5 Nisan 2019 Cuma

Ups kesintisiz güç kaynağı nedir

Ups kesintisiz güç kaynağı nedir

Satış yapan firmanın satın alınan ürünün arkasında ne kadar durduğu çok önemlidir. Online UPS ler için en önemli konu ürün satın alınan firmanın teknik servisi olup olmadığıdır. Uninterruple Power Supply’ın kısaltılmışı olan UPS , Türkçeye çevrildiğinde kesintisiz güç kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.


Ups kesintisiz güç kaynağı nedir

Peki kesintisiz güç kaynağı nedir , ne işe yarar? UPS ’ler temel olarak çeşide ayrılırlar. UPS , kesintisiz güç kaynağı anlamına gelen “ Uninterruptible Power Supply ” kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.


Böylece ani kesintiler karşısında, iş ya da bilgi. UPS , sistem olarak aküleri ile birlikte yıl garantilidir. Böyle bir ortamda UPS ’i ile sene arasında kullanabilirsiniz. Ortam şartları ne kadar tozlu ve sıcak olursa kullanım ömrü o oranda düşer.


On-line kesintisiz güç kaynağı (online ups ) 2. Ancak sadece elektrik kesildiğinde değil, ani voltaj dalgalanmalarında da veri kaybından ve donanım zararından korunmak için, bu tip güç kaynağı kullanmak, daha faydalı olacaktır. UPS akü ( Uninterruptible Power Supply ), genel tanımıyla korunması gereken sisteminiz ve şebeke arasında bulunan donanımlara verilen addır. Regülatör Nedir ve Nasıl Çalışır? Inverter Nedir ve Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır?


VA Trafolu Ups kesintisiz güç kayn. Statik kesintisiz güç kaynağı çeşitleri nelerdir? Ups nedir , ups ne demek, ups anlamı, ups hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Necron Energy işte tam da burada senin güvenliğini ve paranın değerini önemsediği için kesintisiz güç kaynakları üretmektedir.


Online ups , kesintisiz güç kaynağı teknolojisinin en gelişmiş halidir. Gerilimde yaşanan ani kesintiler birçok sorunu da beraberinde getirir. Bunlardan elektrikli ev aletleri bile olumsuz yönde etkilenirken, daha hassas cihazlar olan PC’lerin maruz kaldığı tehlikeyi varın siz hesaplayın. Kısaltması UPS olan kesintisiz güç kaynağı , elektronik aletlere temiz ve kesintisiz bir enerji sağlar.


Jeneratörlerden farkı sürekli çalışması ve bilgisayar için en az ana kart kadar önemli bir parçadır. Fiyat bilgisi ve hemen satın almak için tıklayın. Duyrulur Bazı kesintisiz güç kaynağı satan firmalar ekonomik ve piyasanın durgunluğundan dolayı internet, ihale, doğrudan satış vb.


Kombiler için kullanılan kesintisiz güç kaynakları ( UPS - UPS ler )ile ilgili genel ve detaylı teknik bilgilendirmeler, satış ve teknik destek hizmetleri ile ilgili firma sayfaları;. Yeni yorumları Eposta ile bildir. UPS İngilizce açılımı Uninterruptible Power Supply demektir. Ayrıca Türkçe karşılığı KGK yani yine kesintisiz güç kaynağı demek olan bu sistemin üstlendiği çok temel ve önemli görevleri bulunmaktadır. KGK’ların ayrıntılı çalışma prensibi ve devre yapısı karmaşıktır ve anlatımı bu yazının amacı değildir.


KGK, Konvertör ve size özel çözümleriyle hizmetinizde. Bir endüstriyel tesiste, veya özel işletmelerde enerji kesildiği zaman jeneratör devreye girer ve sisteme enerji verir. Genel olarak tolerans dışında kalan yüksek ve düşük voltajın gelmesini de önler. Güç kaynakları UPS , kullanmakta olduğunuz elektrik şebekesi üzerinde gerçekleşebilecek elektrik kesintilerine ve anlık gerilim dalgalanmalarına karşı elektronik aletlerinizi koruyan ve sağlıklı bir şekilde çalışmalarına devam etmelerini sağlayan elektronik cihazlardır. Güç Kaynağı ( UPS ) Nedir ? Cyclone güç kaynağı , cyclone ups , tescom kesintisiz güç kaynağı , enel güç kaynağı , diamond güç kaynağı enpower güç kaynağı , enpower silver online ups , inform güç kaynağı , makelsan güç kaynağı , servo regülatör , statik regülatör, kuru akü , kepenk güç kaynağı , kombi güç kaynağı , defender güç.


Ups kesintisiz güç kaynağı nedir

Sağlık hizmetleri, güvenlik, veri işleme gibi hassas sistemler kesintilerden en fazla etkilenenlerdir. Bahçe evi aydınlatma için öneriniz nedir güç kaynağı akü vs en basit ve ekonomik çözüm ne olabilir. Kullanım amacına göre ups , kesintisiz güç kaynağı sistemleri farklılık göstermektedir.


Elektrik kesintisine tahammülü olmayan. Hareketli olmayan, durağan yerlerde kullanılan akümülatörlerin genel tanımı STASYONER yani SABİT TESİS’tir. Güç kaynağı aküsü, Genellikle ithal menşeli ve kapalı sistem olanlara BAKIMSIZ AKÜ, KURU AKÜ denilse de asıl tanımı daha önce açıkladığımız üzere VRLA dır.


Dinamik UPS Dinamik tip kesintisiz güç kaynakları, yarı iletken teknolojisi kullanılmadan senkron makine bloğunda bulunan motor ve alternatör sargıları vasıtası ile doğal sinüs elde edilerek yüksek güçte kritik yüklerin kesintisiz enerjilendirilmesini sağlar. Yüksek tepe faktörü güç kaynağı bileşenlerininaşırı ısınmasına sebep olur. KGK veya şebeke düzelticisi uygun peak geriliminisağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Kaliteli KGK sistemleri, herhangi birtepe faktörüyle bilgisayar tipi yüklere uygun peak voltajı vermek içintasarlanmıştır.


UPS lerin günü Watt olarak belirtilir ve bir bilgisayar ortalama 300W güç kaynağı gerektirir ve siz en az 400W güçünde bir UPS almanızı tavsiye ederim. Ne kadar Güç kaynağı fazla olursa o kadar fazla bilgisayar bağlama fırsatı bulursunuz. Tescom DS Power 3serisi kesintisiz güç kaynakları, kVA ile 4kVA arasında değişen güç aralığındaki elektriksel sistemlerde tam yükte e varan verimlilik sağlamaktadır. UPS Nedir – UPS Ne İşe Yarar?


Güç kaynağı ( UPS ) bahsedilen şebeke güç sorunlarının hemen hemen hepsi için koruma sağlayarak, kullanıcıları şebekenin oluşturacağı problemlerden korur. Kesintisiz güç Kaynağı Nedir ? Ana fark güç yolunun birincil güç yolu ve kesikli çizgiyle gösterilen yedek (back up) güç yoludur. Standby UPS nin Çalışması için transfer anahtarı (switch)yedek fitre edilmiş AC girişini birincil güç girişi olarak seçmelidir.


Kritik yükler için online KGK yerine line interactive KGK kullanılabilir. TEKNİK BİLGİLER × TEKNİK BİLGİLER. Aynı şekilde elektrik kesintisi sırasında içindeki aküyü devreye sokarak size kesintisiz çalışma imkanı sağlar.


KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI( UPS ),KGK. Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve kullandığımız adaptör, pil gibi malzemeler birer güç kaynağıdır. Daha az rastladığımız, donanımsal olarak daha büyük sistemleri besleyen bilgisayar güç kaynağı , kesintisiz ( ups ) güç kaynakları sayabileceğimiz örneklerdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar