13 Eylül 2016 Salı

Elektrikli araçlarda kullanılan motorlar

Yazımızda motor tiplerinin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajlarını inceledik. Araçlarda kullanılan bataryaların seri üretiminin azlığı ve bataryada kullanılan malzeme fiyatlarının yüksek olması sebebi ile fiyatlar konusunda henüz bir iyileştirme yapılamamıştır. Eksilen parça sayısı bunlarla sınırlı da değil: Motorun çalışması için gereken pistonlar, biyel kolları gibi parçalar bir yana, gaz tankı, egzoz sistemi, yağ ve su pompaları gibi birçok parçaya da elektrikli motora sahip araçlarda gerek kalmıyor. Bahse konu piller benzinli bir motorun ilk enerjisini aldığı yaygın olarak kullanılan aynı tür pillerdir. Aralarındaki tek fark, elektrikli araçlarda , daha fazlasına sahip olmaları ve aynı zamanda araca güç sağlamak için kullanılan enerjiyi depolamalarıdır.


Tümü elektrikli araçlar elektrikli motor tahriklidir. Enerji kaynağı olarak pil grupları, süper kapasitör veya yakıt pilleri kullanılmaktadır. Dünya genelinde kullanılan otomobiller ilk üretilmeye başladıklarından beri sadece petrol yakıtları ile çalışan motorlar ile değil elektrik enerjisi ile çalışan, elektrik motorlarına sahip otomobiller olarak üretilmişlerdir. Bu fren sistemi aracın tam olarak durması için değil yavaşlaması için kullanılan bir sistemdir.


Bu sistemde tahrik için kullanılan elektrik motoru ile içten yanmalı motorun birbiri ile bağlantı şekline göre. Paralel melez araçlarda motorun boyutu, seri melez araçlarda kullanılan motorlardan genellikle daha küçüktür. Paralel melez elektrikli araçlar , tasarım olarak elektrik destekli geleneksel araçlara yakındır. Benim yorumum araclarda kullanılan elektrikli motorlar ve araclarda kaputların panellerden olması konusunda olcak,kapuklarda sac yerine panel kullanımı kendi kendini şarz etme özelliği kazandırcak. Motor ise yine şarz etmeye yardımcı olcak şöyleki motora elektrik verince harelet üretecek!


Elektrikli araçlarda kullanılan motorlar

Kullanılan vintage hub motorlar ve piller elektrikli satılık büyük şişme yetişkin tampon araba. Hareket verince elektrik üretecek. Küçük güçlerde kullanılan iki fazlı asenkron motorlar otomatik AC motor kontrol devrelerde servo motor olarak kullanılır. Motorun statorunda sargı eksenleri arasında 120° faz farkı vardır. Bu sargılar kendi aralarında yıldız veya üçgen bağlanırlar.


Birden fazla (veya 4) elektrik motoru kullanılan elektrikli araçlarda mekanik bir diferansiyel mekanizması olmadığı için bu ilemin elektronik olarak, motorlar kontrol edilerek yapılması gerekmektedir. Elektronik Diferansiyel İlk olarak elektronik diferansiyel kontrol sistemini anlamak için úartlar ve kısıtlar belirlenmelidir. EA’larda kullanım imkanına kavuşmuştur. Sadece benzin seçeneği bulunmayan X5’te hibrit modeller 6bin TL’den başlıyor. BMW 740Le xDrive, silindirli benzinli ve eDrive elektrikli motora sahip.


Taşıtlarda kullanılan motorlardan yüksek randıman, uzun ömür, havaya kirletici. Yani klasik araç teknolojisinde izlenen yanma kimyasal enerjisi-mekanik enerji dönüşümü ve böylelikle aracın tahrik edilmesi yerine, elektrokimyasal-elektrik dönüşümüyle aracın. Konu Başlığı Hibrit Araçlarda Kullanılan Motorlar ve Sürücü Devreleri:. Yüksek miktarda itme kuvveti sağlanması için gerektiğinde birden fazla elektrik motoru kullanılarak bu kuvvet arttırılabilmektedir. Toyota Motor Corp ve Panasonic Corp elektrikli araç (EV) bataryaları için gelecek yıl bir ortak girişim başlatacaklarını açıkladılar.


Elektrik motoruna sağlanan güç ise enerji. Günümüzde kullanılan araçların motorları fosil yakıtların yakılmasıyla çalışmaktadırlar. E-mobilite, çevreye duyarlı, temiz ve sürdürülebilir bir mobilite yaklaşımı sunuyor. Gün geçtikçe, araçlara duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak için her gün yüzlerce araç üretilmektedir.


Elektrikli araçlarda kullanılan motorlar

Uzun yıllardan beri sıklıkla kullanılan motor tipi içten yanmalı motorlardır. Dünyanın her yerinde insanlar bu tür araçlara sahiptir. B Sınıfı Ehliyet ile Kullanılan.


ATV motorlar da buldum ama onlarda çok ufak kalıyor. Bu araçlar İYM’ ye göre daha az benzin harcamasına dolayısıyla daha az emisyona (COsalınımına ) ve elektrikli araçlara göre daha uzun menzile sahiptir. HUB motorlar , HUB kavramından da - Hub, merkez demektir - çıkarılabileceği gibi merkeze bağlı motorlardır yani bu tip motorlarda sıradan motorların aksine rotor bölümümüz sabit ve stator bölümümüz rotor etrafında hareket yapmaktadır. Tekrar doldurulabilir şarjlarla ve hatta ev elektriği ile tekrar tekrar doldurularak kullanılan bu araçlar yakın zamanda diğer yakıt türüyle çalışan arabaların yerini alması beklenmektedir. Fiyatları elektrikli araçlar Hibrit otomobil elektrikli araba fiyatları toyota hibrit modelleri hibrit araç bakımı elektrikli araç.


Yani elektrikli araçlarda kullanılan bakır miktarı, içten yanmalı motorların yaklaşık katına ulaşıyor. Bu yeni motor tipinin geliştirme ve imalat safhalarının Femsan tarafından üstlenilmesi planlanmakta. Hy-Kers bu araçta şu şekilde kullanılıyor : silindirli ortadan motor yanına bir elektrikli motor dahil edilir. Bu elektrikli motor haricinde aracın ön kısmına ekstra bir elektrikli motor konur. Bununla petrol yakıtlı araçlarda patlamalı motorlar kullanılırken, elektrikli araçlarda elektrik motorları kullanılır.


Tarihte Kullanılan İlk Tanksavar Köpekler. Avustralya medyasına konuşan Raith, elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların sıradan motorlar gibi bir ömre sahip olduğunu doğruladı. Otomobil, motosiklet , uçak, gemi gibi ulaşım araçları , tarımda kullanılan araçlar elektrik enerjisi ihtiyaçlarını akü (akümülatör) denilen cihazlardan sağlar.


Elektrikli araçlarda kullanılan motorlar

Aküler motorun hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirip depolayabilir. OrtaDonanımlı motor atölyesi DonanıMotorculukta kullanılan standart el aletleri, çeşitli motorlar , bilgisayar ve multimedya, eğitim CD’leri ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Modül içinde yer alan her öğrenme faaliyetinden sonra verilen ölçme araçları ile kendinizi değerlendireceksiniz. Bu yüzden elektrikli scooter kullanımı, günlük hayatımızdaki cep telefonlarımızda kullanılan li-ion teknolojisi ile entegre kullanıma geçene kadar sınırlı kaldı. Bu dezavantaj elektrikli motorların kullanımını sınırlandırırken, üstünlüğü araçlarda içten yanmalı motorlara kaptırmasıyla sonuçlandı.


Formula E araçlarında kullanılan motorlar normal elektrikli araçlarındakinden hem daha hafif hem de daha güçlü. Ulaşabildikleri en yüksek hız ise saatte yaklaşık 2km. Yenilenebilir enerji teknolojileri. Asenkron motorun alan yönlendirmeli denetiminde kullanılan mıknatıslanma akımı değerinin de enerji geri kazanım oranını önemli ölçüde etkilediği fark edilmiştir.


Bunlar doğrultucular, çeviriciler ve eviriciler olmak üzere üç sınıfta incelenebilmektedir. DC gerilim seviyesine sahip sistemlerin birbirine bağlanması ve DC motor kontrolü olmak. Araç ilk çalıştırılması ve düşük hızlarda elektrik motoru devrededir. Milli olarak üretimlerine başlanılacak, ülke ekonomisine kazanım sağlanacaktır.


Bu sistemde otomobillerde bir elektrik motoru bulunur bu motorlar volt enerjiyle çalışır. Bu motora elektrik enerjisini sağlayan birde batarya bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar