21 Ocak 2020 Salı

Topraklama nasıl ölçülür

En yaygın yöntem kazıklı (problu) ölçüm şeklidir. P ve C elektrotları toprağa derinlemesine çakılır. Wenner yöntemi kullanarak topraklama kazığı yardımı ile ölçülür. Peki topraklama direnci nasıl ölçülür en çok kullanılan ve yaygın olan yöntem problu yani iki kazı kullanılarak yapılan ölçüm şeklidir PVC elektrotları toprağa iyice batırılır ve oraya çakılır bu elektrotlar için gerekli olan mesafe farkı -metre maksimum olmalıdır topraklama parasına yeşil olan kabloyu. Nelere dikkat edilmelidir?


Topraklama nasıl ölçülür

Bu elektrotlar arasındaki mesafe 5-m olmalıdır. Yeşil kablo topraklama barasına bağlanır. Bu bara, mutlaka ayrılmalıdır.


Kurulu elektrik sistemlerinde test yapılabilmesi için farklı bir çok metod bulunmaktadır ki bu metodlar kurulu sistemin güvenliği konusunda oldukça önem arz etmektedir. Cihaz kataloglarında bu bağlantılar mevcuttur) -Direklerin topraklama ölçümlerinde direk ile olan irtibat sökülmemelidir. Barayı mutlaka ayırmak gerekir.


Teklif ve bilgi almak için lütfen bizimle irtibata geçiniz. Ayrıca, herhangi bir hata anında (teknik hatalar, aşırı akımlar, yalıtımın bozulması, delinme ve bozulmalar vs) ortaya çıkan tehlikeli akımların toprağa akıtılması için topraklama yapılmaldır. Yapılan koruma topraklaması ile arasında temas olup olmadığı ölçülür. Araya Amp‘ lik sigorta kutusunun çıkış ucuna koruma topraklaması bağlanır. Sigortanın giriş ucuna faz bağlanır.


Eğer sigorta hemen atarsa topraklama sağlıklı olmuştur. Burak ŞEKERCİOĞLU Elektronik ve Teknik Bilgiler,. Pek çok kişi topraklama direnci nasıl ölçülür bilmemektedir.


Topraklama nasıl ölçülür

Norm Muayene topraklama ölçümü için uzman elektrik mühendisleri ile size her türlü desteği hızlı ve güvenilir olarak sunan lider bir firmadır! Yapılacak olan diğer birçok kontrol sonrasında herhangi bir. Elektromekanik Taahhüt işleri bütçe çalışması nasıl yapılır?


Aydınlatma Ölçümü hakkında herşey. Değişik derinliklerde farklı. T opraklama , henüz tesis veya yapı ortada yokken proje safhasında projelendirilmelidir.


Not:Bu şekilde cevapla ,kişilerle alay değil ,yanlış kanılarla millleti kandıran genelde teknik servislere öfke ifade edilmektedir. Topraklama Ölçümü Nasıl Yapılır? Yönetmelikte belirtilen direnç değerlerine bakılmalıdır. Eğer topraklama direnci ohm üzerinde çıkarsa ilave çubuk çakılarak direnç. Elektrotlar arasındaki mesafe ise ile metre arasında olmalıdır.


O nedenle topraklama ölçümünde kesin bir sonuç elde edilmek istendiğinde normal yöntemler yani megerin kullanılması daha doğru olacaktır. Avometre ile toprak ölçümü yapılmak istendiğinde üzerinde durulacak konu avometrenin nasıl kullanılacağıdır. Avometre eğer analog ise tüm ayarlar uzman kişi tarafından yapılmalıdır. Not : Çubuklann batırılacağı toprağın nemli olması gerekir.


Eğer toprak taşlı, kumlu veya kuru ise yeteri kadar su ilave edilerek nemlendirilmelidir. Bu metot Potansiyel Düşümü Metodu olarak da adlandırılır. Bir güç kaynağının ürettiği uygun değerde ki akımın, toprağa elektrotla verilip tekrar başka bir elektrotla devreyi tamamlaması sağlanır. TOPRAK DİRENCİNİN ÖLÇÜMÜ NASIL YAPILIR?


Bu Sayfadaki Görüntü ELEKTROBANK kitabından kısmen alınmıştır. Daha net Yazı ve Çizimlerin tamamını ELEKTROBANK. Wenner metodunu kullanarak kazık yardımıyla ölçülebilir. Paratoner iniş iletkeni ile çubukların bağlantısı yapılmadan önce, yer seviyesinin üstündeki test klemensinden direnç megeri kullanılarak direnç ölçülür.


Her makine topraklama meğeriyle teker teker ölçülür ve ölçüm sonuçları topraklama raporunda uygundur veya uygun değildir olarak belirtilir. Bu ölçümde topraklama kazığı çakmadan ölçülecek toprak bağlantısını şebekeden ayırmadan ölçüm yapılır. Maaleef çoğu durumda elektrik tesisat uygunluk belgesi ile topraklama ölçümü ile karıştırılır. Fakat toprak alanı büyük ve geniş ise toprak iyi bir iletkene dönüşmektedir. NOTR) ile çıkış şasesi(GND) arasında bir kondansatör bulunur, topraklama olmadığı içinde nötr gerilimi çıkışa aktarılır,buda PC kasalarında ,CCTV sistemlerinde v. Koruma borusu yerleştirilir.


Direnç maksimum Ohm olmalıdır. Kontrol klemensi tespit edilir. Kazık çakma yönteminde yeryüzünün topraklı bir bölgesine belirli aralıklarda iki adet kazık çakılarak ölçülecek nokta arasında bir devre kurulur ve topraklama direnci ölçülür.


Topraklama nasıl ölçülür

Ardından aynı işlem nötr faz arasına yapılır. Kesinlikle doğru bir şekilde yapılması gerektiğinden uzmanlara bırakılması gereken topraklama ölçümü aynı zamanda toprak direnci anlamına da geliyor. Elektrik topraklama ölçümleri nasıl yapılır?


Nasıl yapıldığını, nelerden oluştuğunu ve ne tür çeşitlerinin olduğunu topraklama yaptıracak olan kişilerin de bilmesinde fayda bulunuyor. Eğer paratoner topraklaması direnci ohm üzerinde çıkarsa ilave çubuk çakılarak direnç düşürülebilir. Ama özellikle hastanelerde tercih edilen yegane sistem budur.


IT tipi topraklama da trafonun nötrü topraktan izoledir yani işletme topraklaması yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar