19 Ağustos 2015 Çarşamba

Hava akış metre temizliği

Hava Debimetresi l Atmosferik Araçların Can Damarı! Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Özel mesajlasamaz. Bir sıkıntı olmamasına rağmen temizlik sonrası ara hızlanmada ve performansta artış ve motor sesinde azalma gözlemledim. Hava Kütle Ölçer yada debimetre olarak adlandırılan sensörün görevi ve çalışma ilkesini anlatan bir çalışmadır.


O malzemenin bulunamaması durumunda da yukarıda yazdığım işlem yapılabilir. Sıcak–film hava debimetresi ölçeri termik bir akışmetredir. Sıcaklık sensörü ile akışmetre elemanı ayrı ayrı yerleştirilmişlerdir. Hava debimetresi iki vida ile manifold girişine monte edilmiştir.


Sensör vidaları mutlaka sıkılı olmalıdır. Her bir sensör elemanı fabrika tarafından ayrı ayrı kalibre edilmiştir. Turbolu araçlarda hava akış metre olarak, atmosferik araçlarda emme manifold basınç sensörü olarak bulunuyor genelde. Atmosferik araçlarda rolanti motoru, map veya maf sensörü ve boğaz kelebeği lüsü temizlenir. Benim Ustam Toyota Yetkili Servisten ayrılma.


Biz denedik temizlik yapıldıktan sonraki 10. MAF sensörünü temizletmeyin dedi. Kesinlikle ben de öyle düşünüyordum. Ta ki kendi başıma gelene kadar.


Hava Akış Metresi Temizliği Yaptıran Var mı? Balata spreyi ile temizlemiş tanıdığım kişiler var. Yorumu Gönder Düzgün bir dille yazılmayan, küfür ya da hakaret içeren yorumlar yayımlanmaz. Hava akış sensörü temizliği nasıl yapılır? Motor soğukken gaz yememe olayı emme manifoldundaki hava sıcaklık sensöründen de olabilir.


Diagnoza sensörler konusunda güvenmeyin fazla Bahsi gecen sensörlerin tesisatını ve soketlerini kontrol edin aşınma oksidasyon varsa ondan yapabilir. Akışmetre en sona bırakılması gereken ihtimal ve temizliği tamiri mümkün değil. Arıza kodu veriyorsa değişim zamanı gelmiş olabilir. Bende bir adet sıfır ürün var lazım olursa onu size sıfır orjinal 1tl. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.


Motordaki ıslaklık far yıkamadan kaynaklanıyor. Reactions: Domestos, Oğuzhan ve ezmocesteri. Veya bu servislerden birisi ile giriş yapın.


Arkadaşlar aracım 3mazda familiasıralı sitem lpg mevcut araç benzinde çalışıyor gaza geçene kadar hareket edemiyorum hareket etmek istediğimde araç boğuluyır gaz yemiyor motor kaputundan küçük patlama sesleri geliyor bir çok ustaya gösterdim hava akış metre olabilir diyorlar kesin değil bulamıyorlar neden olabilir. Hava filtresinden sonra, emme manifolduna kadar olan yol üzerinde bulunur, motora giren havanın kütlesini ölçerek EKÜ ye bildirir. Genellikle hava akış metre ile manifolta kadar olan hava hortumunda yırtık, çatlak hava kaçağı yada girişi olabilecek bölğeler var ise, hava akış metre sağlam olsa bile arızalı gibi belirtiler ortaya çıkarabilir. Adı üstünde balata temizleme spreyi.


Parçanın sprey temizliği işe yaramadı. Dolayısıyla değiştirmem gerekiyor da. Hayırlı olsun aracınız, aynı araçtan bende de var.


Ancak benimki 100lük, sizin araçta aynı araçlardan mı? Merhaba arkadaşlar, aynı sorunlar bendede vardı hatta daha beteri örnegin vites değişimlerinde stop etme yada edecek kadar devrin düşmesi, rolanti dalgalanmaları gibi. Bogaz kelebeği , hava akışmetre ve oksijen sensörü temizliği yaptırdım ve hepsi düzeldi fakattt bu kezde çekiş fena düştü, araba gaz yemez, titreyerek. Basınçlı hava akıimetrende soruna neden olabilir. Benım aracımda sizinkinden, ben aracı ilk aldığımda temizlettirmiştim.


Benzinli ve dizel motorların hava kütle ölçme mekanizmaları içerisindeki hassas parçaların, örneğin ısıtma tellerinin ve sensörlerinin hızlı ve etkili temizliği için özel geliştirilmiş aktif temizleme sıvısıdır. Eğer bu sitemizi ilk ziyaretiniz ise kayıt ol linkine tıklayarak kayıt yaptırabilir ve sitemizin tüm özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Yani özetle akışmetre motora giden hava miktarını ölçüp aracın beynine haber iletir.


Beyin de bu havaya orantılı olarak motora yakıt gönderir. Zamanla tortulardan tozlanmadan dolayı pislenmekte sorun çıkartmakta. Temizliği için özel bir sprey üretildiğini okudum bir yazıda ama kesin çözüm için yenisini almanız gerekli. Araç ilk çalıştığında aşağıdaki gibi rölanti de hafif dalgalanma ve ilk - sn sarsıntılı çalışıyor. Sonra motor hafif ısınınca herşey normale dönüyor.


Debimetre ( hava akış metre ) Fiat Türkiye Kullanıcı Forum Sitemize hoşgeldiniz. Genel Tanım CRC Air Sensor Clean günümüz enjeksiyonlu motorlarda kullanılan hava akış sensorlerinin performansını ve güvenilirliğini yeniler ve iyileştirir. Burada özel temizleyici kullanılmış. Maf sensörü temizliği fotoğrafta görülüyor. Ben iptal edeni duymadım ve hava akışmetre iptali de aracın performansını, çekişini ve yakıt tüketimini olumsuz etkileyeceğinden tavsiye de etmem.


Hava akış metre temizliği

MAF Sensörü Nasıl İptal Edilir? Fiyat : 59TL 59TL Fiyat : 59TL Tweet. Servis nerden biliyormuş yazılım olduğunu ve madem bu kadar eminler yazılım olduğuna siz neden şüphedesiniz?


Neyse servisin bu tarz tutumunu geçelim. Araçta kullandığınız hava filtresi orjinalmi yoksa farklı bir filtremi kullanıyorsunuz (açık,kutu içi, yağlı, yağsız vs)?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar