12 Mart 2019 Salı

Encoderler

Encoderler

Firmamız Türkiye’de sanayiye yönelik üretim kontrol sistemlerine yönelik bir otomasyon ve encoder (enkoder) firmasıdır firmamız çok çeşitli boyutlarda, farklı pulslarda artımsal mutlak tip encoderler , milli tip encoder Ya da oyuk şaftlı encoder çeşitleriyle hizmet vermektedir encoder (sinyal üreticiler)konusunda. Encoderler dijital bilgiler verirken, rezolverler analog bilgi verir. Bu nedenle çözünürlük problemi yoktur. Bunlar manyetik, mekanik, dirençli ve optik dir.


Ençok kullanılan ise optik olanıdır. Optik algılamada, kodlayıcı ışık kesintisine dayalı olarak geri bildirim sağlar. Bu sebeple tamiratında ince titizlik gösterilmesi gerekmektedir. Encoder tamirlerinde test cihazları ile saydırılarak.


Encoderin çalışma düzeneği yandaki şemada basitçe gösterilmiştir. Magnetik Absolute (Mutlak) Lineer Encoderler. Tamiratını yaptığımız bazı encoder marka ve modellerini sunuyoruz.


Bu sinyaller hız ölçümü (bir Takometre ile birlikte) yada sayma işlemi için (bir Sayıcı ile birlikte) kullanılabilirler. Günümüzde çoğunlukla encoderler endüstriyel haberleşme arabirimlerine sahiptirler ve PLC sistemine doğrudan bağlanmak yerine bu haberleşme protokolleri ile okunur ve gerekirse settingleri de bu şekilde yapılır. Aslında anlatacak daha fazla şeyler de var ama benden şimdilik bu kadar. Açısal yer değiştirme,lineer ve dairesel hareket,ivme, dönüş hızı ölçerler.


Döner enkoderler, dönüş açısı, ivmelenme ve alınan yol gibi değerlerin belirlendiği tüm uygulamalarda gereklidir. SENSÖR ÇEŞİTLERİ: Günümüzde piyasada çok çeşitli sensörler bulunmaktadır. Bu sensörler için farklı gruplandırmalar yapılır, bu gruplandırmalardan biri de aktif sensörler ve pasif sensörler şeklindedir. I41-ISerisi Gövde 40mm. Mutlak pozisyon bilgisi 3derecede tane 1Vpp sinus işareti ile verilirken, motor hız bilgisi 3derecede yine 1Vpp sinus işaretleri ile sağlanmaktadır.


Bu kategoride mutlak encoderler , pozisyon bilgisi anlamında optik teknoloji veya analog etkili algılama teknolojisini kullanır. Resimde de görüldüğü gibi standart artırımlı enkoderlerden farklı bir plaka yapısında üretilirler. MAT-MAP Serisi encoder ürün kılavuzu için lütfen tıklayınız. Makine konumu ve hızını belirlemek için sensorun çıkış vuruşları bir kontrol birimi tarafından sayılır ve değerlendirilir.


Bu da, harekete kontrol etmede yüksek doğruluk ve esneklik sağlamaktadır. Metre bazlı olarak bir çok uzunlukta olan ürünlerimizi. AR-GE ve geçmişte kullanılmış olan motor örnekleri gösterildi. Kat Sac Tespit Sistemleri, Kaynak Dikiş Yeri Tespit Sistemleri, Hasarsız Malzeme Testi Sistemleri. Tüm işlemleriniz için bizi arayabilirsiniz.


Online Alışveriş Sitesi ElektroMarket. Yön algılama, hareket ve rotasyon hızı ölçümü. BDG inkremental enkoder serisi en zor çalışma ortamlarında bile kullanıcıya yardımcı olabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Turbo konusunda en çok tercih edilen markaların yetkili türkiye distribütörü Güven Turbo resmi web sitesidir.


Best Teknik Otomasyon Elektrik Elektronik Tic. Egeprotek, elektrik-elektronik ve endüstriyel otomasyon ürünleri satış, teknik destek ve mühendislik hizmetleri sunar. LS SERİSİ Cisimden Yansımalı Fotoseller.


Encoderler

Serisi encoderler ” küçük gövde çapı ve yarı-oyuk şaftlı yapısı sayesinde birçok encoder uygulamasında görev almaktadır. So if you use polling in loop() to check on your rotary encoder, you may miss a quick transition if your code is waiting for a communication to end. This is not an issue with an interrupt, because your rotary encoder will trigger the interrupt routine even if the Wire library is busy in a while() loop. Vizyonumuz Bilgi teknolojileri ve Otomasyon sektöründe yıllık tecrübeye sahip olan genç ve dinamik firmamız, edindiği bilgiler ve sahip olduğu enerjisiyle ülkemiz sanayisine Endüstri 4. Bu çocukların ve binlercesinin babalarını şehit eden teröristleri meclise soktunuz. Model HIncremental Encoder.


Maztek makina ,mitsubishi ve fanuc marka servo sürücü,servo motor,power supply,nc power supply yedek parça tedarik ve tamirleri, cnc fagor ve syntec kontrol ünitesi revizyon ve retrofit hizmetleri,servis hizmetleri,absolute ve incremental encoder temin ve tamirleri, torna ve işleme merkezleri elektronik servis hizmetleri,spindle motor tamir işlemleri ,mazak,fanuc,siemens kontrol. SAMUR ELEKTRONIK ELEKTRIK OTOMASYON KONYA. Samur Elektrik - Elektronik San Tic. Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır.


Encoderler

ENCODERLER İÇİN ÇELİK YAYLI BT SERİSİ KAPLİNLER. Temassız fonksiyon prensibi sayesinde konumun aşınma olmadan tespiti gerçekleştirilir. Lineer encoderler , okuyucu kafa (sensör) ve referans ölçüm çubuğu (boyut örnekleme) parça elemanlarından oluşmaktadır. FRABA Posital -Bitparallel-CANopen-Bitparallel Profibus-DP-Absolute Rotary Encoders- EXAG Ex proof series.


HOKUYO- Bölge Keşfedici Tip Yakın Vinç Uyarı Cihazı. Otomasyon Mühendislik : Otomatik kontrol konulu sorunlarınızda çağdaş çözüm. Absolute encoderler , sıfır noktasına sıfırlamaya gerek kalmaksızın güç kesintisinden sonra doğru verileri verebilir. Bu özelliklere ve veriyi bir field bus üzerinden aktarabilme özelliği sayesinde absolute encoderler günümüzde birçok farklı uygulama sahasında daha sıkça kullanılmaktadır.


Encoderler

Araclar gerçekten teknolojinin ve haliyle ulaşımın da gelişmesiyle hayatımızda başka bir şeyle doldurulamayacak türden bir. Tamamen temassız ölçüm - KÜBLER lineer encoderler ile. Enelko Mühendislik, firması endüstriyel makinelerin, elektrik ve otomasyonu konusunda edindiği tecrübe ve birikimler ile endüstriyel kontrol ve otomasyonun kullanıldığı her alanda müşterilerine hizmet sağlamaktadır.


Dünyada sanayi devriminin başlangıcının aksine yakın geçmişimizde üretmek tek başına yeterli olmaktan uzaklaşmış durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar