7 Ağustos 2015 Cuma

Arduino ile çizgi izleyen robot

Arduino ile çizgi izleyen robot

Merhaba sezgin bey bi proje için çizgi izleyen robot kullanıyoruz. Rev için bu kodların hangi kısımlarında değişiklik yapmalıyız. PID hakkında pek bilgimiz olmadığından nasıl değiştireceğimizi bilemedik. Yada başka bir motor sürücümü satın almalıyız. Endüstriyel sektörde de çizgi izleyen robot mantığında robotlar bulunmakta fakat biz bu yazımızda hobi amaçlı çizgi izleyen robotları inceleyeceğiz.


Arduino ile çizgi izleyen robot

Programlanacak mikro denetleyici üzerinde taşıyan kart. USB portu sayesinde bilgisayara bağlanarak programlanabilmektedir. Bu yazımızda kanallı çizgi izleme sensörü ile çizgi izleyen robot yapacağız. Tasarım ve ağırlık açısından diğer örneklerinden ayrılan bu çizgi izleyen robot kendi klasmanında rakipsiz sayılabilir. Piyasada hazır satın alabileceğiniz çizgi izleyenler hem tasarım olarak sizi yansıtmayacak hemde bazı rakiplerinizle aynı koşullarda yarışıyor olacaksınız.


Ama bu çizgi izleyen robot ile. Ayrıca açık kaynak kodlu bir kütüphaneye sahip olması da geliştiriciler için önemlidir. Merhaba arkadaşlar, Bu yazımda sizlere basit bir çizgi izleyen robot yapımını anlatacağım. Montajlı alırsanız hemen çalıştırabilirsiniz. Açıkçası çizgi izleyen robot yapımında servo motor kullanmak hiç iyi bir fikir değil.


Robotik Malzeme Satış Eviniz. Aracın yönlenmesini önden servolarla yapmak yerine, arka tekerleklerin diferansiyel sistemle kumanda edilmesi çok daha kullanışlı. Proje ödevleri, robotik eğitimleri ve bilim fuarları için kullanabileceğiniz ekonomik ve kullanışlı sensörlü çizgi izleyen robot kitidir.


Videoda kullanılan ko devre şeması ve sorularınız için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. Hata ayıklama sistemi ile hızı arttırılmıştır. Motorlar : 3rpm micro dc. ARDUİNO İLE ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT. CNYve 74HCkullanılarak sensörün yapılması.


Projemizi aşamada gerçekleştirdik. Qtr8rc üzerinde tane alıcı verici bulunmaktadır. Fakat sensör de ard arda olmalı ki aksi halde aradaki boş sensörler çizgiyi takip etmeyeceğinden robotunuz çizgi. Bu yol iki zıt renkten oluşmalıdır.


Buna örnek olarak siyah zemin üzerinde beyaz veya beyaz zemin üzerinde siyah renkte çizgi örnek gösterilebilir. Hızlı çizgi izleyen robot projeleriniz için uygundur, gövde üzerine motor, sensör, pil, arduino , ve tüm elektronik ekipmanlarınızı rahatlıkla bağlayabilirsiniz. Kullanılan malzemelere göre 1TL ile 6TL arasında maliyetler değişebilmektedir. Kitlerimizi İnceleyiniz ! Bu kartları kendim yapıyorum. Hazır olarak sadece arduino kullanıyorum.


Amperlik kendi içinde korumaları olan bir motor sürücü devresidir. Zaman Ayarlı Koku Ünitesi. Genel olarak robot yapımı ile alakalı detaylı. Tekli kızılötesi cnyarduino.


Herhangi bir elektorink bilgiye sahip olmadan bu set ile çizgi izleyen araba yapmanız mümkün. Bu kitin üzerinde çizgiyi izlemesini sağlayan sensörler bulunmaktadır. Bu sensörlerin adet algılayıcısı vardır. Ondokuzmayıs Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh. Arduino yaygınlaşan bir platform.


Bu projeyi başka bir sitede gördüm. Ayrıntılı bir anlatım olmayacak. Kodları ve devre şeması gönderilecektir. Siyah ve beyaz zemin olarak kod üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Beyaz zemin üzerinde siyah veya siyah zemin üzerinde beyaz çizgi izleyebilen robotumuz.


Aksi takdirde Beyaz zemin siyah çizgi için uygun kod gönderilecektir… Ürün için iletişime geçiniz. Teslimat Bilgisi: Ücretsiz Kargo En geç Şubat Pazartesi günü kargoya verilir. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir.


Arkadaşlar merhaba, ilk çizgi izleyen robotumuz olan v1. Bu uygulamada beyaz zemin üzerine çizilmiş siyah çizgiyi takip eden bir robot yaptık. Telefon numarasının gösterilmesi sırasında bir sorun oluştu.


Numarayı Göster linkine tıklayarak tekrar deneyebilirsiniz. Siyah gördüklerinde 5v yani HIGH durumuna düşerler. Bu bilgiden yararlanılarak beyaz çizgi en fazla sensör boyunu kapladığı için den ya kadar olan sensörlerin tek tek ,ikişer ikişer ve üçer üçer beyaz görme koşulunu sağlayan if.


Arduino ile çizgi izleyen robot

Hoşgeldiniz, Picproje Elektronik Sitesi. Belki pid de bi sıkıntı vardır bilemiyorum. Elimizde olan servolu robot kol için farklı joystick modül ile sistemi kontrol edebiliriz.


Hazırlayan: Tuna BULUT – Çizgi izleyen robot bir çok kişinin uyguladığı bir proje ve hala güncelliğini koruyor mekanik, elektronik, yazılım bir çok bölümde başlangıç için örnek proje. Tüm robot yarışmaları, proje ödevleri, robotik ve arduino eğitimleri için vazgeçilmez bir robot kitidir. Ulusal ve Uluslararası robot yarışmalarına uygun program desteği verilmektedir, kitimizi alan herkese ücretsiz olarak yarışmalara katılabileceğiniz yazılımlar verilecektir.


Merhaba çizgi izleyen robot sevenler,nasıl yapılacağını merak edenler, robot malzemeleri almak isteyenler,hızlı çizgi izleyen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar