16 Ocak 2019 Çarşamba

Cny70 devresi

Cny70 devresi

Devre lehimlenmiş ve denenmiş olarak gönderilir. Bağlantı için dörtlü data kablosu hazırlanmıştır. Mehmet: 9Havya Kontrol Devresi 24V 4Derece Isı Kontrol.


CNYsensörüne üstten baktığımız zaman. PIC programlama ARM Projeleri robot yapım. Teknik açıklama aşağıdaki gibidir:. Bu devrenin çıkışından elde edilen kare dalgalar sayesinde PIC 16F8ile kalp ritimleri seven segment display’da görüntülenmiştir.


Görülebilen ışığı ayırt eder. LED ve fototransistör vardır LED ile gönderilen ışığın yüzeye çarpıp yansıması sonucu çıkışı high ya da low olur ve buna bağlı gerilim elde edilir. Siyah ve Beyaz renk algılayan sensörümüz çizgi izleyen ve sumo robotlarda kullanılmaktadır. Piyasadaki diğer sensörler de aynı mantıkla çalışmaktadır.


LED bu ışığın şiddetini ölçer. Kızılötesi LED’den çıkan ışın yüzeye çarpar ve toplayıcı LED’e gelir. Yüzeyin siyah veya beyaz olması yansıyan ışığın şiddetini değiştirir. Dirençler: 3ohm’luk direnç 1watt lık olursa iyi olur(150W hacimce diğer 3dan büyüktür). Robot devrelerinde genellikle 5v kullanıldığı için bu yönden artısı olan bir devredir.


Arduino, PIC ve diğer kontrol kartları ile kullanılabilir. Temel bir proje olan çizgi izleyen’de ana devre,motor sürücü devresi ve cnydevresi olmak üzere üç devre oluşturacağız. Beyaz yüzey oldukça yansıtıcı, siyah yüzey de oldukça soğurucu bir yüzeydir. Bu CNY devresi ile çizgi izleyen robotunuzu tamamlamış olacaksınız. Genelde çizgi izleyen robotlar için kullanılan bu sensörlerde içinde bir IR LED ve bir tranzistör bulunmaktadır.


Cnymodelleri, cnymarkaları, seçenekleri, özellikleri ve en uygun fiyatları n11. Optik Anahtar, Yansıtıcı, Fototransistör Çıkış, Transistör Çıkışlı Yansıtıcı Optik Sensör. Veri Dosyaları (Datasheets).


LCD TV, LAPTOP, LCD MONİTOR, GERİ AYDINLATMA TAMİRİNDE KULLANILIR. Devredeki cnyüzerine parmağı koyduğunuzda kalp ritmine göre led yanıp sönmeye başlıyor. Dijital kumbara projesine ait devre şeması şekil 8’de görülüyor. Sensörlerden her biri için şekil 4’de verilen algılama devresi kullanılıyor. LDR Işık Kontrol Devresi K-Hazır Kit.


Mono Anfi (WATT) K-Hazır Kit. Yaklaşım Sensörü (Pır Dedektör) K-Hazır Kit. Stoğumuzdan aynı gün gönderim. Hızlı çizgi izleyen robot sensör devresi üzerinde bir adet 74HCSchmitt Triger bulunmaktadır.


Bisikletle giderken lcd ekrandan hızımızı ve devir sayısını gösteren bir uygulama yapacağız. Hızımızı ölçmek için tekerleğin dönüş hızını bilmemiz gerekecek. Bunu öğrenmek için de manyetik anahtardan faydalanacağız.


Lise zamanımda çizgi izleyen robot devresi yapmıştım aylık bir emeğin sonucunda kendi çabalarımla bir yardım almadan ortaya çıkardım. Devrede L2motor kontrol ve mikrodenetleyici olarak pic16f84a kullandım. Devre şemalarını ayrı ayrı kartlara oluşturdum.


Pic Devresi (Tek Katman) 2. Motor Sürücü Devresi (Cift Katman – Atlama) 3. Sensör Devresi (Cift Katman – Atlama) analog, dijital sensör girişi vardır. Sharp sensörlerinizi ise analog bacaklardan kullanabilirsiniz. Vcc hattına gidecek, kolaylık olsun diye çapraz bağladık. Mini sumo robot devresi epoksi baskı devre kartı üzerine hazırlanmış ve lehimleme işlemi elde yapılmıştır.


Cny70 devresi

Devre üzerinde lehim maskesi (yeşil boya) bulunmamaktadır. CNY Renk Algılama Sensörü ile siyah ve beyazı ayırt edebilen bir devre yapıyoruz devremiz beyaz dışında gördüğü herşeyi siyah olarak algılıyor ve tepki veriyor led yerine çeşitli devre elemanları eklenmek suretiyle değişik amaçlar için kullanılabilir. SINIF ELEKTRİK TESİSATÇILIĞI ELEKTRİK TESİSAT BİLGİSİ 0. LED yakıp söndürmede kullanılan en temel devre elemanı push buton ile ilk uygulamanızı yapın ! Kod Paylaşım ve Soru Cevap Alanı - Genel Elektrik-Elektronik - ücretsiz yürüyen ban cny, siyah kutu - neden çalışmıyor! Hobi, Le Pic ve Atmel Devresi No comments. Sumo robotun rakip algılama sensörleri önde iki adet yanlarda ise birer adet olacak şekilde yerleştirilmiştir.


Pilin şarj voltajını gösterir. Tam şarj olduğunda şarjı keser. Dakikadaki nabız atım sayısını segment displayde gösterir. PIC16F877A ile yapılmıştır. TL Vergiler Hariç: 1500TL.


Cny70 devresi

Buton Bounce engellemek için RC devresi ve entegre ile önlem alınmıştır. FPGA ve mikroişlemci için uy. Mini Sumo veya Çizgi İzleyen Robot Devresi – Tugay Arslan. MİKRODENETLEYİCİ TEMELLİ PARMAK UCUNDAN NABIZ ÖLÇER DEVRESİ TASARIMI.


Bu sensörde ledin üzerinden geçen akımı sınırlamak için bir direnç ve transistorün doyum sınırını belirlemek içinde başka bir direnç kullanırız. Morötesi ışınımı algılamak için kullanılırlar. Yapacağımız uygulamada sensörümüz rengi algılayarak rgb ledimizi aynı renkte yakacak.


Tanımı ve Çalışma Prensibi: Çizgi izleyen robot, adından da anlaşıldığı üzere, renk farkından faydalanarak bir çizgiyi takip eden robot çeşididir. Bu robot, endüstriyel alanlarda çok faydalı olabilecek bir robottur. Eğer sürekli bir yerden diğer bir yere mal götürülüyorsa, bu işi otonom olarak bir robota yaptırmak hem işleri hızlandıracak hem de ihtiyaç duyulan.


Arduino ile renk algılama projemize başlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar