23 Aralık 2015 Çarşamba

Arduino röle

Bu sistemi yapabilmek için röle kullanmanız gerekecek. Bu yazımda size ARDUINO projelerinizde verileri kaydetmekte yardımcı olacak EEPROM kullanmayı açıklamak istiyorum. Her tip ARDUINO işlemcisinin içinde değişik ebatlarda EEPROM tipi bellek vardır.


Arduino röle

Bu belleğin özelliği ARDUINO kapatıldığı zaman bellek içeriklerinin silinmemesidir. Haydi, önce arduino uno ile LED yakmayı öğren. Evet, her şey bir LED yakma ile başlar ve hayalinizdeki projeyi yapmaya doğru adım adım gider. Başka bir röle ile de elektrik kesilmesi durumunda LED. Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle koridorlarda merdivenlerde çokça gördüğünüz harekete duyarlı lamba yapacağız.


Bu devrede rölenin NC (Normalde Kapalı) ucuna bir LED bağladım. Volt ile kontrol edilebilen hazır röle kartıdır. Karşılaştırma listesine ekle. M3X20mm YSB Yıldız başlı silindirik metrik vida Adet.


Arduino röle

Röle nedir Röle , elektromanyetik çalışan bir devre elemanıdır. Yani üzerinden akım geçtiğinde başka bir elektrik devresinin açılıp kapanmasını sağlayan bir elektriksel anahtardır. Bu anahtar bir elektromıknatıs tarafından kontrol edilir.


Bobin kısmı rölenin giriş kısmıdır. Kodumuzu güncelleyeliKodumuzu çalıştırdıktan sonra röle ledi yakıp söndürdükten sonra led devreye girecektir. Bu şekilde yapacağınız çalışmalar sonrası röle kullanımını daha iyi anlamış olacaksınız. Tabi bunun yerine uygulamlarınızda daha pratik bir çözüm arıyorsanız röle kartı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Kodda herhangi bir değişiklik yapmana gerek yok. Open-source electronic prototyping platform enabling users to create interactive electronic objects. Bu ürünün uygulama alanları oldukça geniştir.


Yerel ağ veya internet üzerinden android işletim sistemli telefon ile arduino nano röle kontrolü yapabilir çeşitli cihazları açıp-kapatabilirsiniz ortamın sıcaklık, nem değerlerini uygulamada görebilirsiniz. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Arduino çıkışına bir röle devresi yapman yeterli. Switch buton ile kontrolünü sağlamak istiyorum ama devre şemasını bulamadım.


Teslimat Hizmetini Keşfedin. Röle , düşük akımlar kullanarak yüksek akım çeken cihazları anahtarlamada kullanılan devre elemanıdır. Oldukça basit bir çalışma prensibine sahiptirler. Favori Listenize en fazla 6ürün ekleyebilirsiniz. Herkese selam , bir çok arkadaş menü tarzında bir şey olsun ve onun üzerinden ayarlanan zaman aralıklarında röle çektirmek , sulama motoru gibi gibi bir proje istiyor.


Kısaca belirlenen zaman aralıklarında çıkış almak istiyor. Elimizde motor sürücü bulunmadığı taktirde motor sürmenin farklı bir yöntemide röle kullanmaktır. Devre Kurulumunu yukarıda gördüğümüz gibi yaparsak sıkıntısız bir şekilde çalışacaktır. Direçler elimde 1K olduğu için onları kullandım daha düşüklerini de kullanabilirsiniz.


Bu projemizde de daha önce uyguladığım bir mutfak dolabı aydınlatma otomasyonunu paylaşacağım. Ama projerimizde dc motorları da iki yönlü olarak yani ileri ve geri olarak kullanıcağımız zaman tek röle ile süremeyiz. Lambanın çift kanallı olan kablodan herhangi birinin kesilerek uçlarının bir röleye bağlanıp röle üzerinden aktarmalı olarak kontrol edilmesi gerçekleştirilir. Bu devre ile butona basıldığında lambayı yakmayı tekrar basıldığında ise söndürmeyi amaçlıyoruz. Le Buton, LDR, Röle , Buzzer, DC Motor, Servo Motorlar ile kontrol, Toprak Nem Sensörü, Mesafe Sensörü (HC-SR04), Sıcaklık Sensörü (LM35) ve LCD ekran kullanımları öğreneceğimiz temel konulardır.


V pini için mA limiti vardır. V röle kartıyla büyük akım ile çeşitli aletleri ve diğer ekipmanları kontrol etmek mümkündür. Siparişlerim Günün Fırsatlar. Terminalden değerini gönderince arduino üzerindeki LED i yakacağız ve göndererek LED i söndüreceğiz.


Tabi daha kompleks devreler yapabilir. Bluetooth ile RC araç kontrol edebilir, veri gönderip alacağımız için uzaktan sensör değerleri okuyabilir bir çok farklı kompleks devreler kurabilirsiniz. Eğer yukarıda bahsettiğim gibi akıllı bir ev sistemi tasarlamak istiyorsanız röle kullanmanız kaçınılmaz olacaktır.


Bu modülde giriş için üç pin mevcut: VCC, GN IN pinleri. VCC ve GND pinleri 5V enerjinin verildiği pinlerdir. Röle kartı çıkışında AC veya DC gerilim anahtarlanabilmektedir. Böylece tetikleme durumunda kısa devre veya tetikleme durumunda açık devre olması istenilen durumlarda kullanılabilir. Rölenin NC, NO ve COM bacakları dışarı alınmıştır.


Arduino röle

ARDUİNO ZAMAN AYARLI TEKLİ RÖLE KARTI” için yorum yapan ilk kişi siz olun Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Yani Röle üzerinden çok küçükte olsa bir akım geçtiği zaman çalışan elektromanyetik bir devre elemanıdır.


TL Vergiler Hariç: 268TL. NO ucundan ise kapı otomatiğine gidiyor. Kapı otomatiği bağlı değilken sorun yok röle tetikleniyor ve normal çalışma devam ediyor.


Arduino röle

Ancak kapı otomatiği bağlı iken röle tetiklenince arduino resetleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar