5 Ağustos 2015 Çarşamba

Kompanzasyon kademeleri

Kompanzasyon kademeleri

W gücündeki bir tesisin ilk cos’si 0. Bu durumda sistemin aktif gücünün bilinmesi gereklidir. Faz farkının oluşması demek bir anlamda reaktif güç oluşması demektir. Bu paralel rezonans anında yükselen harmonik seviyelerinin reaktif güç ceza bedeline olan etkisi açıklanacaktır.


Kompanzasyonda kullanılacak malzemelerin seçim listesi. Bu giriş anahtarı arada bir hat olması durumunda bu hattı koruyacak şekilde korumalı tip şalter seçilmelidir. Aynı zamanda tüm kompanzasyon kademeleri devredeyken de bu şalterin gereksiz açma yapmadan devrede kalması gerekmektedir. GİRİŞ: İyi bir kompanzasyon yapabilmenin iki önemli koşulu gereken kondansatör gücünün dikkatli saptanması ve kondansatör adımları ile akım trafosunun doğru seçimidir.


Aşağıda bu değerlerin doğru seçimi için pratik bir yöntem bir örnek ile açıklanmıştır. SABİT KOMPANZASYON HESABI. Trafomuz her zaman yükte çalışmayabilir. Boşta çalışma durumu dagöze alınmalıdır. Trafo gücünün ile arası herhangi bir değer alınabilir.


Kompanzasyon kademeleri

Smart SVC sistemi, kondansatör kademeleri ile yapılan klasik kompanzasyon sistemlerinin, kapasitif karakteristikli yüklerin ve hızlı değişen reaktif yüklerin yaygınlaştığı günümüz işletmelerine tam cevap verememesi üzerine geliştirilmiş yeni bir sistemdir. Tam kompanzasyon yapabilmek için çok sayıda monofaze kademe kullanılması 2. Reaktif güç kontrol rölelerinin saniyenin altında cevap verememesi 4. Sistemimizin durumunu sanki kompanzasyon sistemini kapatıp ve işletmedeki tüm seneryo ları (çalışmaları) yapıp kayıtlar üzerinden kademeleri belirleminizi cihaz sürekli yapıyor. Röle her bir kademede bulunan kondansatör gücünü bilerek, sadece ihtiyaç duyulan kademeleri devreye alır ve çıkartır. Bu şekilde reaktif güç ihtiyacı. Enerjilerin detaylı analizi.


Aylık, haftalık, günlük, anlık enerji oranlarını izleyebilme. Grup Arge, yılı aşkın bir süredir kompanzasyon ve enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapmış, bu doğrultuda. Uygulama sonrasında, sayaçtan ve röleden. Her bir modülde veya kademe olabilir. Bu sayede reaktif güç ihtiyacı hızlı ve en az varyasyon ile karşılanmış olur.


Mekanik yapıda boya kullanılacaksa, statik boya kullanılmalıdır. SVC çıkışlarını kullanarak sisteme alçak gerilim tarafında çözüm üretmektedir. Cihazda faz nötr’ lü gerilim girişi, şebeke ve yük kademeleri için ayrı akım girişleri, RS-4haber-leşme portu bulunur.


Smart SVC – OG kompanzasyon rölesi bu problemi çözmek için sahalarda elde edilen tecrübe ve uzun uğraşlar sonucunda geliştirilmiştir. OG rölesi, akım bilgisini orta gerilim tarafında bulunan yada yeni takılacak adet akım trafoları üzerinden alır. Bu ölçüm sonucunda röle hem mevcut kademeleri hem de SVC. Devredeki tüm endüktif yükler çıkarıldığında röle tüm kademeleri devreden çıkarmalıdır.


Kompanzasyon kademeleri

Aksi halde ya röle arızalıdır yada akım trafo uçları ters bağlanmıştır. Endüktif şönt kompanzasyon ülkemizde 1ve 3kV’luk sistemlerde kullanılmaktadır. Burada bir ana noktanın gözden kaçırılmaması gerekmektedir. Bu da güç sistemlerinde gerilim kontrolünün ilk etapta generatörrler ve transformatör kademeleri ile yapılması gerektiğidir.


Güç akış grafiği yardımı ile işletmenin analizi kolaylıkla yapılabilir. Reaktör ihtiyaçlarını ayrıca, kondansatörlerde olduğu gibi tavsiyeler menüsünde tavsiye eder. Siz sadece tavsiyeler ekranına bakarak sisteminizin reaktör ihtiyacı var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Reaktif enerji, Grup Arge tarafından geliştirilen Smart SVC yeni nesil kompanzasyon sistemi sayesinde işletmeler için bir sorun olmaktan çıkmaktadır. Kademeler dizilirken en fazla kademe sayısında, ama en hassas kompanzasyon için şu yöntem izlenmelidir.


Endüktif yükler (transformatörler, balastlar, motorlar vs) manyetik alanın oluşması için reaktif güçe ihtiyaç duyarlar. Günümüzde, elektrik projelerinin hazırlanmasında ve çiziminde çeşitli. Birkaç denemeden sonra bulabilir. Cihaz otomatik baðlantý iþlemini tamamlayamaz ise kademeleri ölçme iþlemi yapýlmamalýdýr. REMO-Q, kondansatör kademeleri ve sönt reaktörleri otomatik olarak kontrol ederek, reaktif.


Test Sonuçları Hazırlanan kompanzasyon sistemini test etmek amacı ile test düzeneği üzerinde deneysel çalışmalar yapılmıştır. Cihaz, sırayla kademeleri devreye alıp çıkararak kondansatör güçlerini ve bağlı olduğu olduğu fazları belirlemeye çalışır. Kondansatörler üzerinde deşarj dirençleri var mı? Mevcut panodaki kondansatör gücü hesaplanan kondansatör miktarından düşülerek yeni panoya ilave yapılacaktır.


Yeni panoda sadece gurup sayısı azaltılacaktır. Görünen Gücün İrdelenmesi. Yazan: İrfan Arabacı Düzenleyen: İrfan Arabacı, Hasan Mersin B. Kademeleri isterseniz bütün olarak, isterseniz tek tek seçebilirsiniz. Otomatik öğrenme fonksiyonu sayesinde kurulumu ve. Kurulum baarıyla sonuçlanınca cihaz normal çalıma konumuna geçecektir.


Harmonik filtreli kompanzasyon sistemi, statik anahtarlar kullanan, alçak gerilim için gerçek zamanlı reaktif güç kompanzasyon sistemidir. Daha sonra hesapla dediğimiz zaman program otomatik olarak gerekli kademeleri size listeleyecektir. Yine isterseniz işletmedeki mevcut kademeleri programa girip bu kademelere ek olarak işletmeye hangi kademelerin eklenmesi gerektiğini de görebilirsiniz. Alçak gerilim şebeke kalitesi ürünleri Alçak gerilim güç kondansatörleri Sabit kompanzasyon kademeleri Kasa tipi.


Xkademesinde herhangi kompanzasyon ayarı sözkonusu değildir. Kalibrasyon için prob, osiloskop üzerindeki CAL yazan terminale bağlanır. Ekranda birkaç peryot kare dalga görünecek şekilde gerilim ve zaman kademe ayarları yapılır. Yeni nesil kompanzasyon cihazıdır.


Smart SVC sadece kondansatör ve reaktör kademeleri ile sisteme cevap vermekle kalmaz, aynı zamanda endüktif yük sağlayan úönt reaktörlerini, güçlerini ayarlayarak, devreye alır. Mikrodizayn Reaktif Güç Kontrol Rölesi (PFR 12-C),deneyimli Ar-Ge grubumuz tarafından tasarlanmış olan, endüstrinin günümüzde karşılaşılan sorun ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklerle donatılmış, ileri teknolojili yeni nesil bir kompanzasyon rölesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar