20 Ekim 2015 Salı

Hayat koruma rölesi

Bu nedenle elektriğin kaçak akım etkisine maruz kalınabilecek yaşam ve çalışma alanlarımızda bu cihazların kullanılması zorunludur. Akımın vücuttan geçişi ile meydana gelen tehlikenin büyüklüğü gerilim, vücudun elektrik direnci, akımın değeri ve frekansı, akımın geçiş. KDV indirim hızlı görüntüle. Yapılan araştırmalar neticesi 300mA üzerindeki kaçak akımların ark neticesi alev alarak yangına sebep olduğu tespit edilmiştir bu nedenle bu rölelere yangın koruma rölesi de denir. KAÇAK AKIM RÖLESİ ( Hayat Koruma ) kullanılması zorunludur.


Ekli Dosyalar: İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü. Boyut: 52KB Okunma: 231. Bu yüzden gerilime bağlı olmadan çalışan elektromekanik kaçak akım koruma röleleri tercih edilmelidir. Bir elektrik devresinde fazdan giren akım, nötrden çıkar. A’da Hayat (İnsan Koruma ), 300mA’da da Tesisat (Yangın Koruma ) koruma fonksiyonunu gerçekleştirir.


Sigortalar bu hassasiyetle çalışmaz. Hayati önem taşıyan bu koruma anahtarını bilindik markalardan almaya önem gösterelim örnek vermek gerekirse aklıma gelen markalar ABB, LEGRAN SİEMENS VE SCHNEİDER. Ayrıca tam verim alabilmek için tesisin iyi bir topraklamaya sahip olası.


Hayat koruma rölesi

Topraklama ve kaçak akım rölesi arasındaki ilişki nedir, kaçak akım rölesi çalışmak için topraklama ne kadar önemlidir yazımızda bu sorulara cevap arıyoruz. Koruma ekipmanlarına müdahale ederek etkin hayat koruma sistemini tasarlamaktayız. Eğer mevcut koruma ekipmanları yeni nesil ( kaçak akım kumandalı ) koruma. Aslında hayat eşikli kaçak akım rölesi daire içi dağıtım panosunda olur, sayaç bölümüne konan ise 3mA yani yangın koruma eşikli kaçak akım rölesidir.


Yani kaçak akım rölesi neden atar diye sorarsanız, bu akımın yüksekliğinden kaynaklıdır. Dolayısıyla güvenliğiniz için çok önemlidir. Rölesi üzerinden beslenmelidirler. Bütçenize uygun kaçak akım rölesi fiyatlar.


SIEMENS - Siemens 3x100Amp. Güven, “Elektrik iç tesisat yönetmeliğinin 25. Teslimat Bilgisi: Ücretsiz Kargo En geç Şubat Cuma günü kargoya verilir. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Bu önemli sorumuzun cevabı kaçak akım koruma rölesi olarak bilinen elektrik malzemesinde gizli.


A hayat koruma , 100mA, 300mA, 500mA yangın koruma gibi hassasiyetleri belirlemeniz gerekmekte. Tespitlerinizi gerçekleştirdikten sonra, uygun tip kaçak akım seçimi yapmalısınız. A tipi, Hpi tipi, AC tipi, gecikmeli tiplerden size. Kaçak Akım Koruma Şalteri 4x25A 30mA ( Hayat Koruma ). Asansör Besleme Panosu 6xA Ucuz Malzemeli (Kutup Pako ve UPS Kontrollü) Sorunuz. Kaçak akım rölesi elektrik tesisatında hayati bir önem taşımaktadır.


Buna rağmen pek çok elektrik tesisatçısı veya ev sahibi bu röleyi kullanmak istememektedir. A: Yukarıyı okuduktan sonra 3mA’lik bir kaçak akım koruma rölesine ne ihtiyaç var ki diyorsanız bu rölenin amacı kesinlikle insan sağlığını. Tablo girişinde, 30mA eşik korumalı kaçak akım koruma rölesi ( hayat koruma için) kullanılacaktır. Ana tabloda ise 300mA eşik korumalı kaçak akım koruma rölesi (yangına karşı koruma için) kullanılacaktır. Hayatın bizden beklediği, olabileceğimizin en iyisi olmak için çalışmaktır basata.


Hayat kurtaracak değerde önemi bulunmaktadır. Bu da yangın koruma anahtarı olarak isimlendirilir. SEDAŞ elektrik kullanıcılarını bilgilendirmek için açıklama yaptı. Konut içerisinde ve yaşam alanlarımızda elektriğin kaçak akım oluşması durumunda neden olacağı tehlikeye karşı kaçak akım koruma rölesi ev içerisinde kullanılması gerekmektedir. Cihaz çalışma prensibi gereği 30mA değerleri içerisinde hayat koruma modunda çalışma görevi görmektedir.


Hayat koruma rölesi

A akım değerinde ise tesisat (yangın koruma ) fonksiyonunu gerçekleştirmektedir. A değerinde ise yangın koruma özelliği ile elektrik tesisatında görülmek. Zaman röleleri, kontak durumları belli bir süre dolduktan sonra değişen rölelerdir. Süre kullanıcı tarafından belirlenir.


Toroidal akım trafolu kaçak akım koruma rölesi. CEE ve diğer uluslararası standartlara uygun, hayat koruma için m A, yangına karşı koruma için 3m A, değerlerinde nötr hattı kopukluğunda bile çalışabilen kaçak akım koruma şalterinin temini montajı, her nevi malzeme ve işçilik dahil işler halde teslimi. Bu sebeplerden dolayı kaçak akım rölesi kullanımı hayati önem taşır. Elektronik kaçak akım koruma şalterleri besleme gerilimine. Gerilim de ğerinin belli limitler dı şına çıkması durumunda röle çalı şmaz, bu da insan hayatı için tehlike arz eder.


Hayat koruma rölesi

A olanı linye yada kolon hatlarında mA olanı kullanılır. A i yangın koruma rölesi diye anarlar aslında 300mA ile 30mA rolenin. Bu nedenle kaçak akım koruma rölesi kullanmak, güvenlik için son derece önemlidir. Cihazlar, mA’de hayat (insan koruma ), 3mA’de de tesisat (yangın koruma ) koruma için çalışır.


Gelen akım ile dönen akım arasında fark olmadığı sürece her şey normaldir ve açtırma rölesi üzerinde sükunet halinin manyetik akısı akar. Fark akımı oluştuğunda akım trafosu sekonder sargılarında indüklenen gerilim nedeniyle açtırma rölesinin üzerindeki manyetik akı bozulur. A anma kaçak akım değerine sahip K. Fakat elektik tesisatında meydana gelen kaçak akımdan korunmanın tek yolu kaçak akım koruma rölesi dir. Bu yazım da kaçak akım rölesi , bağlantısı ve. Bu gibi durumlarda kaçak akım insan hayatı için oldukça tehlikeli bir hal almakta ve tehdit oluşturmaya başlamaktadır.


Oluşan kaçağın mA üzerine çıkması halinde ise geri dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşmamak içten bile değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar