3 Ekim 2016 Pazartesi

Arduino ses

Dişi – Erkek Jumper Kablo. Bağlantıları görselde olduğu gibi, Ardunio Uno – Sensör Modüle. Ses kontrollü robot uzun yıllardır üzerinde çalışan yapay zeka sistemlerinin başında yer almaktadır. Robot aldığı sesli komutları işleyerek yerine getirmektedir. Bu projemizde robotumuz söylenen komutlara göre hareket etmesi amaçlanmıştır.


Andoid telefondaki sesi yazıya dönüştürme uygulaması ile söylediğimiz komutu yazıya çevirir. Arduino ile SD Karttan mpSes Dosyası Çalma. Yazıya çevrilen komut bluetooth. Peki robotdevreleri olarak biz nasıl yaptık biraz ondan söz edeyim.


Bebek dünyası, tavana asılmış iki çengelle sallanan beşiklerden bugünkü otomatik beşiklere kadar gelmiştir. Merhaba arkadaşlar arduino ile çılgın projelerde olabildiğince hızlı ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yazımızın konusu arduino ses sensörü ile led kontrolü nasıl yapılır nasıl bağlanır onu öğreneceğiz. Artık gerisi hayal gücünüze kalmış. Başka bir projede görüşmek üzere.


Arduino ses

Ses sensörü kartı, üzerinde mikrofon ve amplifikatör bulunan bir karttan oluşmaktadır. Ortamdaki sesleri arduino veya diğer mikrodenetleyici kartların okuyabileceği sinyallere çevirir. Bu sayede ortam gürültüsünden sıyrılarak anlık gelen ses çıkışını elde edebilirsiniz. EasyVR arduino ses tanıma modülü ürün sayfasını incelemek için tıklayın. Lamba ve duyu elektrikçiden alabilirsiniz.


Ya da bizim yaptığımız gibi varolan bir okuma lambasını projenizde kullanabilirsiniz. Mikrofon kartın üzerinde gelir. Projede arduino uno kullanılmış. Aklınızda fikir uyanması için bu videoyu izleyebilirsiniz. Bu ürünleri yurt dışından getirebilirsiniz.


Arduino ses

Ses ile komut algılayıp, buna karşılık veren (örn: led yakıp söndüren) bir proje yapmak istiyorum. Eğer ses kaydı yapacaksak recor dinleme yapacaksak playback bölümlerine anahtarı çeviriyoruz. Buzzer arduino devrelerinde ses elde etmek için kullanılan, uygun fiyatı ve basit kullanımıyla en çok kullanılan arduino ekipmanlarından bir tanesidir.


Günlük hayatta ise araçların bir çok uyarı sisteminde, park sensörlerinde, alarm sistemlerinde vb bir çok yerde çeşitli boyutlarda buzzer kullanılmaktadır. Stoğumuzdan aynı gün gönderim. Tasarladığınız projeye özgü olarak dış dünyaya hareket, ses , ışık gibi tepkiler oluşturabilirsiniz. Bu kart ve modülleri kullanarak projelerinizi geliştirebilirsiniz.


Arduino ses

SD kart modülünü, ses dosyasını sd karttan okutmak için kullanacağız. Videoda herşey detaylı olarak anlatıldı. Ses dosyasını oynatabilmemiz için arduino bir kütüphaneye ihtiyaç duyuyor.


Sonra bir piezo ile ses çıkarma uygulamasından sonra aklıma frekans bilgilerini kullanarak basit bir müzik çalar yapma fikri geldi. Processing ile ses verisi işlemek için Minim isminde bir kütüphane kullandım. For more information about the I2S click here.


Arduino ses

Sensör veya yazılan kod değiştirilerek daha farklı seslerde veya hareket ,sıcaklık vb durumlarda ledin yanması sağlanabilir. Buzzer, ses elde etmek gereken arduino projelerinin vazgeçilmez ekipmanlarından biridir. Dış dünyaya çıktılar ( ses , ışık, hareket vs…) üretebilirsiniz. HC-SRile yayımlanan ses dalgalarının bir yüzeye çarpması ve geri dönmesi arasındaki süre kullanılarak mesafe ölçme işleminin gerçekleştirildiğinden bahsetmiştik. Bizim örneğimizde elde ettiğimiz süre mikro saniye cinsinden olduğundan ve yaptığımız ölçümü de santimetre cinsinden.


Open-source electronic prototyping platform enabling users to create interactive electronic objects. MİKROFONLU SES SENSÖRÜ MODÜLÜ ARDUİNO PROJELER İÇİN. Güneş Paneli Solar Panel 5. Bu derste buzzer çeşitlerini, arduino buzzer bağlantısını ve buzzer arduino kodlarını inceleyeceğiz. Buzzer ile şarkı çalmak için notalar kullanacağız.


This feature is not available right now. Bu devrede ses sensöründen değer alarak led yakacağız. Devrede direnç kullanmıyoruz.


Ses sensörünün ortasını topraklama (GND) ye bağlıyoruz, sol tarafı 5v ta sağ tarafı da analogo a bağlıyoruz. Uzaklık ölçümü için öncelikle çıkış yüzeyinden ortama ses dalgası salınır. Salınan ses dalgası derece açıyla ortamda yayılır. Turkcell Geleceği Yazanlar.


Kart üzerine 10sn uzunluğunda doğal ses kaydı yapılabilmektedir. Trig kanaldan mikrosaniyede bir ses gönderilir ve o ses çarptığı cisimden yansıyarak Echo kanalından okunur. Sesi algılar ve bu ses ile işlem yapmaya yarar.


Bu sensör ile çak yansın, yak de yansın sön de sönsün vb ses kontrolü yapılarak bir çok devre yapılabilir. EasyVR modülünün bütün özelliklerini içermektedir. VRbot modülünün üçüncü jenerasyonudur.


B Blok NO: 9Okmeydanı İstanbul.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar