6 Ocak 2017 Cuma

Hareket sensörü yapımı

Biraz uğraş ile kendi hareket sensörünüzü yapab. Arduino Android Kontrollü Örümcek Robot Yapımı. Evde siz yokken sistem devreye girdiğinde PIR sensörü aktif edilir ve hareket algıladığında ister sesli uyarı verebilir isterseniz otomatik olarak polisi aratabilirsiniz. Proje sadece sizin hayal gücünüzle sınırlı.


Hareket sensörü yapımı

Kapı zili için muhafaza kutusu. Hareket Sensörlü Alarm Yapımı. Ucuz radyo vericili kapı zili. Havya,lehim,matkap ve muhtelif proje malzemeleri.


PIR sensörünün kelepçesini sökerek döner kısmı dışında kalan kısımdan güç kartını çıkartıyoruz. Altta bulunan resimlerde görülen. Projemizde hareket sensörü kullanarak herhangi bir harekette sensör durumu algılayacak. Herkes rahatlıkla yapabilir.


Sistem çok basit ve kullanışlı. Bilindiği üzere Arduino’da yapacağınız tüm şeyler sizin hayal gücünüze kalmış. Böylece farklı farklı yaratıcı projeler çıkmaktadır.


Biz yazımızda sadece ucuz tarafından PIR hareket sensörü ile kapı zilini birleştirerek bir sistem geliştireceğiz. Aslında sensör çıkışına bağlı olan lamba. Kod Blokları İle Arduino-mBlock ile Park Sensörü Yapımı. PROJE AMACI: Sürücüler arabalarını park ederken onlara mesafe konusunda bilgi vererek daha kolay bir hareket imkanı sunmak.


Deney malzemeleri: adet HC-SRUltrasonic Sensör. Pır Sensörü : Bir hareket algıladığı veya bir cisim yanına yaklaştığı zaman çıkış veren bir sensördür. V ve GND) Ortadaki pin ise bilgi pinidir. Bu projemizde led ile basit bir hareket sensörü yapmaya çalışacağız.


Fotokapan, hareket sensörü veya kızılötesi sensör ile donatılmış veya tetikleyici olarak bir ışık demeti kullanan, uzaktan etkinleştirilmiş bir kameradır. Biz bu projede le hareket sensörü , ısı ve nem sensörü ve servo motorları kullanacağız. Kampanyalı ve indirimli fiyatları için tıklayın! Dilerseniz farklı ekipmanlar kullanarak projeyi daha da genişletebilirsiniz.


Pir sensörü ile harekete duyarlı gece lambası yapımını paylaştım. Sorularınız için yorum yazabilir ya da ilgili makaleyi burakkeskin. Canım sıkılıyorken böyle bişi yapayım dedim biraz saçma oldu ama olsun İYİ GÜNLER Sesi Açmayı Unutmuşum Hapörlerleri azcık açın izleyin. OKAN AYDIN Blocked Unblock Follow Following.


Buradan merhaba diyebilir, buradan kendinizi tanıtabilir, forumdaki tanımlı kategoriler altından soru ve projeleriniz paylaşabilirsiniz. Bankalar, dükkanlar, marketler, hatta bazılarımızın evlerinde bile rastlanabilen bu PIR(passive infrared) sensörlerin asıl algıladıkları aslında hareket değil ısı değişimidir. Bugün, enerji tasarrufu teknolojileri konuları.


Hareket sensörü yapımı

Pazar aralığı ve ev yapımı seçenekleri: Tüm elektrik jeneratörü hakkında. Tüm daire aydınlatma hakkında. El yapımı basit hareket sensörü Motion Sensor. LIS302DL, ST MEMS hareket sensörü , 3-eksenli dijital çıkış ivmeölçer. MP45DT0 ST MEMS ses sensörü , çok yönlü dijital mikrofon.


CS43Lentegre D sınıfı hoparlör sürücüsü ile ses. Merhaba Arkadaşlar, LHI 77 PIR sensörü BC3Transistör ve LED yardımı ile basit bir hareket sensörü devresi kurdum fakat çalıştıramıyorum. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az.


Misafir Kullanıcı Cevap. Raspberry Pi Tabanlı Kameralı Wi-Fi Robot. Gösterdiğiniz haliyle hareket sensörü sürekli hareket algılıyor. Enerjiyi arduino üzerinden almayı tercih ediyorum. Cihaz yaklaşık 3-metre arası aktif haldedir.


Yaklaşık 15sn HIGH’ta bulunmaktadır. Daha sonra sabit değere yani LOW’a geri dönmektedir. Uygulamamızda gayet basit olacaktır. Bunlara örnek olarak hazine arama detektörü, X-Ray cihazları, tıp elektroniğinde sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca endüstride metal algılama amaçlı kullanılmaktadır.


Dedektör yapımı o kadar kolay değildir. Alüminyum plaka veya buzzer. Alümniyum plaka kullanırsanız (alarm özelliği için yoksa nerden haberiniz olacak apartmana girenlerden) plakanın ucuna bir adet çini motor (wolkman veya dc motor).


Genellikle hareket sensörü olarak kullanılırlar. PIR sensörlerdeki algılama mesafesinin arttırılması ortamdan gelen ışığın Freshnel lens (mercek filtre ) ile IR ışınların kırılma açılarının tam sensör üzerine düşürülüp odaklanmasıyla sağlanır. Bobinde indüklenen gerilimin değeri, mıknatısın oluşturduğu manyetik alanın büyüklüğüne, mıknatısın hareket hızına ve bobinin sarım sayısına bağlı. PIC16F8mikro denetleyici, 2×LCD gösterge ve LM35DZ sıcaklık sensörü ile termometre yapımı. Bu lambalar üzerlerindeki hareket sensörü ile ortamdaki hareketi algılayarak lambaların yanmasını sağlarlar.


Hareket sensörü yapımı

PIR sensörler bir çok devrede kullanıldığı gibi, arduino ile çeşitli hobi amaçlı projelerde de kullanılmaktadır. Bu minik boyutlu sensör,. Bir önceki çalışmamızda kendi kendine hareket edebilen bir araç yapmıştık.


Bunu biraz daha geliştirip engelleri farkeden ve engellerden kaçınan bir araç yapmaya ne dersiniz ? Next Işık sensörü kullanarak araç far yapımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar