Dolayısıyla doğru akım sistemlerinde reaktif enerjiden bahsedilemediği için çekilen aktif güç görünür güce eşittir. Eğer bir devrede hem direnç hemde reaktanslar varsa bu devrede hem aktif hemde reaktif güç beraber çekilir. Bu devrelerde güç, akım ve gerilimin çarpımına eşittir.
Bobin ve manyetik alanla çalışan motor, trafo gibi elektrik makinelerinin çektiği güç dür. Elektrik sistemlerinde güç kavramı çok önemlidir. Her ne kadar elektrikte güç gerilim ile akımın çarpımı olarak bilinse de olay sadece bundan ibaret değildir. Bu arada başlığında yanlış çeşit güç vardır aktif güç (W) reaktif güç (VAR) görünür güç (VA) reaktif güç kendi arasında ye ayrılır reaktif endüktif, reaktif kapasitif diye detaylarıda yukarıdaki linkte mevcut anlamadığın yer olursa sorabilirsin.
Kompanzasyonla yapılmaya çalışılan şey cosfi=olmasını sağlamaktır. Alıcının çektiği aktif ve reaktif güçlerin vektöriyel toplamına eşittir. Ampermetre ve voltmetreden alacağımız değerler ile o alıcının görünür gücünü buluruz. Evet tanımlardan da anlaşılacağı gibi reaktif yaklaşım ülkemizde de geleneksel hale gelmiş olan bir yaklaşımdır.
Endüktif ve kapasitifin ne demek olduğunu anlamak için öncelikle reaktif gücü anlamamız gerekir. Görünür güç aktif ve reaktif bileşenlerden oluşmaktadır. Asıl olarak elektriksel güç görünür güç olarak ifade edilir. Bu sebeple, tüm bu tesisatların hem aktif hem de reaktif gücü dikkate alarak, görünen güç için tasarlanması gerekmektedir.
Fazla miktarda reaktif güç mevcutsa, sistem güç faktörünü büyük oranda düşürecek ve dolayısıyla işletme verimliliği azalacaktır. Reaktif güç bu farktan kaynaklanmaktadır. Tesisinizdeki kompanzasyon sisteminin düzenli olarak takip edilmesi ve periyodik bakımının yapılması gerekmektedir.
P ile gösterilen aktif güçşebekeden çekilenakım ile gerilim arasındaki açının (φ)cosinüsü ile akım ve gerilimin çarpılması ile bulunur. Bu güçle lambaları yakılabilir, motorları kontrol edebilir. Alternatif güç sistemleri iki tip güç üretir ve tüketirler.
Aktif ileti ile gönderilen gönderilerinizin durumunu hakkında bilgiyi gönderi sorgulama bölümümüzden alabilirsiniz. Bu nedenle reaktif enerji, tüketicinin kullandığı aktif enerjiye göre belli bir oranın üzerine çıkarsa kaybedilen milli kaynaklar tüketiciye ceza olarak yansıtılır. Ceza kulağa çok hoş gelmediği için endüstrimiz buna reaktif bedel demeyi tercih ediyor.
Neden reaktif ceza öderiz? Daha açık bir anlatımla, abonelik başında belirlenen güç sınırına göre, bunu aşan bir güç çekildiği hallerde, çektiğiniz bu yüksek elektrik sisteme geri. Eğer söz konusu kurutma makinesi gibi bir yükse dirençlerde harcanan güçle direk aktif güç kullanılmış olur.
Fakat, söz konusu motor gibi yükler olduğunda, elektrik enerjisi doğrudan aktif güce dönüştürülemez. Devrede asıl işi aktif güç yapar, reaktif güç ise her döngüde şebekeden çekilir ve döngü sürerken şebekeye geri verilir. Bu anlamda reaktif güç sıfıra ne kadar yakın olursa verim de o kadar yüksek olur.
KAPASİTİF REAKTİF AKIM NEDİR ? Günümüzdekondansatörbeslemeli çeşitlielektronik cihazlar, led aydınlatmalar,KGK ve değişkendevir. Beklerler ve çözümleme işlerini iyi becerirler. Yapay zekanın işe alımlarda aktif olarak kullanılmaya başlanması da artık çok.
Yeni nesil svc sistemiyle reaktif cezalara son. RS4Haberleşme Portalı ile uzaktan okumalı kompanzasyon sistemleri kurmanız artık çok kolay. Gün Saat canlı teknik destek.
Sorunun çözülmediği durumlarda yerinde desteğimiz mevcuttur. Siyah Maske Aktif Karbon Maskesi Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır? Burada Yer Almak İçin Tıklayın.
Bu sınır aşılırsa, çekilen reaktif enerjinin tamamına (endüktif sayaçta ölçülen değer) reaktif enerji tarifesi uygulanır. Alttaki faturada, soldan sağa doğru , aktif ,endüktif , kapasitif. Altdaki fatura reaktif cezalıdır bakınız ? Tüketicinin çektiği akımın meydana getirdiği aktif güç, tüketici tarafından fay - dalı hâle getirilir. Santralde üretilen bir enerji, aktif ve reaktif akım adıaltında en küçük alıcıya kadar beraberce almakta, işyapmayan, motorda manyetik alan elde etmeye yarayan reaktif akım, havai hatlarda, trafoda, tablo, şalterler ve kabloda gereksiz kayıplar meydana getirmektedir.
Belirli bir çalışma sonrasında aktif ve reaktif sayaç değerleri gözlenerek oranlaması yapılır. Kombi sayaçlar zaman diliminde tarifeli ölçüm yapabilirler. Amacımız, bu bilgi birikimini paylaşarak sizinde büyümenizi sağlamak. Sistemdeki enerjiyi daha verimli kullanmak için güç değerlerinin iyi ayarlanması gerekir. Aktif güç, reaktif güç ve görünür güç kompanzasyon sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Yani aktif , endüktif reaktif ve kapasitif reaktif. Bu üç değer karşılaştırılır (zaten faturaların çıkarıldığı bilgisayarlardaki programlar bunu otomatik yapar). Bu sayaçlar arasında oranlara bakılır ve fatura bu şekilde çıkar. DİKKAT: Gönderinizin durumu ile ilgili bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız. Bunlar aktif güç, reaktif güç ve görünen güçtür.
Aktif Güç: İş yapan, kullanılan yani gerçek iş gücünü oluşturan güç değerine aktif güç denir. Tesiste aktif ve reaktif sayaçlar bulunuyorsa kondansatör gücünün hesaplanması, Tesiste aktif sayaç, ampermetre , voltmetre mevcutsa kondansatör gücünün hesaplanması, Tesiste ampermetre, wattmetre, voltmetre mevcutsa kondansatör gücünün hesaplanması.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.