21 Eylül 2016 Çarşamba

Elektrik yangın söndürücü

Elektrik yangın söndürücü

Bu bakımdan öncelikle yangın sınıflarının belirlenmesi gerekmektedir. Beş adet yangın tipi mevcuttur. Yangının ilk safhalarında verimli bir müdahalenin yerine getirilebilmesi için o bölümde çıkması muhtemel yangın tipine uygun söndürücü seçilmesi gerekmektedir.


Elektrik yangın söndürücü

Yangın bölgesindeki bütün demir kısımlar gerilim altında olabilir. Bu neden-le, yalnız elektrik kabloları ve cihazlarından değil, gaz ve su borularından, çatı oluklarından ve demir çitlerden uzak durulmalıdır. Yangın sırasında, elektrik tesisatlarındaki değişiklikler uzman kişiler ta-rafından yapılmalıdır.


Yangın anında oluşabilecek tehditi oranında engellemektedirler. Başlıca yangın söndürücü türleri su, ıslak kimyasal maddeler, köpük, kuru toz ve karbondioksittir. Halon içeren yangın söndürücülerin dünyanın atmosferindeki ozon tabakasına zararlı olduğu düşünüldüğünden, bunlar yavaş yavaş kullanımdan kaldırılmaktadır.


Elektrik yangın söndürücü

ELEKTRİK ALANLARINDA (TRAFO, JENERATÖR, ENERJİ DAĞITIM PANO, SERVER ODALARI VB) YANGIN KORUNUM. Güvenlik merkezinin, enerji yönetimi ve. Her ikisinde de söndürücü gaz HFC 236’dır. Aralarındaki fark ise söndürücü hattın tubing veya boru ile çekilmesidir. Detaylı bilgi için lütfen irtibat kurunuz.


E Sınıfı Yangın tanımlaması kullanılmaktadır. Portatif yangın söndürücüler başlangıç yangınlarının söndürülmesinde gelişme aşamasındaki. Kuru buz partikülleri statik elektrik taşırlar.


Alçak basınçlı Depolardan el hortumu ile kullanıldığında topraklama gerekir. FM2Gaz Miktarı Hesaplama. Hava akımı önlenir, yangın battaniyesi veya yangın söndürücü ile müdahale edilir. Gerilim altındaki elektrikli cihaz veya elektrik tesisatı yangınlarına aşağıdaki hangi malzemeyle müdahale edilmez?


Deniz suyu ile müdahale edilmez. Yangın battaniyesi, yangın başladığında hemen alevlerin üstüne kapatılmalıdır. Bu yangın söndürücüler kullanım sonrasında temizlik gerektireceklerdir.


Elektrik yangın söndürücü

Kuru kimyasal söndürücüler farklı türlerde olurlar ve yaklaşık fite ulaşan etki menziline sahiplerdir. Müşteri taleplerini karşılayabilmek ve daha profesyonel hizmet verebilmek için tesislerinde portatif yangın söndürücü cihazlarının, yangın dolaplarının ve yüksek basınçlı sistem. SORU-12) Hangisi elektrik ve elektronik yangınlarında söndürücü olarak kullanılır? Sulu yangın söndürücü alevin dibine doğru tutulur.


Uygun yangın söndürücü tipi hakkında bilgisi yoktur. Elektrik tesisatlarında sınırlı kullanılır. Söndürme özelliği dışında karbondioksitli yangın söndürücü özelliklerinden en önemlisi, oksijenin alevleri arttırma özelliğini bastırmasıdır.


Etkili söndürme özelliği ile havadaki gazları bertaraf etmektedir. Etiket üzerinden dolum tarihi kontrol edilmelidir. Basınç göstergesi kontrol edilmelidir. Yangın söndürücünün basınç göstergesinde olduğu gibi yeşil alan arasındaki bölümdür. COgazlı yangın söndürme cihazı ile kapalı yerdeki yangına müdahale ederken boğulma tehlikesine karşı önlem alınacaktır.


Yangının sıçrama tehlikesine karşı çevredeki yanıcı malzemeleri uzaklaştırılacaktır. Bu da istenmeyen sonuçlar doğurur. ABC tozlu yangın söndürücü olarak da bilinen kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazları A, B ve C tipi yangınlarda yani metal ve elektrik yangınları haricindeki tüm yangınlarda kullanılabilen cihazlardır. Katılar, yanıcı sıvılar ve yanıcı gazlar nedeniyle çıkan yangınlar ABC tozu ile söndürülebilir. Bir oda içerisinde dahi COyangın söndürücü boşaltılması,ortam havasını zehirli hale getirmez.


Ancak oda daha sonra mutlaka havalandırılmalıdır. Sulu, köpüklü, gazlı, tozlu, davlumbaz söndürme sistemleri, konvansiyonel ve adresli yangın algılama ve ihbar sistemleri, süpervizörlük ve danışmanlık hizmetleri, taahhüt, projelendirme, anahtar teslimi montaj, mühendislik hizmetleri. Tüpaş Kg ABC Kuru Kimyevi Tozlu Söndürme Cihazı (Yıl Garanti) indirim. Yangın Söndürücü Kategorisindeki En Çok Satan Ürünler.


Bu sistemler direkt ve indirekt olmak üzere ikiye ayrılırlar. Söndürücü olarak kullanılan gaz her ikisinde de HFC 2fa olmasıyla birlikte farklılığı söndürücü hattın. Su, elektrik , ısıtma, havalandırma tesisatının ve benzeri tesisatın yangın duvarından geçmesi hâlinde, tesisat çevresi, açıklık kalmayacak şekilde en az yangın duvarı yangın dayanım süresi kadar, yangın ve duman geçişine karşı yalıtılır. Katılımcıların, işyerlerinde yangın tehlikesi, yangın. Kuru metal tozlu söndürücü de denebilir).


Kuru kum veya tuz ile yanan malzemenin üzeri örtülerek de söndürülebilir. Su serinletici, kapatıcı, akıcı, karışıcı ve yayılıcı özelliklere sahip bir maddedir. Akaryakıt ve elektrik kaynaklı yangınlar da kullanılacak Cyanıcı olmayıp kimyevi maddelerle pek kolay birleşmez. YANGIN SÖNDÜRÜCÜ MADDELER VE YANGIN SÖNDÜRME İLKELERİ. Yangın yerindeki elektrik kaçağı müdahale eden kişiyi tehdit eden en büyük tehlikelerdendir.


Yangına rüzgar üstünden yaklaşılır ve yangın söndürücü alevlerin dibinden (kaynağından) ileri doğru süpürülerek püskürtülür. Toz söndürücü veya sulu kimyasal söndürücüler kullanılabilir. Farklı yangın sınıfları için farklı söndürme teçhizatlarının kullanılması gerekmektedir. Doğru yöntemle söndürme yapılmadığında elektrik çarpması, kızgın yağın parlaması, patlama vb.


Her yangın tipi ve yangın alanı için aynı tip yangın söndürücü kullanılamaz. Dolayısıyla yangının cinsine ve bölgenin yangın yüküne uygun olarak yangın söndürme sistemi seçimi yapılmalıdır. Pano içi yangın söndürme sistemleri, elektrik panolarında çıkan yangınları otomatik olarak küçük alanda söndürme. Yangın nedenlerinin başında yangına karşı önlemlerin alınmaması gelmektedir. Genellikle elektrik kontağı, ısıtma sistemleri, LPG tüpleri (evlerde kullanılan tüp gazları) patlayıcı-parlayıcı maddelerin yeterince korunmaya alınmamasından yangın çıkmaktadır.


Yangınla karşılaştığımızda yangına karşı savaşmamıza yardımcı olacak yangın söndürücü ekipmanlardan derhal faydalanabiliyorsak yangını başlangıç aşamasında durdurma şansımız vardır. Bu nedenle bina içinde herhangi bir bölgede çıkan yangın elektrik şaftlarında çok hızlı bir şekilde ilerleyerek bina. Kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazları kere kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar