22 Ocak 2016 Cuma

Inverterin çalışma prensibi

UPS kesintisiz güç kaynakların da inverter+ konvertör kullanılır. AC gerilim önce konvertör de doğrultularak (DC ye çevrilir). Alternatif akımı doğru akıma, doğru akımı da alternatif akıma çeviren ve fazlı çalışma sistemine sahip olan, gerilim ve frekansları düzgün bir şekilde ayarlayan tüm cihazlar inverterdır. Fazlı Kare Dalga İnverterin çalışma prensibi tek fazlı köprü montajındaki inverterdeki gibidir. Orada olduğu gibi her kontrollü eleman, iletime sokulduktan sonra 18iletimde tutulur.


Böylece her çıkış ucu periyodik olarak yarım periyot süre ile, kaynağın bir pozitif ve bir negatif barası ile irtibatlanır. V uyguladığımızda primer sargısından 220V almış oluruz. Bu anlamda enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla devrelerdeki frekans ayarını düzenleyen cihazlara da inverter ismi verilmektedir. Aşağıdaki tek fazlı alternatif akım devresi üzerinde örnek yaparak bu konuyu açıklamaya çalışalım. DA gücün AA güce çevrim işlemi gerçekleştirilmiştir.


DC akıma ardından inverter ile AC akıma yani evlerimizde yada. V – 3kV seviyesinden bağlantısı yapılır. AA güçten DA güç elde etme metodu(Tek fazlı inverterin çalışma prensibi ) İnverter DA (doğru akım) gücü AA (alternatif akım) güce çeviren bir ünitedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar