25 Ocak 2016 Pazartesi

Odtu robot gunleri

Odtu robot gunleri

Boston Dynamics tarafından geçen ay yayınlanan video sayesinde tüm dünya insanımsı robot Atlas’ın son durumunu görme imkanı yakaladı. Robot yarışmaları aramakurtarma, sumo, çoklu mini sumo, mayın tarlası, labirent çözen, çöp toplayan, çizgi izleyen ve serbest olmak üzere sekiz farklı kategoride düzenlenecek. Ayrıca biraz da yarışma günlerinden bahsetmek istiyorum. Bu zorlu ve eğlenceli iki gün içerisinde Türkiye’den ve Dünyanın farklı yerlerinden insanlar vardı.


Ruhsatı görmek isteyenleri, Ekim Çarşamba 18. ODTÜ Robot Günleri ’nin 10. Yurt içi ve yurt dışından. Arama ve Kurtarma etkinliklerinde amaç, iki robot arasında iletişim sağlayarak, robotlardan birinin diğeri tarafından temsili olarak kurtarılması olacak. Son senedir gitmek isteyip de bir türlü kısmet olmayan ODTU Robot Günleri etkinliğine bu sene güzel bir hazırlanma ile yarışmacı olarak katılmak üzere başvurduk.


Son gün çıkan bir aksilik nedeniyle yarışamasak da ekip arkadaşım Burak Can Fazla ile çektik otostobumuzu ve ODTU ’ye doğru yol aldık. Robot Günleri , sadece düzenlenen çeşitli konferans ve atölye çalışmalarıyla robot teknolojisi ile akademik ya da profesyonel olarak ilgilenen bireyleri bir araya getirmekle kalmayıp, amatörleri de bu teknolojiye biraz daha yakınlaştırıyor. Galeriler Videolar Yazarlar.


Arkadaslar bu konu hakkında asagıdaki siteden bilgi alabilir ve çeşitli dökümanlara ulaşabilirsiniz. Gelecekte yarışmacı olarak katılmayı hedeflediğimiz bir platform. Yarışmalar çok eğlenceliydi.


Ekip olarak çok şey gözlemledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Programlama günleri etkinliğinden geldikten gün sonra, hooop ankaraya yolculuk başladı. Yaşadığım ve tecrübe ettiğim bu güzel durumları yazmak istiyorum.


Keywords: Description: ODTü Robot Günleri. A low-numbered rank means that this website gets lots of visitors. This site is relatively popular among users in the united states. Arduino, SparkFun ve Pololu ürünlerinin resmi Türkiye distribütörü olmanın yanında robotik bilgisini kitlelere yaymak için çalışmaktadır. Robot yarışlarındaki “Çizgi İzleyen” kategorisinde İlimizi okulumuz temsil etti.


Bu video 9defa izlenmiştir. LGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VİDEOLAR. Konferans ve atölye çalışmaları da düzenlenen 13. Etkinlikle ilgili bilgilere , , adreslerinden ulaşılabilecek. Bu yazımızda ağırlıklı olarak üniversiteler bünyesinde robotlar üzerine popüler çalışmalar ve basında da yer alan yerli robotlar ile giriş yapıyorum.


Odtu Robot Gunleri organizasyonumuzun ayrintilari ve. Alanında ilk olan ORT, diğer üniversitelere de örnek olmuştur ve çok sayıda insanın bu alana ilgisini uyandırmıştır. Bu sene Robot Günleri ’ nin yarışmacı ve katılım sayısı geçen senelere göre oldukça fazlaydı ki bu da amacımıza ulaştığımızın bir göstergesi sanırım:-) Bakalım seneye nasıl olacak!


Anasayfa Portal Forum Kuralları Sık. Mart günlerinde yapılacak. Bilgisayar öğretmeni Zekai UÇAN ile birlikte labirent, arama kurtarma, çöp toplayan, otonom insansız hava aracı, çizgi izleyen robot yarışma kategorileri hakkında bilgi toplayarak tecrübe sahibi oldular. TERMİNATÖR Mini Sumo Robot : 6. Detaylı bilgi ve video için tıklayınız.


Odtu robot gunleri

PIC16F628A ile kontrol edilen robotta motor sürücü olarak L293D bulunmakta. Güzel etkinlikler ve robot konusunda son gelişmeleri anlatan seminerler de olacak. Vaktiniz varsa kaçırmayın. Robotik çalışmalarına başlangıç için arkadaş Çizgi izleyen Robot yapmıştık. Her ne kadar teknik aksaklıklar nedeniyle yarışamasak da bu organizasyon arkadaşlarım ve benim adıma büyük bir tecrübe oldu.


Aynı dili konuştuğumuz binlerce insanlar. KATEGORİDEN POPÜLER HABERLER. Okul müdürü Ahmet Güzeldal, Bilgisayar Öğretmeni İsmet Kılıç ve öğrencinin katılımıyla hazırlanan çöp toplayan robot , farklı renklerde belli büyüklüklerde çöpleri toplayarak aynı renklerdeki kutulara boşaltıyor. Robotus Robot Teknolojileri Robot Malzemeleri Ltd.


TEMAS AR-GE bilimsel ve endüstriyel altyapısı ve sorumluluğu ile çözüm üretmek için iş başında. Günümüzde endüstriyel rekabetin uluslar arası düzeyde ulaştığı boyut yerel ekonomilerin ve bu yerel ekonomilere dayanak oluşturan salt üretim vizyonlu ve dar pazar odaklı sanayi yapılaşmasının yetersizliğini ve uzun ömürlü olma potansiyelinin zayıflığını. STAND AÇMIŞ OLDUĞUMUZ 11.


Türkiye’nin ilk uluslararası robot organizasyonunda yerli ve yabancı birçok yarışmacıyı bir araya getirdi. TRofizikci dostlarıyla buluşmak, yüzyüze görüşmek çok iyi geldi. Ayrıntılı bilgi için topluluğun inernet sitesini ziyaret edebilirsiniz: ODTU robot topluluğu 4. Triatlon Robot Kategorisi. Uludağ Üniversitesi Robot Günleri.


Odtu robot gunleri

Astroloji Firma Rehberi Künyemiz Reklam Bize Ulaşın. Tüm robot meraklıları davetlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar