13 Haziran 2019 Perşembe

Izalasyon trafosu

Izalasyon trafosu

Bu tip trafolar elektrik çarpmasını engellemek ve şebekede oluşacak problemlerin cihazlara olan etkisini en az seviyeye indirmek için kullanılır. Primer ve Sekonder sargıları arasında yalıtım olduğu için, insanların çarpılma riskinin olduğu yerlerde özellikle izolasyon trafosu kullanılır. Normalde faz ucunu tutup toprağa temas ederseniz mefta olursunuz.


Ama izole trafo olan sistemlerde güvendesnizdir. Genelde Nemli yerlerde kullanılır. Elektrik her zaman doğduğu yere döner. Bu mantıkla izole trafoda çevrilen enerjinin dönebileceği tek nokta nötr hattı olduğuna göre.


Izolasyon Trafoları, nötr noktası olmayan bir şebekede nötr noktası elde etmek için de kullanılabilmektedir. VA tedarikçisi bulunmaktadır ve bunların büyük bir kısmı East Asia içindedir. Frekans değiştirme özellikleri yoktur. Bu sayede oda içerisinde dolaşan kaçak akım mA’ler seviyesinden µA’ler seviyesine çekilir. Ayrıca ilk faz-toprak kısa devresinde elektrik kesintisi yaşanmayacak olması bir diğer avantajdır.


Izalasyon trafosu

Kompanzasyon sisteminde AKIM TRAFOSU , ŞÖNT REAKTÖR, HARMONİK FiLTRE, KUMANDA ve İZOLASYON TRAFOSU ürün gruplarında çalışanı ve AR-GE ‘si ile sektörün öncü firmalarından biridir. Tip Trafo: Şebeke ile yükün birbirinden yalıtılması amacıyla kullanılır. Herhangi bir vibrasyon üretmediği için lastik vibrasyon takozlarına da ihtiyaç duymaz. Trifaze izole trafo diğer adıyla trifaze yalıtım trafosu galvanik izolasyon amaçlı kullanılır.


Trifaze transformatör tamamen kuru tip olup trafo yağı barındırmaz. Bu yüzden sistemlerde kullanılacak izolasyon trafosu , makinenin güç ihtiyacı ile sınırlı yapılır. Sistemlerde güç devresi diye olarak adlandırılan ve işin yapıldığı kısımlarda güç ihtiyacının fazla olması kullanılacak izolasyon trafosunun da güçlü seçilmesini gerektirir. Transformatör lerimizde silisyum karışımlı sac kullanılıp sarımlarda Hsınıfı emaye kaplamalı bakır teller kullanılmıştır.


Sac ile sargılar arası izolasyon maddesiyle korunarak yüksek gerilimlerde risk önlenmiştir. Trafo larımız iki kez vernik işlemine tabi tutularak fırınlanır. TSE ve CE kalite belgelerine sahiptir. Tureng Dictionary and Translation Ltd.


Kategorilere ayrılmış milyondan fazla sözcük ve sözcükleri farklı aksanlarda dinleme seçeneği. Trafosu Aküler Aksesuarlar Özel Güç Çözümleri. Mikroişlemci yardımı ile TRICKLE, TAMPON ve BOOST şarj olarak ayrı şarj yöntemi ile şarj edilerek optimum şarj elde edilir.


Eta Transformatör Yeni Web Sitesi. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek, ürünlerimiz ve hzimetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiler sunabilmek adına internet sitemizi yeniledik. Emniyet- Izolasyon Transformatörleri, insan sağlığının ön planda olduğu uygulamalar için tasarlanmış özel transformatörlerdir. Birincil özelliği sargılar ve nüve arasındaki yüksek izolasyon bariyeridir. MEGER Testi Neden Yapılır?


Kablo İzolasyon Testi Nedir? Sargılar arası ve sargı gövde arasına uygulanan yüksek izolasyon takviyesi ile imal edilirler. Marin izolasyon trafo imalat örnekleri. Tekne, yat ve gemi tipi sahil izolasyon trafolarını uygun fiyatlara firmamızdan temin edebilirsiniz. Hem sahil izolasyonu hem aydınlatma trafosu olarak 5kVA den 500kVA güce kadar marin tipi izolasyon trafosunu imal edebiliyoruz.


Transformatörleri Kontrol Panosu Transformatörleri Medikal İzolasyon Transformatörleri Toroid Transformatörler Trifaze Transformatörler UI Tipi İzolasyon Transformatörleri. Yük ve şebeke birbirinden yalıtılacağı zaman bu mekanizma kullanılır. Manyetik gürültülerin yüke yansımasını engelleme amaçlı kullanılır.


Benzer bir amaçta olduğu görülebilir. Multimetreyi elinize alıp kısa devre testinde devrenin izole iki kısmındaki toprak uçlarına değdirdiğinizde bir ses duyamazsınız. Bunun yanı sıra elektriğin ve akımın varlığından yalıtılmış bir ortamın da yaratılması gerekebilir.


Izalasyon trafosu

Tüm bunlar içinse izolasyon trafosu kullanılmaktadır. Yüksek iskonto ve özel fiyatlardan ilk Siz Haberdar Olun. Sekonder ile primer gerilimleri arasındaki faz farkı ortalama olarak 0° olan bir trafodur. Gerilim trafosu devreye parelel olarak bağlanır.


Volttan daha büyük gerilimleri ölçmek için kullanılır. Konu açılmışken, izolasyon trafosu ile ilgili ben de bir tecrubemi paylaşayım, aslında ototrafo olduğu için izolasyon trafosu sayılmaz ama olsun. Artırılmış izolasyon İzolasyon trafoları giriş ile çıkış sargıları arasında takviye edilmiş izolasyon sağlamaktadır.


Teknemiz için uygun çıkış gücüne sahip izalosyon trafosu bulamadık. Bulduk vaadettiği değerleri veremedi. Buna ek olarak ülkemizde hangi çıkış hattında hata olduğunu tespit etmek amacıyla : 1. Kullanılarak Hava Değişim Saatte 6-Arasında Değişmelidir. Odası Havası Çok Önemlidir.


Dışarı Atılan Hava Hveya HFiltrelerinden Geçirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar