13 Mart 2019 Çarşamba

Paratoner yıldırımsavar

Bu paratoner basit sivri uçlu bir demir çubuktan meydana gelmişti. Franklin ilk paratoneri tesis etti. Bu demir çubuğun ucu toprağa bağlanmıştır. Direklerimizde Radsan aktif paratonerleri kullanılmaktadır. Poligonal modüllerin sıkı geçmesi veya flanşlı birleşimi ile oluşturulan tek parça direk.


Ankrajlı temel montajı için taban flanşı mevcut. Normal elektrik tesisatında bulunan topraklama sisteminin çok daha büyük ve gelişmiş hali ile paratoner oluşturulmuştur. Paratoner Nedir, Nasıl Çalışır? Havadaki elektrik yükünü toprağa aktarmayı amaçlayan bir araç.


Bir ucu toprağa gömülü, öteki ucu bir yapının tepesine dikili, bir iletken çubuğa bağlı olan, bulutların yükünü çekip yere akıtarak çevreyi koruyan iletken. Yıldırımların zararından korunmak için yüksek binaların tepesine yıldırımsavar takılır. Yıldırımsavar , sivri uçlu metal bir çubuk, iletken tel ve metal levhalardan oluşur.


Bu elektrik yükünün oluşmasındaki ilk etken bulut hareketleridir. Binaların en yüksek noktalarına konulur, böylece havadan gelen yıldırımla ilk teması kuran paratoner olmuş olur. Yıldırımdan korunmak için binaların ve evlerin gökyüzüne yakın olan yerlerine paratoner (yıldırımsavar ) adı verilen aletler konulur. Söz konusu bu deşarj sadece bulutla yer arasında olmayabilir. Gerekli şartlar sağlanmış ise iki bulut arasında da olur ki, biz buna şimşek diyoruz.


Etiketler: paratoner direkleri, paratoner direği, paratoner , paratoner malzemeleri, yıldırım savar , yıldırımsavar , yıldırımsavar direği, paratoner tesisat. Yıldırım düştüğünde oluşan geçici yüksek gerilimin zarar vermesini önlemek için elektrik yükünün toprağa boşaltılmasını sağlayan koruyucu aygıt, paratoner. RÜNÜMÜZ YURT DIŞI PAZAR STANTDARLARINA GÖRE ÜRETİLMEKDE OLUP GEREKLİ BELGELERİ MEVCUTTUR.


Biliyorsunuz paratoner veya yıldırımsavar , havadaki elektrik yükünü yani yıldırımı toprağa aktarmayı amaçlayan bir araçtır. Göğe yükselen direk şeklindeki bu aletler toprağa bağlanmış birer bakır çubuktur. Topraklama sayesinde bakır iletkene gelen yıldırım etkisiz hale getirilir. Binaların ve evlerin gökyüzüne yakın olan yerlerine paratoner (yıldırımsavar ) denilen aletler konulur. Elektrik Mühendislerimiz tarafından ayrıca, topraklama ölçümü, topraklama.


Firmamızdan paratoner sistemleri, fiyatları, çeşitleri, paratoner malzemeleri, bakımı, paratoner tesisatı hakkında teknik destek alabilirsiniz. Hava olaylarında yıldırım, şimşek gibi elektrik yüklü olayların gerçekleşmesi sonucunda kendine doğru çeker. Elektriğin bir yere boşalması gerektiğinden paratonerler kendi üzerine çekerek düzenek doğrultusunda toprağa iletilir.


Yükler sivri uçlarda toplandığından dolayı, bulutla yer arasındaki yük akışı yıldırımsavar ( paratoner ) ile bulut arasında olur. Cami minarelerinin ve yüksek binaların üstünde paratoner bulunur. Yıldırımın verebileceği za­rarları önlemek için binaların en üst noktalarına konulan demir çabuk ve bu çubuğu top­rağa bağlayan telden meydana gelen cihaz, yıldırımkıran, siperisaika, paratoner. Benzer Yazılar: Siperisaika nedir? Topraklama Nasıl Yapılır Elektrikli cihazların herhangi bir elektrik kaçağı tehlikesine karşı gövdelerinin bir iletkenle toprağa gömülü vaziyetteki topraklama sistemine bağlanması yöntemi.


Fransa’da bulunan Eyfel kulesi sırf demir ile yapılan yüksek bir yapı olduğundan paratoner görevi görmektedir. Bulutların birbirleri ile sürtüşmesi durumunda ortaya çıkan yıldırım ve şimşekler yeryüzünde kendisini çeken en yakın noktaya ilerliyor. Yasaklanan radyoaktif paratonerlerin yerini aktif paratonerler aldı. Türkçe Türkçe sözlükte anlamı paratoner. Aktif paratoner çeşitleri iki tanedir.


Paratoner yıldırımsavar

TDK tarafından belirlendi ve yorumlarınızla sayfamız şekillenmektedir. Tam bir “ yıldırımsavar ” gibi hissediyorum. Böylece elektrik yükleri için bir geçiş hattı oluşur ve yıldırımsavar olarak kullanılan paratoner işlevsel hale gelir. Gerilim yoğunluğu ortaya çıkar. Evlerde ve binaların çatılarında yıldırım düşmesi halinde elektriği toprağa ileten paratonerler bulunmalıdır.


Yağışlı havalarda yıldırım düşme ihtimaline karşı ağaçlardan, elektrik direklerinden, sivri yerlerden ve su birikintilerinden uzak durulmalıdır. PARATONER , SİPERİSAİKA , YILDIRIMLIK , YILDIRIMKIRAN cevabını da kullanabilirsiniz. Yerinizi, evinizi bulunduğunuz her yeri bu doğa olayından koruyoruz. Anahtar Kelimeler: paratoner bulmaca. Bireysel olarak alınabilecek önlem ise yağışlı havaya maruz kaldığınızda üstü kapalı bir alan bulup yağış kesilene kadar beklemektir.


Paratoner yıldırımsavar

Yüksek bina ve yapılarda (minare gibi) paratoner (yıldırımsavar ) kullanılmalı. Yıldırım riski olan havalarda ağaç, bayrak ve telefon direkleri gibi yüksek objelerden uzak durulmalı. Metalik eşyalardan uzak durulmalı ancak otomobillerin lastikleri yalıtkan olduğu için otomobil içleri güvenli yerlerdir. Yorum yazarak ekleyebilirsiniz.


Antalya ve çevresi paratoner firmaları, paratoner yıldırımsavar ürünleri ve modelleri. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Binaların camilerin çatılarına konan çatıdaki ucu sivri diğer ucu da toprağa saplanan demirden oluşur. Yağmur ve fırtınada düşen yıldırımı binaya camiye plazaya kuleye zarar vermeden bu elektrik yükünü toprağa aktarır. Bu şekilde bina ve insanlar zarar görmezler.


Paratoner yıldırımsavar

Havada oluşan elektrik yükünü direkt olarak toprağa aktarmayı amaçlayan alete paratoner deniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar