22 Ağustos 2016 Pazartesi

Akıllı ev sistemleri nedir

Akıllı ev sistemleri nedir

Garaj kapısını açıp kapatan sistemler , alarm sistemleri , kahve makinesi zamanlayıcı gibi sistemler akıllı ev sistemlerinin basit örneklerindendir. Bununla birlikte, ev otomasyonu ve akıllı evlerden bahsederken, yetenek ve örnekler daha ileri seviyelere gidiyor. Bu sistem , evlerde hem büyük bir konfor, hem de güvenlik sağlar.


Son teknoloji ev otomasyonunun diğer ana özelliği uzaktan izleme ve erişimdir. Bir süreliğine sınırlı sayıda tek yönlü uzaktan izleme mümkün olsa da, akıllı telefonlar ve tabletlerdeki yükselişimiz, biz uzaktayken ev ağlarımıza gerçekten bağlanma yeteneğimiz oldu. Akıllı Ev Otomasyonu Nedir ? Aşağıda gördüğünüz bilgisayar evinizi programlamak ve evinizi kontrol etmek için ihtiyacınız olan tek şey bu dokunmaktik ekrandadır.


Ve artık gördüğünüz bu dokunmatik ekran sayesinde programlanıp kontrol edilebilir. Bildiğiniz akıllı evlerden farkı ise bir sistem olmasıdır. Günlük yaşantımızda kullandığım birçok elektronik alet ve gereçlerin “ akıllı ” hale gelmesinin ardından, en iyi yatırım unsurlarından birisi olan evlerde bu teknolojiden nasibini alıyor. Evinizde kontrol edebildiğiniz tüm sistemleri yat, ofis, otel, tekne gibi mekanlarda da kullanabilirsiniz.


Akıllı ev sistemleri nedir

Güvenlik Sistemleri Nedir sorusunun birden fazla cevabı olabilir. Otomasyon çeşitlerinden biri olan ve tüm bu kontrolleri sağlayan otomasyon sayesinde bizlere sunulduğu evlere akıllı ev denir. Tüketicilerin ev tercihindeki en temel kriterlerden bir tanesinin de güvenlik sistemleri gelişmiş olan evler veya herhangi bir güvenlik eklentisi olmadan da yaşanabilecek mahalleler olduğu görünüyor. Evlerde konfor ve güvenliği en üst seviyede yaşayabilmek için tasarlanan akıllı ev sistemleri bir kontrol sistemi olarak öne çıkar.


Kurulumları nasıl yapılır? Ev otomasyonu, akıllı ev projeleri ve akıllı şehircilik hakkındaki güncel yenilikleri takip etmek, yeni teknolojilerden haberdar olmak için yıl boyunca bir çok akıllı ev sistemleri fuarı düzenleniyor. Peki nedir bu akıllı ev ? Tüm cihazlar için kontrol. Cep Telefonunuzu İş, İş Telefonunuzu Cep Olarak Kullanın.


Günümüzde pek çok akıllı cihaz mevcut. Televizyonlar, termostatlar,kapı kilitleri, hatta akıllı telefonunuzla yönetebildiğiniz lambalar. Ne yapmak istediğinizi bilmeniz yeterli, çünkü o akıllı bir sistem.


Fonri Nova01B KABLOSUZ AKILLI GÜVENLİK PAKETİ. Big Data Bilgi Bulut bulutla iletişim Bulut Teknolojiler bulut teknolojisi büyük veri dijital ikizler dijital veri E-ticaret Endüstri Endüstri 4. Eğitim imalat sistemleri internet IoT LPWAN makinelerin. Konuyla ilgili detaylar görmek için okumaya devam edin. Bu farklı sistemler HVAC, aydınlatma, motorlu perde-panjur, audio-video, CCTV, yangın algılama, güvenlik, interkom, access giriş-çıkış sistemleridir. Otomasyon sistemine entegre edilen alarm sistemleri ile her zaman güvendesiniz.


Akıllı ev sistemleri nedir

Ev dışında olduğunuzda veya uyurken otomasyon sistemi sizin yerinize evinizi denetleyip önemli durumlarda haber verir veya önceden programlanan şekilde önlem alır, akıllı evlerin vazgeçilmez sistemlerinden biridir. Son yıllarda ev teknolojilerinde ve internette meydana gelen hızlı gelişim sonucunda akıllı ev sistemleri birçok sistemi kontrol edip ve dışarıdan gelen sensör verilerini algılayıp, bunlara göre karar ve tepki verebilir duruma gelmiştir. Bu yazımızda akıllı ev sistemlerini inceleyeceğiz. Nedir bu kullandığımız standart donanımların otomasyonu? Bu teknoloji sayesinde istediğiniz saatler arasında veya istediğiniz gün, hafta veya ay boyunca evinizi kilitlemeniz mümkün oluyor.


Bir çok sistem bir arada bulunur ve bu sistem tek bir noktadan tek tık ile kontrol edilir, kulağa hoş geliyor değil mi ? Alarm sistemi , ısıtma, soğutma, bahçe sulama, fırını çalıştırma veya kahve makinasını çalıştırmak gibi günlük ihtiyaçlarınızı yerine getirmek için programlanabilir. Bu güne kadar insanlar gündelik işlerini halletmek ve eğlenmek için evlerinde birçok elektronik alet kullandılar. Hemen hemen her gün bir tanesini çalıştırdıkları çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrikli süpürge ve tabi ki televizyon bunlardan birkaçıdır.


Programlama ve bireysel akıllı ev kontrolü , akıllı cihazlar ( ev otomasyonu ) için nasıl davrandıklarını ve birlikte çalışacaklarını belirler. Hayatınızı kolaylaştıracak birçok detayın bu otomasyon evin kendisi için gereken enerji ve su kaynağını oluşturmasından standart donanım otomasyonuna kadar geniş bir alanı kapsar. Bu yüzden akıllı ev uzmanlarımız, otomasyon sistemini hayat tarzınız ve bütçenize en uygun şekilde tasarlar. AKILLI EVİNİZİ PLANLAYIN Tek çözüme odaklanın, salonunuz için eğlence sistemi olabilir, ve ihtiyaç ya da ilgi alanlarınız değiştiğinde eklentiler ekleyin. Basit kontrol sistemlerinin adını akıllı ev sitemi koyup pazarlayanlara ve bu ürünleri akıllı ev sistemi olarak görenlere hitaben belirteyim dedim.


Robotik Center temrinlerim. Kablosuz Z-Wave haberleşme altyapısı sayesinde modüler ve sonradan geliştirilebilir bir akıllı eve sahip olabilirsiniz. Diğer akıllı ev sistemlerinden farkı nedir ? Temelde enerjinin verimli kullanımı ve kontrolü, güvenlik sistemleri , iletişim ve haberleşme sistemleri ve merkezi yönetime sahip olmaları bakımından kullanıcı konforunu da maksimize edebilirler.


Bazı önemli teknoloji devlerinin AI alanında yaptıkları devrimsel yenilikler sayesinde, akıllı ev olayı artık daha bir önem kazandı. Bir eve akıllı diyebilmemiz için,birbiri ile iletişim ve uyum sağlayan cihazların internet,kumanda,dokunmatik panel,tablet,bilgisayar ve mobil cihazlarla kontrol edilebilen sisteme sahip olması gerekir. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek adına internet sitemizde çerez kullanılmaktadır.


Gizlilik ve Çerez Politikası’nı inceleyiniz. Tamamen türk yapımı olan inohom akıllı ev sistemleri her zaman kullanıcı dostudur. Enerji Tasarrufu Kolay Kontrol. DSC Alarm firması olarak ev ve iş yerlerinde kablolu ve kablosuz güvenlik alarm sistemlerine en uygun ve kaliteli fiyatlar ile sizde DSC Alarma sahip olun.


FIBARO kablosuz akıllı ev ve ofis sistemleri. Ergonomik tasarımı, kompakt yapısı ile elinize mükemmel uyum sağlar ve evinizin kontrolünü avucunuzun içine getirir. GHz WiFi ile modeminize bağlanır ve internete çıkar. Ev hayatını kolaylaştıran, güvenlik sağlayan ev otomasyonu sistemlerine akıllı ev denilmektedir. Yaşanılan mekânları, gelişen teknoloji ile birleştirerek daha güvenli, daha konforlu ve daha kullanışlı hale dönüştürmek için yapılan tasarımlar olarak da tanımlanmaktadır.


Zigbee, akıllı ev ( smart home )sistemlerinde birden fazla kablosuz cihazların ve sensörlerin bir birleri ile haberleşmesinde kullanılan IEEE 802.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar