründe en az bir kez duyduğu bir kelime haline geldi. Kesintisiz Güç Kaynağı Nedir ? UPS teknolojisinde gelinen son nokta nedir ? UPS alırken nelere dikkat edilmelidir? Yedek (back-up) güç kaynağı :Bir UPS sistemi ana gücün kesilmesi durumunda yüke yedek güç verir. Kesistisiz Güç Kaynağı Nedir ? Ana fark güç yolunun birincil güç yolu ve kesikli çizgiyle gösterilen yedek (back up) güç yoludur.


Standby UPS nin Çalışması için transfer. KGK, Konvertör ve size özel çözümleriyle hizmetinizde. UPS (KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI) NEDİR ? APC Battery Back- UPS Batarya korumayla içiniz rahat etsin. Hareketli olmayan, durağan yerlerde kullanılan akümülatörlerin genel tanımı STASYONER yani SABİT TESİS’tir.


Güç kaynağı aküsü, Genellikle ithal menşeli ve kapalı sistem olanlara BAKIMSIZ AKÜ, KURU AKÜ denilse de asıl tanımı daha önce açıkladığımız üzere VRLA dır. PFC (power factor correction, güç faktörü düzeltmesi) Şebeke geriliminden sinüzoidal akım çeken ve güç faktörü1’e yakın olan, yani şebeke gerilimini bozmayan ve gereksiz yüksek akımlayüklemeyen doğrultucular önem kazanmakta ve tercih edilmektedir. Ne kadar Güç kaynağı fazla olursa o kadar fazla bilgisayar bağlama fırsatı bulursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar