29 Mayıs 2017 Pazartesi

Regule devresi

Regule devresi

Güç kaynaklarının çıkış gerilimlerini sabit tutma işlemine regülasyon, regülasyon için kullanılan devreye de regülatör devresi denir. Hassas yapıda olan elektronik cihazlara sabit değerde DC sağlamak için çeşitli tiplerde regüle devreleri geliştirilmiştir. Bu devreyi kısaca açıklayacak olursam.


Regule devresi

Bağlanan iki diyottan biri pozitif alternans kısmını diğeri ise negatif alternansını etkilemektedir. Paralel regülatörde “pozitif” ve “negatif” olarak ayrılabilirler. Burada “pozitif paralel regülatör devresi ” ile ilgili örnekler verilecektir. Aşağıdaki şekilde iki paralel regüle devresi verilmiştir.


Bir diyotlu yarım dalga doğrultma devresi , AC’ yi DC’ ye çeviren tek diyotlu devredir. Yarım dalga doğrultma devresinde çıkışsinyali tam düzgün olmaz. En fazla kullanılan doğrultucu devredir. AC’yi en iyi şekilde DC’ye dönüştüren devredir.


Regule devresi

Her türlü elektronik cihazın besleme katında karşımıza çıkar. Dört adet diyotun köprü şeklinde bağlanması ile yapılır. Regüle devre ayarlı devre demektir.


Bu deyim, bir doğrultucu için kullanılırsa: “Çıkış gerilimi veya akımını belirli bir değerde sabit tutan devre” anlamına gelir. Aynı zamanda “Regülasyon devresi ” veya “Regülatör” deyimleri de kullanılır. Filtre devresi çıkışındaki regülesiz D. Giriş ve çıkış kondansatörleri filtre görevi yapıp dalgalanmayı önlemektedir.


Zener üzerine, voltu RS üzerine düşer. XX Regülatörü serisi regülatörleri aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi bir seri halindedir. Tam dalga doğrultma devresinde, sekonderi orta uçlu bir transformatör ve iki adet doğrultma diyodu kullanılır. Burada pozitif paralel regülatör devresi ile ilgili örnekler verilecektir. Kullanılmaya hazır bu devreye uygun bir transformatör ile A. C gerilim uygulamanız yeterli.


Güçlü bir regüle devresi Forum Alev. Farklı beta değerlerinden dolayı her tr. Bu dirençler, soğutucu üzerine monte edilen transistör bacakları üzerinde yerleştirilecektir. LM317T kullanarak bir regüle devresi yapmayı düşünüyorum. Köprü tipi doğrultmaç devresinde iki uçlu transformatör kullanılır.


Regule devresi

Seri regülatör, yük akımını sabit tutmak için kullanılır. Bu tür bir uygulama bir veya iki transistörle gerçekleştirilebilmektedir. Transistör yük hattına seri bağlandığından, bu tür devreye seri regüle devresi veya seri regülatör adı verilir (Şekil ). LM 317K ENTEGRESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ ANAHTARLAMALI REGÜLE DEVRESİ. LAB da işe yarayacak temel bilgiler.


Vluk DC motorunuz teyp motoru cinsinden birşey ise içende kendi sürücü devresi de olabiliyor. Tristörlerin çıkışı dc dir. Ordaki motorlar teknik olarak hangi adla adlandırılıyor bilmiyorum ama başka bir topikte. Böylece dilediğiniz gibi üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.


En Uygun Fiyatlı Ürünler 20. Fazla Ürün Çeşidi Gerçek Stok Aynı Gün Kargo Avantajı Merterelektronik. Rölesinin bulunduğu Sülemiş Tepesinde bir çalışma nedeni ile elektrik hattı kesilince 1Watt lık bir Solar panel satın almak zorunda kaldık. Devrenin ARES şeması ektedir.


GercekTUBE komik videolar, ilginc videolar, en begenilen videolar içerikli video sitemiz artık yayında. A çıkış veriyo diye biliyorum. Ayrıca zener diyot, DC devrelerde gerilim regülasyonu amacı için de kullanılır.


Diyotlu DC elektrik devresi Eğer diyodun anot ucundaki gerilimi katot ucundaki gerilimden daha büyükse diyot iletime geçer. Amper akıma dayanabilirler. Diyodun uygulamada çok değişik türleri vardır. Amaca göre hangi diyodun kullanılması gerektiği iyi bilinmelidir.


Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Düşük güçlü ucuz ATX PBilgisayar güç kaynaklarında genelde 3. Bir zamanlar bir arkadaş votldan volt amper regulatör devresi istemişti benimde 24v 12v için bir ara kullandığım bu devreyi. Get without the ads. TRAFOLARIN 22OV GİRİŞ VE 12V ÇIKIŞ UCUNU ÖLÇÜ ALETİ İLE BULMA VE BASİT REGULE DEVRESİ NASIL YAPILIR mehmet ali yavaş. Kapat : Kayıp Şifre: Kayıt:.


XX regule etegresi pin bağlantıları aşağıdaki gibidir. Yarim dalga dogrultma devresi : Transformatörün sekonderinin bir ucuna seri olarak baglanan bir diyot ile yapilan, diyot yönüne göre bir alternansi kirpan devreye yarim dalga dogrultucu devresi denir. Opamp temel besleme devresi şekli: Uygulanabilir temel besleme devresi şekli: Opamplar genel olarak simetrik voltluk bir gerilim kaynağı ile beslenir. Yine volt veya volt gibi kaynaklar da kullanılaı.


Bazı şema çizimlerinde opampların besleme uçları çizilmeyebilir, hiç gösterilmeyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar