30 Aralık 2019 Pazartesi

Redüktör devir hesaplama

Böylece dişli çiftlerinin diş oranlarına bağlı olarak devir sayıları artarken aktardıkları tork azalmakta veya tersi olmaktadır. Yandaki animasyonda dişli-vites kutusunu nasıl çalıştığı gösterilmiştir. Aslında redüktör ile devir düşürülüp uygun seviyede gözlenebilir.


Akla araç hız göstergesinin bağlanışı geliyor. Hani eski teyplerde de bi sayaç olurdu, sıfırlardık felan. Elinizdeki motorun güç ve devir sayısını biliyorsanız, aşağıdaki tork hesaplama kısmını kullanarak motorunuzun torkunu hesaplayabilirsiniz. Bu formda kullanmanız gereken güç birimi watt, devir sayısı ise motorunuzun bir dakikada tamamladığı devir sayısıdır (rpm). Bu kitapçığın amacı, temel hesaplama yöntemleri hakkında bilgi vermek ve makinanızın hesabından başlayarak redüktör seçimlerinde yardımcı olmaktır.


Formüller fizik yasaları esas alınarak ideal şartlar için verilmiştir. Hesap sonuçlarının doğruluğu, sisteminizin fiziksel modelinin doğru oluşturulmasına bağlıdır. Dişliye gelen ilk devir bizim elimizde, yani metreyi saniyede götürecek bir devir sayısı gerekiyor. Kasnak kayış, redüktör veya dişli sistemleri ile devir yükseltilir ise karşı tarafta güç kaybı olur. Bu kayıpta yukarda bahsettiğim oranda olur.


Piyasadan yetişmiş, hesaplama işlerini veya formülleri bilmeyebilirler. Ben öyle düşünüp basit şekilde cevap vermiştim. Dişli hesaplama normlarında son yıllarda çeşitli revizyonlar yapıldı.


Moment: Kuvvetin bir cismi, bir nokta yada eksen etrafında dondürme etkisini beliryen vektör, Nm veya Lb. Bu metot ile imal edilen dişlilerin diş yüzeyleri. Isıl Kapasite Değerleri 3. Mekanik Olarak Seçim ve Servis Faktörü 2. Merhaba arkadaşlar makine dizayn dersi için hoca bir tane redüktör modellememizi ve çizdiğimiz bu redüktörün 3kw enerji ve devir ve azalan bir şekilde hesaplamamızı istedi bilen veya anlayan kişiler varsa lütfen benımle ırtıbata geçsin aynı zamanda redüktör. Hesaplamaları kontrol etmeniz tavsiye edilir. Motor, tüm ürünlerinde dünya.


Vites kutularıyla birlikte dişli çark düzeneklerinin paralel dişli dizilerinin bir elemanıdır. Kuvvet makinesinin (motorun) yüksek devrini, iş makinesi için gerekli düşük devre indirir. Türkiye’nin önde gelen kurumsal yapısı oluşmuş redüktör ve dişli kutusu üreticisidir.


Size hizmet vermek bizim için gurur vericidir. Robosan Plaza Bahçelievler Mah. Pendik Istanbul Kartal V. Sitemizde kullandığınız programlardan kaynaklanan hatalardan firmamız sorumlu değildir. Redüktörün giriş devri yüksek, çıkış devri küçüktür. Uzun eksenler arası mesafe için uygun çözüm oluştururlar.


Redüktör devir hesaplama

Bu nedenle paralel motorlu redüktörlerimiz yalnızca pürüzsüz bir yüzeye sahip değil, aynı zamanda yüksek seviyede verimlidir. NORD motorlu redüktör satın aldığınızda üretim tesislerinizden en iyi şekilde faydalanırsınız! Paralel motorlu redüktörlerimiz hakkında daha fazlasını okuyun. Bu takdirde aşağıdaki formül yardımıyla redüktör devir sayısı hesap edilebilir. Z1(Ødo) Döndürülen Dişli (Z2) 0. Web sitemizde kullandığınız hesaplama programlarından kaynaklanan hatalardan firmamız sorumlu değildir.


Katalogdan uygun olan bir devir iletim oranı seçiyoruz. Bizimle iletişime geçin Arelmak Makina Konveyör İkitelli O. O halde motorumuzu 4rpm de döndürürken redüktör çıkışında 1rpm elde ederiz. Torku yüksek olan motor düşük olana göre daha güçlüdür. Tork motorun dönme momentidir. Bir motorun torku motora bağlanan dişli kutularıyla ( redüktör ) değiştirilebilir.


Yüksek devir =yüksek yakıt formülü malum. Cnc router Yapımı Malzemeleri fiyatları. Burada baktığımızda aynı hızı daha az devirle elde edebilen X markası az yakıyor diyelim. Merak ettiğim şu: BMW her koşulda her devire çok rahat ulaşabilen rafine motora sahip ve devir çevirirken zorlanma, titreme, kasılma asla yaşamayan bir marka.


O zaman motor çıkış devri bu hızları sağlayabilir. Elevatörlerde motor gücü hesabı, Transport bantları motor gücü hesabı, Transport helezonlar motor gücü hesabı, Dik taşlı degirmenler motor gücü hesabı, Yatık taşlı degirmenler motor gücü hesabı, Daire testereleri motor gücü hesabı, Şerit testere motor gücü hesabı, motor güç hesabı nasıl yapılır, motor gücü. Bu belgede verilen bilgilere göre hesaplama programlarıda üç dilde Türkçe, Almanca ve İngilizce. Kademeli redüktörlerde toplam aktarma oranının hesaplanması her bir redüktör kademesindeki aktarma oranlarının çarpımıyla olur.


Redüktör devir hesaplama

Aktarımın hızlıdan yavaşa ya da yavaştan hızlıya olması durumuna bağlı olarak giriş devir sayısı, dişli transmisyonu oranında düşürülür ya da artırılır. Maksimum verimlilik, 94. Viteste düşük devir ve yüksek torklu bölgededir. Beklenildiği şekilde artan devir ve düşen tork ile verimlilik düşer. Bir yandan, bu tren yağ pompası güç sarfiyatı rulman ve enjeksiyon gibi, devir bağıl kayıpların artması ile açıklanabilir.


Makinenizin devir ihtiyacını belirleyiniz. PROJE KONUSU : İKİ KADEMELİ REDÜKTÖR 1. Bu değer redüktörün çıkış gücü (P2) olacaktır. Bu kitabın eki olarak alacağınız dişli hesaplama programlarını içeren CD de, programlar üç dilde Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak hazırlanmıştır.


Kesin ve net bilgiler için bilimsel cetveller, hesap makinesi ve akademik ölçü birimi çeviri programı kullanmanız tavsiye edilir. Aradığınız ürünümüze hızlıca erişmek için ürün adını yazıp arama yapabilirsiniz. Geleneksel motorlarla ürünlerimizi karşılaştırmak için interaktif enerji tasarrufu hesaplayıcı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar