11 Ekim 2016 Salı

Ağ kablo çeşitleri

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri. KABLO ÇEŞİTLERİ KABLO TURLERI (resimli anlatim). Bu sayfada hangi ağ teknolojisi ne tip kablo kullanıyor veya 1Mbit cross kablo nasıl yapılır gibi ayrıntılara girmeden genel olarak kabloları tanımaya çalışacağız.


Ağ kablo çeşitleri

Bilgisayar ağlarında kullanılan kablo tipleri şunlardır: 1. Cat Catve Catkablolar bilgi iletişiminde kullanılan kablo türüdür. Haberleşme ağlarındaki artış sonucu oluşan karmaşık ağ yapıları nedeniyle bu kabloların kullanım alanına göre doğru seçimi kritik önem taşımaktadır. Ağların kullanım amacına göre UTP, STP, koaksiyel ve fiber optik gibi çeşitli türde kablo kullanılır.


Uygun kablonun seçiminde ağ yapısı ve topoloji büyük önem taşımaktadır. Bu bağlantı türünde kullanılan kablo türüne göre bağlantı hızında değişiklikler olabilmektedir. Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.


Ağ sistemi kurarken kullanacağımız kabloların özelliklerini bilmemiz gerekir. Kullanılan ağ elemanına göre ağın hızı artırılabilir. Her bir istasyon için ayrı bir koaksiyel kablo kullanılacağından maliyet yüksek, kablo kirliliği çoktur. Ağ kısaca paylaşım amacıyla iki ya Yüzlerce iş istasyonu veya kişisel bilgisayardan oluşabileceği gibi iki bilgisayarın bir kablo veya kablosuz olarak birbirine bağlanmasıyla da elde edilebilir. Bir çok ağ kablosu bulunmaktadır.


Bunları tek tek özellikleriyle beraber açıklayayım. Bir tel çifti, veri iletebilen bir devreyi oluşturur. Profibus kablolar otomasyon tesislerinde tüm cihazların tek bir bus kablo hattı ile ağ oluşturmak kolay ve maliyeti düşüktür.


Ağ kablo çeşitleri

Fabrika otomasyonlarında tesiste bulunan cihazları bir kontrol panelinden. Bir ağdaki veri iletim kapasitesini genellikle bilgisayarları bağlamak için kullanılan araç belirler. Topolojileri birbirlerinden ayıran önemli farklardan birisi de kullandıkları kablo tipidir.


Günümüzde çok sayıda kablo çeşidi üretilmektedir. Ağ ile birbirine bağlı bilgisayar laboratuarı,. Donanıİlgili ağ kabloları, kabloların hazırlanması için ağ penseleri, kablo kesici ve soyucu aletler, yeterli sayıda kablo bağlantı elemanları, kablo test cihazları, metre, gerekli yazılımlar ve iş güvenliği ile ilgili ekipmanlar.


Kablo düz değildir, bitişiktir. Bilgisiyar mühendisliği eğitimi almak isteyen bütün ögrenciler Ağ (Network) Sistemleri dersi almak zorundadır. Bu gün sizlere en çok kullanılan kablo çeşitleri anlatacam yararlı olması dileğiyle. Ağ , birden çok bilgisayarın, çeşitli iletişim ortamları vasıtasıyla, kaynakları paylaşmak üzere, birbirleri ile iletişim kurduğu ortamdır.


Diğer kablo türlerine göre çok ucuz olması da bir avantajdır. Ağ kablosu için sadece RJ-kullanılmaktadır. Ayrıca konnektör kapakları da bulunmaktadır. Fabrikasyon olarak çakılmış kablolar dışında oluşturulan kablolarda fazla kullanılmaz.


Ağ kablo çeşitleri

Yerel ağlar (LAN) için UTP kablo kullanılması yeterli olacaktır. Radyo Frekansı (RF) veya Kızılötesi (IR) ışınları kullanan ve bina, kampüs gibi sınırlı alanda çalışan iletişim. Birleşmiş ağ yapılarının bulunduğu bölgelerde LC bağlayıcılar küçük boyutları nedeniyle yerini SC bağlayıcılara bırakmaktadır. Bu sebeple ağ performansı oldukça düşük bir topolojidir.


Bus topolojisinde genellikle koaksiyel kablo kullanılır. Ağa maksimum cihaz bağlanabilir. Yerel Bölge Ağı (LAN) Orta Bölge Ağı (MAN) Geniş Bölge Ağı (WAN) Değer Eklenmiş. Yıldız Fırsatlar Tüm Kampanyalar Cadde Yurt Dışı Alışveri.


Ağ kablo çeşitleri

Konsol koaksiyel kablo çeşitleri ? Kros kablo yapımı ve renk kodları nelerdir? Bağlantı için ya bütün bilgisayarlar arasına kablo çekilecek ya da mevcut telefon hatları kullanılacaktır. Modem Çeşitleri1-Dial Up Modemler.


Dahili (Internal) Modemler. Harici (external) Modemler. Bu eski ağ tasarımı bugünkü ethernetin temelidir. Bu ürünün orijinal versiyonu 2. Mbps hızında km kablo ile 1den fazla bilgisayarı birbirine bağlamak üzere. Kod: Ağ , paylaşım amacıyla iki ya da daha fazla cihazın bir araya getirilmesiyle oluşturulan bir yapıdır.


Bu makalemizde bilgisayar ağları temellerinden bahsedeceğiz. Ağ nedir, faydaları nelerdir, ağ bileşenleri, veri iletimi ve haberleşme yöntemleri. Ağ bağlantısını onaylayın: Yazıcı kablosunu ve yazıcının Ethernet bağlantı noktasındaki ışıkları kontrol ederek yazıcınızın kablolu ağa bağlı olduğunu onaylayın. Yerel kablo şebekelerinde ve bina tesisatlarında kullanılmakta olan bakır iletkenli enerji kabloları, müşteri taleplerine göre ve istenilen standartlarda üretilmektedir. Enerji kabloları kullanım amaçlarına göre, aşağıda belirtildiği gibi.


Her tür kendi içinde farklı alt türlere ayrılıyor. Ses kablosu modelleri arasında RCA, Dijital Optik, Speaker, Jack Girişler, Stereo Adaptörler, Fiber Optik gibi türleri MediaMarkt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar