4 Ağustos 2016 Perşembe

Analog sıcaklık sensörü

Sıcaklık ölçüm aralığı -ile 1derece arasında değişmektedir. V arasında bir gerilim değeri ile. Anahtar tipi sensörler , ışık algılayıcı sensörler , piezoelektrik film sensörü , sıcaklık sensörü ve basınç sensör. Dijital sensörümüz TMP1sensörüdür.


Analog sensörümüz lm35’dir. C’de °C hassasiyete sahip olan bu sensörü , Arduino muzun analog girişinden bağlayarak sıcaklık ölçümü yapabiliriz. LM35doğrusal, hassas bir sıcaklık sensörüdür.


Sensörler için,bir proxymity sensör bize digital bilgi verir. Kontağı ya açıktır ya kapalı. Bu digital inputa bağlanır. Keza bir limit switck ya açıktır kapalı. Bu da digital inputa bağlanır.


Ama bir termocouple ısı sensörü bize ısıya göre mV seviyesinde farklı bilgiler verir. LM3 Texas Instruments tarafından üretilen santigrat tabanlı analog sıcaklık sensörüdür. Düşük güç tüketimi, arduino’dan besleme alıyorsanız düşük akım çekimi demek ki bu uzun süreli projelerde hayati önem arz eder. Bu kullanımı kolay, düşük voltaj santigrat derece ölçümü verebilen sıcaklık sensörüdür.


Daha detaylı bilgi için Buraya tıklayarak daha önce yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz. Yine kodda yer alan sensor tanımlaması ile analog olarak teknoloji ifadesinden gelen dataları derece cinsine. Lineer olması, her sıcaklık değerine karşılık analog voltaj üretmektedir. MCU sensörü tetikledikten sonra sensör sıcaklık ve nem bilgisini aynı data hattından gönderir. Devamında data paketinin içeriğine göz atalım.


Bu etkileri ölçen sensörler de genellikle analog çıkış verir fakat Arduino analog sinyalleri işleyememektedir. Bu yüzden analog sinyallere karşılık gelen dijital değerlerin bulunması gerekir. Uygulamanın nasıl çalıştığını anlatan bir videoda yükledim ordanda nasıl birşey olduğunu izleyebilirsiniz. Ortamın veya nesnenin sıcaklığını ölçer. Bunlara pull-up veya pull-down direnci bağlayarak sıcaklık sensörü niyetine kullanılabilmektedir.


Daha önce DS18Bdijital sıcaklık sensörü ile ilgili bir yazı. Termistör kullanarak dış ortamdan sıcaklık bilgilerini alacağız ve Arduino kartı ile bilgileri işleyeceğiz. Dört adet termistörün bir uçlarını Arduino kartın analog girişlerine ve 10K ohm dirençler ile negatif şeride.


Bu ko analog değerden sıcaklık değerine dönüşüm için logaritma gibi matematik fonksiyonlarına ihtiyaç duymakta. Bu yüzden, kodumuza log() gibi fonksiyonları barındıran math. Cevap yazmak için giriş yap yada kayıt ol.


Yani, sıcaklığın her 1°C artışına karşılılık, çıkış gerilimi 10mV artar. Sensörün hassas kısmı bir koni şeklini alır ve koni derinliği kullanıcı tarafından seçilebilir. Bildiğiniz hızlı tepki veren analog sıcaklık sensörü varsa onuda yazabilirseniz çok sevinirim.


Analog sıcaklık sensörü

Sıcaklık Sensörü (LM35): Hassas sıcaklık ölçümü yapan analog çıkışlı bir sıcaklık sensörüdür. Teslimat Hizmetini Keşfedin. Artık konumunuzu seçerek size özel indirimlerden yararlanabilir, siparişinizi aynı gün teslim alabilirsiniz.


Lmsıcaklık sensörü analog bir sensör olup, kolaylıkla elektronik marketlerde bulabileceğinzi bir sensördür. Klasik analog sensörlerin getirdiği artıları taşır. Hassas ölçüm yapabilen lmsıcaklık sensörü bunu yanında, düşük güç tüketimi ve hızlı tepki süresi ile de bizi cezbediyor. Sıcaklık sensörleri kullanım yerlerine göre Dış sıcaklı sensörü , Kalorimetrik sıcaklık şalteri , İnfrared , hassas kompakt sıcaklık sensörü , göstergeli ,NTC sensör , PPTC sensör , mahal tipi , dirençsel sıcaklık sensörü , temassız sıcaklık ölçümü gibi isimlerle de isimlendirilebilir. Elektronik makinalar sıcaklık , basınç, hız ve benzeri değişmeleri sensörler aracılığıyla algılarlar.


Analog sıcaklık sensörü

Bu algılayıcılar kullanım amaçlarına göre ısı, ışık, nem, ses, basınç, kuvvet, elektrik, uzaklık ve pH gibi fiziksel yada kimyasal olarak değişmeleri elektrik sinyallerine çevirirler. Kızılötesi sıcaklık sensörü örn. Kategorisi: Sıcaklık - Nem Toprak Nem Sensörü.


Bu sensör sayesinde topraktan nem oranını ölçebilirsiniz. LMsensörünü inceleyelim. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap.


DHTSıcaklık ve Nem sensörü özellikle akıllı ev sistemleri gibi projeleriniz için önemli bir sensör ve bu yazımızda DHT11’i ele alacağız. Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Kart üzerindeki her sensör ayrı bir analog voltaj çıkışı sağlar. Her bir sensöre bir pull-up direnci bağlanmıştır.


Zeminin ışığı yansıtması veya cisimle. DHTdijital sıcaklık ve nem sensörü DHT sıcaklık sensörlerinin en yaygın kullanılan seri. TL Vergiler Hariç: 119TL.


Analog sıcaklık sensörü

Alışveriş listeme kaydet. Bu projede yabancı bir kaynaktan alıntı yapacağım , gerçekten çok hoş yapılmış bir proje analog olarak motor hızı ölçebilmektedir. Genelde motor hız ölçüm projelerinde IR sensör kullanılmaktadır. Ancak bazı projelerde hall efeckt sensörü ile mıknatıs kullanılarak yapılabilir.


Yapılan uygulama ile sensörden gelen bilgi ile bahçe otomasyonu gibi uygulamalar geliştirilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar