31 Ocak 2017 Salı

Elektrik faturasını düşürme yolları

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürmenin yolları. Bilgisayarı kapat komutu, bilgisayarınızı kapatmaya yetmiyor. Bu yüzden hem bilgisayarın kendi ömrü hem de elektrik faturanız için fişten çektiğinize emin olun.


Bulaşıklarınızı elde yıkayarak saatlerce hem su, hem de elektrik tüketmek yerine bulaşık makinesinde yıkamayı tercih edin. Hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen elektronik aletler tahminimizden daha çok enerji harcıyor. Fırın Hiç fark edilmese de üzerinde zamanlayıcı bulunan elektronik aletler de fişte takılı kaldığı sürede elektrik çeken araçlar arasında.


Aile bütçesini sarsan giderlerin arasında sabit gider haline gelen yüksek elektrik faturaları her ay canı sıkan cinsten giderek artıyor. Bu yüzden biz de yazımızda elektrik faturasını düşürme yolları neler kısaca bahsedelim istedik. Göz kapağı estetiği hangi durumlarda uygulanır? Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Kemal Türkyılmaz, göz kapağı estetiği hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.


Ev ve işyerlerinde elektrik faturasını düşürmek amaçlı önlemler almak maddi açıdan büyük kazanç sağlar. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Eski tip ampüllerden vazgeçin. Ev ekonomisinde elektrik faturaları da hep düşünülen bir konudur.


Neredeyse kata kadar maliyeti düşüren, düşük enerji ampulleri kullanmaya özen gösterilmeli. Gece boyunca sabit bir ışık açık kalıyorsa led ampüllerden almanızı tavsiye ediyoruz. Havalar soğuduktan sonra neredeyse üç katı artış gösteren elektrik faturası , evi ısıtmak için çabalamanız nedeniyle artmaktadır. Bu süreçte evi ısıtırken bir yandan da soğumasına engel olmalısınız.


Elektrik faturasını düşürme yolları

EİE, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konularında kamuyu bilgilendirmek için bazı pratik. AKP hükümetlerinin ilk icraatlarından biri elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin özelleştirilmesi oldu. Nöbet’ten bir tanıtım daha geldi.


Hatay’da, halkla devlet arasındaki bağı güçlendirmeyi isteyen Barış. Gönderen: percem yorum elektrik ,. Günlük hayatta aydınlatmada ve elektrikli ev aletlerini kullanırken dikkat edilecek birkaç küçük ayrıntı elektrik enerjisinin daha tasarruflu kullanılmasına olanak sağlıyor. Bütün bunlara dikkat ederek hem bütçenize düşen elektrik faturasını azaltabilir hemde küresel ısınmaya karşı yardımcı olmuş olursunuz. Ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de enerji konusunda.


Elektrik faturasını düşürme yolları

Faturayı düşürmenin bir diğer yolu uygun yöntemlerle elektrik üretimi. Tüketiciler, ev çatıları uygun ise kW’a kadar güneş enerjisinden elektrik elde edebilecek çatı uygulaması yapılabilir. Serbest elektrik evlere yayılıyor!


Aylık ortalama elektrik faturası lira olanlar, bu yıl itibariyle serbest tüketici olma ve elektrik aldığı şirketi seçme, onlarla pazarlık etme hakkı kazandı. Klima faturasını düşürmenin yolu. Yüksek faturadan kurtulmanın yolu ise klima alımından kullanım. Bu zammın etkisini faturalardan silmenin yolları yok değil.


Dikkat edilecek birkaç küçük detayla elektrik kullanımını yarı yarıya düşürmek bile mümkün. Ama şu bir gerçek ki bizde her türlü nimet gökten zahmetsiz,masrafsız bile yağsa yine bu günkünden farklı bir durum olmaz. Son yıllarda piyasaya sürülen tasarruflu ev aletlerinin yanı sıra tüketicinin alacağı önlemler faturaların ciddi oranda düşmesini sağlayabiliyor. Bu durumda en büyük görev ise ev hanımlarına düşüyor.


Evde yapılan bazı tasarruflarla kabarık gelen faturalarınızı indirerek bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Bir yorum yaz Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Etiketler: elektrik faturasını düşürme yolları.


Elektrik faturasını düşürme yolları

Hepimiz Evde Su Faturasını Düşürmenin Yolları için bir şeyler yapmaya çalışırız. Yılının son günlerinde Bakanlık tarafından açıklanan elektrik ve su zammından sonra özellikle daha da dikkatli olmamızda fayda görüyorum. Aslında biraz dikkat ederek her ay evimize gelen su faturasını hatırı sayılır ölçüde aşağıya çekebiliriz.


Ekonomimizin günden güne daha iyiye gittiği haberlerine hepimiz aşinayız. Kendi adımıza çok fazla hissetmesek de ülke kesin iyiye gidiyordur, zaten koskoca devlet adamları yalan söyleyecek değiller ya, ne zaman yalan söylediler ki hem. Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur. Evde alınacak küçük tedbirler ve pratik çözümler ile enerji faturalarını düşürmek mümkün. Beni sonraki yorumlar için e-posta ile bilgilendir.


Beni yeni yazılarda e-posta ile bilgilendir. Basit, uygulanabilir yöntem, tercih ve edinebileceğimiz alışkanlıklar sayesinde tasarruf etmek mümkün. Buzdolabınızın ayarlarını mevsime göre yapın Evde en yüksek miktarda elektrik tüketen şey şüphesiz ki buzdolabıdır.


Beyaz eşya alırken mutlaka A sınıfı tasarruf sağlayan eşyaları seçin. Kullanmadığınız şarj aletlerini mutlaka prizden çıkarın. Düşükte olsa enerji harcadıklarını unutmayın.


Enerji dostu ampüller kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar