5 Ekim 2018 Cuma

Ayarlı güç kaynağı

Aynı gün kargo, kapıda ödeme kolaylığı ve kredi kartına taksit avantajlarıyla şimdi sipariş verin! Rigol DP832A 195W Çıkışlı Güç Kaynağı 5. Bu yazıda güç kaynaklarını yakından tanıyacağız ve elektronik çalışmalarında işimizi kolaylaştıracak, yapımı kolay ayarlı bir güç kaynağı yapacağız. Yapım aşamasına geçmeden güç kaynaklarına ve kendi yapacağımız güç kaynağının özelliklerine değinelim.


VA den büyük olmalı ;) ) ahmet yalçın Soğutucuya regülatör entegresinden başka plastik (izoleli) kılıfı olan köprü diyot bağlanmış. Güç kaynağı ana bölümden oluşur. Volt ve amper ayarlı basit ve ucuz güç kaynağı yapımından bahsedeceğim.


Benzerini Murat Şen in kanalında görmüştüm. Son derece basit ve kullanışlı hatta yapabileceğiniz en ucuz ayarlı güç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Burada kullandığımız malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz. Yapılandırılabilir zamanlayıcı, aşırı temiz dalgalanma ve gürültünün yanı sıra aşırı voltaj, aşırı akım ve aşırı sıcaklık korumalı programlanabilir çift güç kaynağı.


Eğitim amaçlıbir güç kaynağı kutusu hazırlayacağımız için kutunun sağlam ve ısıya dayanıklı olmasıgerekir. PCB yi kendime göre düzenledim. Kondansatör bacak bağlantılarını yataydan dikeye çevirdim. Voltaj ayarlanabilidği gibi akımda 5A kadar ayarlanabilmektedir. Ayarlı anahtarlamalı güç kaynağı yapmam gerekiyor.


Gereken şart (Opamplı basit bir integral kontrol ile anahtarlamanın görev oranı (duty cycle) otomatik olarak ayarlanarak yük değişse de gerilimin istenen değerde tutulması sağlanacaktır. Boyutlu baskı alabileceğiniz. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz.


Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Diğer fiyatı Bilgisayar kategorisinde. Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Arduino Eğitimi Instagram. DC Güç Kaynağı devresi iki bölümden oluşmaktadır. Ben devrenin girişinde 2×Volt Wattlık bir trafo kullandım, bu devrenin çıkışından çekilmek istenen akıma ve gerilime göre değiştirilebilir. Cihaz seçiminde doğru kararı vermek için mutlaka üretici firmanın verilerini dikkatlice inceleyiniz.


Yaptığımız güç kaynağı Volt amp. Sizlerle daha önce 5V-9V-12V çıkış veren güç kaynağı devresini paylaşmıştık. Bu yazımızda ±15V çıkış veren ayarlanabilir güç kaynağı devresini göstereceğim. Devrede LM3ve LM3entegrelerini kullanacağız bu yüzden yukarıdaki linkten entegre incelemelerine göz atmanızı tavsiye ederim.


Uile gösterilen 5entegresi belli bir periyottaki darbeleri üretmek için kullanılır. Aşağıdaki tablo değerleri için T periyodu yaklaşık olarak saniyedir. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Yüksek akıma ihtiyaç duyduğunuz devrelerde kullanabileceğiniz ayarlı bir güç kaynağı.


Ayarlı güç kaynağı

LM3regülatör entegresinin kılıf yapısı TO-ve TO-220. V arası ampere kadar akım alınabilir. TO-kullanmak yüksek akım devrelerinde daha sağlıklı olacaktır. Günlük kullanımda ayarlı güç kaynağı ihtiyacım dahada arttığı için sağlam çalışan ayar imkanı sağlayan akım veya gerilim kontrolü yapabilen güzel bir güç kaynağı yapmaya karar vermiştim. Cevap: 0-24V 5A Ayarlı ve Kısa Devre Korumalı Güç Kaynağı Tesadüfen forumu gezerken bu konuya rastladım.


Ben 0-volt ayarlı kısa devre korumalı güç kaynağı yapacağım. Bu konuda devre tasarımı , gerekli malzemeler , baskı devre için bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum. Eğer ben potansla uğraşmam dersen o da basit, kaç ayrı voltaj istiyorsan o sayıda kademesi olan bir komitatör alıyorsun. Bu işlemi transformatör(220v-24v trafo) ile yapıyoruz.


Bunun ardından köprü diyot kullanıyoruz ve aldığımız gerilimi doğrultuyoruz. Ayarlı güç kaynağı yapabilmek için öncelikle şebekeden aldığımız (AC)220V’u (AC)24V’a düşüyoruz. Alpa 350W 0-30V 0-6A Ayarlanabilir Güç Kaynağı.


ALPA 350Watt 0-30Volt 0-6Amper Ayarlı Laboratuar Adaptör Yerli İmalat Özellikle meslek liseleri, üniversiteler , elektronik servisler ve Askeri laboratuarlarda tercih edilen 3Watt - volt ve - amper ayarlı , dijital, regüleli güç kaynağıdır. Volt kullanabilmeniz için Voltluk bir trafao kullanmanız gerekir. V Ayarlanabilir Simetrik Güç Kaynağı.


Ayarlı güç kaynağı

Elektronik öğrencileri ve hobiciler için yeterli çıkış ve akıma sahip güç kaynağıdır. DC 0-Volt Ayarlı Kısa Devre Korumalı Güç Kaynağı. Yayınlanan içerikte hakaret, telif hakkı, politik ve ideolojik, warez, spam, haksız menfaat veya yasa dışı bir paylaşım olduğunu düşünüyorsanız bize bildirin. Class Güç Kaynağı Kategorisinde en çok satılan ürünler.


TL ve üzeri ÜCRETSİZ KARGO. Belirtilen sürede sorunsuz elime ulaştı. V 3A çıkışı çok işlevsel. Kullanım olarak başlangıç ve orta.


Ayarlı güç kaynağı

Ama bu kadar kapsamlı bir projeye girişmek istemiyorsan, bir diğer seçenek LM3ile ayarlı bir güç kaynağı yapabilirsin. Ama bunun dezavantajı, çıkış voltajı minimum 1. Bu sayede laboratuvarlarda ve atölye çalışmalarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar