1 Mart 2019 Cuma

Terahertz görüntüleme

Dalga ne kadar küçük dalga boyuna sahip olursa görüntüleme o kadar iyi olur. Ayrıca hava alanlarında, insanları taramak için birçok yerde. Uzaktan görüntüleme özellikle atmosferortamında zayıflamanın düşük olduğu bölgelerde gerçekleştirilir.


Duvar Arkası Görüntüleme. Olay Yeri İnceleme Malzemeleri. Zehirli Kimyasal Tespit Sistemi. Sistemin aşırı sis altında görüntüleme yapabilecek kabiliyette olduğunu anlatan Türetken, “Farklı biyolojik, kimyasal ve patlayıcı maddelerin izleri 1-terahertz frekans bandında elde edilecek ve üzerinde tehlikeli obje taşıyan insanlar güvenli bir uzaklıktan tespit edilecek.


Işık tayfının kızılötesi ile mikrodalga bölgeleri arasında yer alan terahertz bandındaki ışınların (THz) dalga boyu milimetre ile mikrometre arasındadır. Ayrıca terahertz görüntüleme sistemleri ile tehlikeli cisimler ve patlayıcılar diğer cisimlerden başarılı bir şekilde ayırt edilebiliyor. Farklı tip malzemeleri tahribata uğratmadan iç yapısını daha sağlıklı incelenmesine olanak sunar. Aselsan CATS görüntüleme sistemi Yerli SATCOM kullanacak. Reply on Twitter Retweet on Twitter Like on Twitter 3Twitter.


Türk mühendislerden büyük buluş. Yeni görüntüleme teknolojisi kanserin erken teşhisinden, kimyasal madde tehlikelerinin hızlı ve hassas şekilde tanımlanmasına kadar birçok kimyasal ve biyokimyasal analizde kullanılabilecek. Etiketler: terahertz görüntüleme. Bu yazıya yorum ekleyebilir,.


TÜBİTAK öncülüğünde başlatılan projede x-ray cihazlarından daha üstün özellikli bir sistem geliştirildi. Sistem ile bomba, silah ve uyuşturucu taşıyanlar metreden tespit edilebiliyor. TERAHERTZ (THz) AKT F GÖRÜNTÜLEME S TEM dikut, F rat Yüksek Lisans, Fizik Bölümü ezT Yöneticisi : Doç. Peki terahertz vücut tarayıcılarının öncüsü olan bir vücut görüntüleme teknolojisinin akıllı telefonlara geleceğini biliyor musunuz?


Terahertz görüntüleme

Samsung ve Apple gibi üreticilerin önümüzdeki yıllarda Wi-Fi kablosuz internet frekansında çalışan vücut tarayıcıları telefonlara eklemesi mümkün görünüyor. Dışişleri Bakanlığına özel kripto algoritması geliştirilecek. Sistem ile sivil ve askeri tesislerin girişinde insan üzerinde gizlenen bütün tehlikeli maddeler uzaktan tespit edilebilecek. THz dalgaboyları çoğu kimyasal ve biyolojik malzemenin de parmak izi spektrumunu oluşturduğundan, tehlikeli maddelerin tanımlanmasında. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, insan üzerinde gizlenmiş tabanca, bıçak, tüfek gibi tehlikeli maddelerin uzaktan tespitini sağlayacak görüntüleme sisteminin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtirken, Bu sistem uzaktan bomba tespiti de yapabilecek dedi.


Araştırma Laboratuvarları. Biyomedikal Sinyal İşleme Laboratuvarı. Kontrol ve Robotik Laboratuvarı. Fiber Optik Haberleşme Laboratuvarı.


Yerli kanser ilacından, terahertz görüntüleme sistemlerine kadar ticarileşme aşamasındaki çeşitli ürünleri geliştiren araştırmacılarla bir araya geldim. Ultrahızlı fiber lazerler günümüzde, göz ameliyatlarındaki korneal işlemlerde, katarakt ameliyatlarında, stentlerin hassas işlenmesinde, araştırma laboratuvarlarında serbest elektron lazer beslemede, multi-foton spektroskopide, doğrusal olmayan optikte,metrolojide, dalga kılavuzu işlemede, mikro işlemede, savunma sanayiinde terahertz görüntüleme sistemlerinde, terahertz. Bizi Takip Edin Haber Bültenine katılmak istiyorsanız aşaıdaki kutucuğa E-Posta adresinizi girip gönder butonuna basınız. Askeri ve sivil tesislere yerleştirilecek cihaz ile bomba, silah, bıçak ve uyuşturucu taşıyan insanlar metre uzaktan tespit edilebilecek.


Görünmeyeni görünür hale getirme kapasitesi nedeniyle birçok sektör, faydalı bir görüntüleme teknolojisi olarak THz radyasyona dair büyük beklentiler. Bu sistem, güvenli mesafeden giysi altında gizlenmiş patlayıcıları ve yabancı cisimleri görüntülemekte olup, dünyadaki muadillerinden çözünürlük-mesafe olarak daha üstün kabiliyette” dedi. Terahertz Görüntüleme Sistemi geliştirildi. Görüş Alanı Dışı Görüntüleme.


Doğrudan görünür olmayan köşelerin ötesini görme ve enformasyon çıkarma üzerine yapılan araştırmalara. Hedef üzerindeki gizlenmiş nesneler, kozmik arka plan ışımasından. Dünyadaki muadillerine göre mesafe ve çözünürlük açısından daha üstün kalitede görüntü sunabilen terahertz görüntüleme prototipi, tehlikeli metal cisimleri santimetre çözünürlükte, saniyeden kısa sürede boyutlu olarak görüntüleme yeteneğine sahip olacak” ifadelerini kullandı. Bursiyerlerimiz olan, pırıl pırıl üniversite öğrencilerimizin bu enstitülerde sabah akşam büyük bir şevkle nasıl çalıştıklarına bizzat şahit oldum.


Yeni sistem sivil ve askeri tesislerin girişlerinde tehlikeli maddelerin girişini engelleyecek. Günlük Eylem Planı çerçevesinde bilişim sektöründe yerli üretimi, kaliteli ve güvenli ürün teminiyle teknolojik gelişimi teşvik edecek Kamu Bilişim Firmaları. Bu doğrultuda güvenlik aramaları esnasında insanların uzun süre bekletilmemesi ve bireysel mahremiyetlerinin ihlal edilmemesi önemli.


Terahertz görüntüleme

Birçok aktif görüntüleme teknolojisinin aksine, ThruVision herhangi bir bireyin daha güvenli ve kesintisiz görüntülemesi için pasif bir yaklaşım kullanır. Bunu bireylerden ve etraflarından edinilen doğal TeraHertz enerjisini alıp yorumlayarak yapar. Termal etkilerin azaltılmasının önemli olduğu metal delme işlemleri, güneş hücrelerinin kesilmesi veya şekillendirilmesi, kalp stentlerinin mikro işleme yöntemleri ile şekillendirilmesi, görüntüleme ekranları ve diğer birçok materyal üzerine yapılan uygulamalarda ultrahızlı lazerler günümüzde her geçen gün daha fazla.


Görüntüleme Sistemi ile şahısların üzerlerinde veya kıyafetlerinin altına gizlenmiş halde bulunan uyuşturucu, patlayıcı ve silah gibi metal ve metal olmayan tehlikeli maddeler tespit edilebiliyor. Sistemin en önemli artılarından birini metal dedektörler tarafından. Kızılötesi (Kızılaltı, IR veya Infrared) ışınım, dalga boyu görünür ışıktan uzun, fakat terahertz ışınımından ve mikrodalgalardan daha kısa olan elektromanyetik ışınımdır. Kızılötesi görüntüleme hem sivil hem de askeri kullanım alanları bulmuştur. Cemile BARDAK ÖĞRENİM DURUMU.


Terahertz görüntüleme

Erken Deri Kanseri Tanısı için Öz Karışım Tabanlı VCSEL İşlevsel Lazer Görüntüleme İle Doku. Sub wavelength terahertz beam profiling of a THz source via an all optical knife edge technique. Mostafa Shalaby,Marco Peccianti,ÖZTÜRK YAVUZ,Ibraheem Al-Naib.


Daha iyi iletişim teknolojileri terahertz görüntüleme sistemleri ve milimetre altı algılayıcılar geliştirilecek ve mevcut teknolojileri ezecek. Bu projenin uzun vadede de olsa son tüketiciye yansıyacak elektronik ürünlerde yer bulması da kaçınılmaz görünüyor. THz Görüntüleme hakkında tiptamuhendislik tarafından yazılan gönderiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar